Uusimmat uutiset kulttuurista

Antti Ahopelto kehottaa suutelemaan uudella singlellään (26.03.2023)
Antti Ahopelto on tällä hetkellä yksi maamme suosituimmista iskelmäartisteista. Antti pokkasi myös marraskuussa 2022 Tanssin Tähdet -gaalassa ”Vuoden miesartisti”..

Ajatuksia herättävä oikeussalitrilleri (26.03.2023)
Lisa Ballantynen pelottavan todentuntuinen ja ajatuksia herättävä oikeussalitrilleri vie hyvän ja pahan kaltevalle rajapinnalle. Kuka lopulta on syyllinen ja kuka..

Hirttämättömät-klassikkoelokuvan uusi versio tulee valkokankaille toukokuussa (25.03.2023)
Andrei Alén on ohjannut Pertti "Spede" Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta uuden version, joka tulee elokuvateattereihin toukokuussa. Alénin..

Saija Tuupasen 20 v.-taiteilijajuhlavuosi tuo tullessaan uutta musiikkia, keikkoja ja konsertteja (25.03.2023)
Saija Tuupanen juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taiteilijauraansa. Hän laskee varsinaisen laulajaurani alkaneen Tangomarkkinoista, vaikkakin oli jo sitä ennen esiintynyt..

Uutuuskirjassa muistutetaan, mikä pitää ihmiset hengissä ja järjissään vaikeina aikoina: "Meidät pelastaa enää vain kulttuuri!" (25.03.2023)
Tiesitkö, että WHO viettää kansainvälistä mielenterveyspäivää (World Mental Health Day) samana päivänä kuin me vietämme suomalaisen kirjallisuuden päivää eli Aleksis..

Hector, Kaija Koo, Marion ja Susanna Mälkki Suomen musiikin kunniagalleriaan (24.03.2023)
Hector, Kaija Koo, Marion ja Susanna Mälkki on valittu uusina artisteina Suomen musiikin kunniagalleriaan. Lisäksi tähän ansioituneiden muusikoiden ja musiikintekijöiden..

Jussi Gaalassa jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2022 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille (24.03.2023)
Jussi-gaala järjestetään perjantaina 24. maaliskuuta, jolloin jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2022 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille. ..

Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus (24.03.2023)
Suomessakin Grishaversumi-kirjasarjastaan suosiota saanut kirjailija Leigh Bardugo on solminut "kahdeksannumeroisen sopimuksen" kustantajansa kanssa. Bardugon Grishaversumi-kirjasarjoja..

Antti Tuisku kutsuu tanssilattialle uudella singlellään (23.03.2023)
  Musiikkiuraltaan tänä vuonna jättäytyvä Antti Tuisku julkaisee perjantaina 24. maaliskuuta tanssilattialle kutsuvan, hypnoottisen Baila por mi -singlen sekä..

Rikoskirjailija Harri Nykänen on kuollut (23.03.2023)
Rikoskirjailija Harri Nykäsen kuolemasta kertoi ensimmäinesä Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Nykänen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen Helsingissä tiistaiaamuna..

Käärijä on Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin viimeinen esiintyjä (23.03.2023)
Keskiviikkona 23. maaliskuuta julkistettiin tulevien Euroviisujen esiintymisjärjestys. Suomen edustaja Käärijä esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa viimeisenä..

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille - uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin (23.03.2023)
Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – "Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista..

Harjunpään toisella kaudella luvassa enemmän toimintaa ja jännitystä - kuvaukset käynnissä Helsingissä (22.03.2023)
C More -alkuperäissarja Harjunpää saa toivottua jatkoa ja sarjan kuvaukset ovat nyt käynnissä, ja ne jatkuvat toukokuulle saakka pääkaupunkiseudulla.  Katsojamenestykseksi..

Ystävät hämärän jälkeen -kauhuklassikon kirjoittajan häikäisevä suurteos (22.03.2023)
John Ajvide Lindqvistiä on kutsuttu Ruotsin vastineeksi Stephen Kingille. Pohjoismaisen kauhun mestarin uutuus kertoo ystävyydestä ja siitä, kuinka riippuvaisia..

Museovirastolta liki puoli miljoonaa euroa avustuksina museoille toiminnan kehittämiseen ja yhteisöllisyyttä vahvistaviin hankkeisiin (22.03.2023)
Museoviraston jakamaa museoiden innovatiivisten hankkeiden avustusta myönnettiin päätoimisesti ja ammatillisesti hoidettujen museoiden hankkeille yhteensä 444 000..

Maustetytöt julkaisivat kolmannen albuminsa "Maailman onnellisin kansa" (22.03.2023)
Melankolian mestarit  Maustetytöt julkaisivat 17. maaliskuuta kolmannen  ja omien sanojensa mukaan parhaimmansa albuminsa "Maailman onnellisin kansa". Albumin on..

Lava-ammuntaa VII - TEATTERIARVOSTELU (22.03.2023)
”Valehteleminen on nykyään muotia ja olen valehtelemisen ammattilainen. Koko ikäni olen lavalla valehdellut sujuvasti!”, toteaa Ulla Tapaninen Ryhmäteatterin..

Tuure Kilpeläinen julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta sooloalbumiltaan (21.03.2023)
Tulevan sooloalbumin ensimmäinen single Kaikki mihin oot tottunut on tyylikäs ja herkkä kappale, joka käsittelee luopumisen ja muutoksen teemoja. Voit kuunnella..

ALMA julkaisee toisen studioalbuminsa nimeltä "Time Machine" huhtikuussa (21.03.2023)
ALMA julkaisee toisen studioalbuminsa nimeltä Time Machine 21. huhtikuuta. Uudelta albumilta löytyvät lisäksi jo julkaistut kappaleet I Forgive Me, Everything Beautiful..

Vuoden tiedekirja 2022 on lapsuuden historiaa Suomessa kuvaava "Leikitäänkö?" (21.03.2023)
Antti Malisen ja Tuomo Tammisen  "Leikitäänkö? Lasten kaverisuhteet 1900-luvun Suomessa" tarkastelee ensimmäistä kertaa lasten ja nuorten kaverisuhteita ja niiden..