Uusimmat uutiset kulttuurista

Jännitys ja arvoitukset viehättävät lukijoita - tämä viikko on Dekkariviikko (07.06.2023)
Dekkarikirjallisuus pysyy ikisuosikkina suomalaisten lukulistalla. Tänä kesänä rikos- ja jännityskirjallisuuden ystäviä hemmotellaan genren nostoilla, kun kirjakaupoissa..

Tampereen Komediateatterissa riemukas menestyskomedia maailmalta: Yksi mies, kaksi pomoa (07.06.2023)
Yksi mies, kaksi pomoa - näytelmä pohjautuu Carlo Goldonin klassikkoilotteluun Kahden herran palvelija. Tästä mestariteoksesta uusitun sovituksen on dramatisoinut..

Keisarin uudet vaatteet Karkkilassa (07.06.2023)
Keisarin uudet vaatteet nähdään vihdoin monen vuoden odotuksen jälkeen kesällä 2023. Lavalla toinen toistaan herkullisemmissa rooleissa nähdään Väinö Ilonen, Milla..

Helsingin kulttuurikeskukset hemmottelevat kaupunkilaisia maksuttomalla kesäohjelmalla (07.06.2023)
Kulttuurikeskusten kesäpihoilla keikkailevat tänä suvena monet tunnetut nimet, kuten Paleface, Marion Rung, Muska ja Scandinavian Music Group. Luvassa on myös suuri..

Megasuosittu DJ-tuottaja Armin van Buuren esiintyjäksi Radio Nova Festivaalin päälavalle (07.06.2023)
Maailman suosituimpiin elektronisen tanssimusiikin DJ-tuottajiin lukeutuva Armin van Buuren saapuu tähdittämään Radio Nova Festivaalia kesäkuussa. Hollantilainen..

Uutuuskirja paljastaa, minkälaista on suomalaisen eliittiseuralaisen samppanjan ja seksin täyteinen arki (07.06.2023)
Minkälaista on, kun yliopiston oppikirjat vaihtuivat iltaisin stringeihin ja stilettokorkoihin? Enni Levin rehellinen ja avoin uutuusteos "Eliittiseuralaisen päiväkirja"..

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat Laajasalon Huvilateatterissa (06.06.2023)
Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat kesällä 2023 Laajasalon Huvilateatterissa. Näytelmän on ohjannut Markku Arokanto. Tienviitat näyttävät tien kesämokeille..

Petri Kankaan Harhautus on kylmäävä trilleri, jossa venäläiset vakoilevat Suomen maaperällä (06.06.2023)
Harhautus on pelottavan todenmakuinen jännitysromaani Venäjän vakoilusta ja vaikuttamisoperaatiosta Suomessa. Salossa tehdään röyhkeä ryöstö kultasepänliikkeeseen..

Vapriikin kesän erikoiskierrokset alkavat (06.06.2023)
Kesällä  Vapriikin museo levittäytyy myös lähiympäristöön, ja kävijöillä on mahdollisuus nauttia opastuksista ulkona. Kierrokset starttaavat tällä viikolla. ..

Odotettu kirja esittelee Suomen Pankin kokoelman - kansakunnan taideaarteen (06.06.2023)
Aikaansa seuraten – Suomen Pankin taidekokoelma esittelee valikoiman Suomen Pankin noin 1 200 teosta käsittävästä kokoelmasta. Teos vie lukijansa taidematkalle..

Pori Jazzin mittavaa historiaa on arkistoitu ja digitoitu (06.06.2023)
Pori Jazz on kerännyt yli 50 vuodessa kymmeniä tuhansia valokuvia ja tuhansia tunteja videonauhoja. Tallennettu materiaali on nyt tutkittu, arkistoitu ja osin digitoitu..

Pieni merenneito oli viikonlopun katsotuin elokuva (05.06.2023)
Pieni merenneito keräsi toisena viikonloppunaan 12 733 katsojaa ja säilytti katsojalistan kärkipaikan. Yhteensä elokuvalla on nyt 42 957 katsojaa. Toiselta..

Perheille edullisia aamuja kesäkuussa Vapriikissa (05.06.2023)
Vapriikki kutsuu lapsiperheitä museoon aamulla kello yhdeksän. Satumaiset perheaamut sopivat perheen pienimmille, jotka heräävät varhain ja kaipailevat jo päiväunille..

Autismidiagnoosiin pohjaava romaani kysyy, mitä tekisit, jos voisit korjata menneisyytesi (05.06.2023)
Bestseller-kirjailija Holly Smale sai autismidiagnoosin 39-vuotiaana. Hänen hyvän mielen lukuromaaninsa erilaisuudelle äänen, joka painuu mieleen ja herättää lämpöä..

Kansallisgallerian museoissa vieraili toukokuussa yli 100 000 kävijää (05.06.2023)
Kävijöitä ovat erityisesti houkuttaneet vasta-avautunut Ateneum sekä Kiasman Tom of Finlandin teoksia esittelevä näyttely. Myös Sinebrychoffin taidemuseon Alexander..

Ed Sheeranin koskettava uusi albumi (04.06.2023)
Uusi ‘–‘ (Subtract) -albumi palaa Ed Sheeranin laulaja-lauluntekijän juurille. Albumi on kirjoitettu henkilökohtaisen surun ja toivon keskellä..

Matti Remeksen menestysromaanit muuntuvat televisiosarjaksi (04.06.2023)
Ruudun alkuperäissarja Murha Hangossa on Matti Remeksen Ruben Waara -menestysromaaneihin perustuva aurinkoinen rikossarjauutuus, jonka kuvaukset ovat  alkaneet Hangossa..

Tässä ovat uudet Vain elämää -artistit (04.06.2023)
Rakastettu Vain elämää -ohjelma palaa ruutuihin uusin jaksoin syyskuun alussa. 14:nnen kauden artistikattaus on monipuolinen yhdistelmä uusia ja vanhoja Vain elämää..

Vaara vaanii vaikuttajan perhettä uusimmassa Rudberg-dekkarissa (04.06.2023)
Yhdeksän yön piina on koukuttavan Marianne Jidhoff -dekkarisarjan yhdeksäs osa. Rikosetsivät avaavat vanhan itsemurhatapauksen, jossa tunnetun vaikuttajan mies putosi..

Näyttelijä Lauri Tilkanen esiintyy Naantalin Musiikkijuhlilla (04.06.2023)
Lauri Tilkanen tulkitsee Jean Sibeliuksen melodraaman Metsänneito, jonka ovat aiemmin esittäneet muun muassa Seela Sella ja Lasse Pöysti. Naantalin Musiikkijuhlien..