Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

DVD-ELOKUVAT:
Transit

ELOKUVA:
Gemini Man (3D+)

ELOKUVA:
Marian paratiisi

TEATTERI:
Kolme sisarta (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Baby Jane

ELOKUVA:
Tottumiskysymys

ELOKUVA:
Mestari Cheng

TEATTERI:
Rakasta minut vahvaksi (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI:
Alina (Kansallisteatteri)

ELOKUVA:
Olen suomalainen

DVD-ELOKUVAT:
Stan & Ollie

DVD-ELOKUVAT:
Replicas

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki rakkaudelle

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

DESIGN & RAVINTOLAT:
Yrjö Kukkapuron muotoilun klassikko Remmi-tuoli täyttää 50 vuotta

DVD-ELOKUVAT:
Olavi Virta

TEATTERI:
Siegfried (Studio Pasila)

TEATTERI:
Sammakkokuningas (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Harriet (Ryhmäteatteri)

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Share |


Uusimmat uutiset kulttuurista

Uusi podcast paljastaa yllättäviä faktoja Suomen pahamaineisimmasta vankilasta - Kakolan entiset vangit ja vartijat avoimina kovista kokemuksistaan (14.10.2019)
Äänikirjapalvelu Storytel julkaisee  maanantaina 14. lokakuuta kahdeksanosaisen Tositarinoita Kakolasta -podcastin, joka perehdyttää kuulijan entisen Turun keskusvankilan..

Muumilaakso palkittiin parhaana lasten animaatiosarjana Cannesissa (14.10.2019)
Muumilaakso palkittiin sunnuntaina 13. lokakuuta Cannesissa järjestetyssä MIPCOM Marketissa parhaana lasten animaatiosarjana. Muumilaakso oli ehdolla TBI Content..

Joker oli viime viikonlopun katsotuin elokuva (14.10.2019)
Paljon huomiota saanut Joker ylsi poikkeukselliseen saavutukseen, kun se viikon katsotuimpana ollessaan paransi katsojalukuaan edellisestä viikosta. Edellisen kerran..

Sistersin veljekset - DVD-ELOKUVA-ARVOSTELU (14.10.2019)
1850-luvun Villin lännen pahamaineiset palkkatappajat, Sistersin veljekset Eli ja Charlie ratsastavat Oregonista kohti Kaliforniaa tappaakseen kullankaivajan ja..

Budapestin auringonlasku - DVD-ELOKUVA-ARVOSTELU (14.10.2019)
Vuonna 1913 nuori Irisz Leiter matkustaa kohti Budapestia työskennelläkseen hatuntekijänä kuuluisassa hattukaupassa, joka kuului hänen edesmenneille vanhemmilleen..

Transit - DVD-ELOKUVA-ARVOSTELU (14.10.2019)
Saksalaiset joukot marssivat kohti Pariisia, mutta saksalainen pakolainen, Georg ehtii paeta Marseilleen viime hetkellä. Georg kantaa matkatavaroissaan itsemurhan..

Mauri Kunnaksen kirjoja myyty yli kymmenen miljoonaa (11.10.2019)
Vuosi 2019 on Mauri Kunnakselle tuplajuhlavuosi: samana vuonna kun esikoisteoksen ilmestymisestä on kulunut pyöreät 40 vuotta, kymmenen miljoonan myydyn teoksen..

Nobel-voittaja Olga Tokarczukin teoksista uusia painoksia pikavauhtia - uusi käännös ilmestyy syksyllä 2020 (11.10.2019)
Vuoden 2018 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittajan Olga Tokarczukin suomennetuista teoksista ilmestyy vielä tänä syksynä uusia painoksia. Kirjat valmistuvat jo..

Neumann 60v juhlakonsertti Savoy-teatterissa (11.10.2019)
Dingo-yhtyeen keulakuvana – laulusolistina ja lauluntekijänä – tunnetuksi tullut Pertti ”Nipa” Neumann täyttää 60 vuotta perjantaina 11...

Suomessa kuvataan taitoluistelumaailmaan sijoittuvaa trilleriä (11.10.2019)
Suomessa kuvataan taitoluistelumaailmaan sijoittuvaa elokuvaa Free Skate. Pääosassa nähdään Veera W. Vilo, joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Muissa rooleissa..

Gemini Man (3D+) - ELOKUVA-ARVOSTELU (11.10.2019)
  Gemini Man on toimintatrilleri, jossa huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan  joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti..

Viisi Tähteä ja Toptaste julkaisevat ensi maaliskuussa historian ensimmäisen 100 parasta ravintolaa Suomessa -kirjan (08.10.2019)
Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestetään ensi vuonna jo 12. kerran. Koska kiinnostus ravintoloita kohtaan kasvaa, ideana on julkistaa 50 + 50 ravintolaa..

Jenni Mustajärveltä uutta musiikkia (08.10.2019)
Laulaja-lauluntekijä Jenni Mustajärvi on urallaan ehtinyt julkaista neljä singleä. Tuorein "Mitä et nää, sitä ei oo" -kappale ilmestyy digipalveluihin 18. lokakuuta..

Tunnetko nämä pedot? Halloweenin hurjimmat hirviöt paljastavat salaisuutensa uutuuskirjassa (08.10.2019)
Tunnetut elokuvat ja kirjat perustuvat usein muinaisiin taruihin ja taruolentoihin. Mistä on peräisin esimerkiksi Harry Potter -kirjojen kolmipäinen koira? Tunnetko..

Tanssien Tähtiin Show -kiertue saa jatkoa (08.10.2019)
Tanssii Tähtien Kanssa – tv-ohjelmasta tutut ammattitanssijat tekivät viime keväänä kauan odotetun show-kiertueen kolmellatoista paikkakunnalla. Loistavan..

Musiikin Tähtikadulla loistavat Cheek, Popeda, Juice, Sibelius, Katri Helena, Kaija Saariaho ja Epe Helenius (07.10.2019)
Suomen ensimmäinen kansainvälinen musiikin Tähtikatu on avattu Tampereella. Tullin alueella Åkerlundinkadulla sijaitsevalle Tähtikadulle upotettiin ensimmäisessä..

Eric Clapton Suomeen ensi kesänä (07.10.2019)
Rock’n’rollin ja blueskitaran mestari Eric Clapton saapuu Suomeen tulevalla kesäkiertueellaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Lukuisia musiikkimaailman..

Celine Dionille lisäkonsertti Suomeen elokuussa (07.10.2019)
Celine Dionin Helsingin-konsertin liput varattiin loppuun huippuvauhdilla, ja sinne on jäljellä enää vip-paketteja. Suuren suosion ansiosta hänelle on saatu järjestymään..

Joker oli viime viikonlopun katsotuin elokuva (07.10.2019)
Kohua herättänyt Joker avasi odotetusti ykkösenä yli 50 000 katsojan avaustuloksella. Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä elokuva on kerännyt..

Näyttelijä Kyllikki Forssell on kuollut (07.10.2019)
Näyttelijä Kyllikki Forssell kuoli kotonaan vaikean sairauden uuvuttamana maanantaina 7. lokakuuta. Suru-uutisen Kansallisteatterille vahvistivat Forssellin omaiset..

Marian paratiisi - ELOKUVA-ARVOSTELU (03.10.2019)
1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen..

Alkuperäinen Muumilaulujen esittäjä Benny Törnroos kiertää loppuvuoden Muumien kanssa (03.10.2019)
Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan rakastetun tunnuskappaleen Käy Muumilaaksoon niin suomeksi kuin ruotsiksikin laulanut Benny Törnroos kiertää Suomea Muumien..

Karhuryhmä-kirja avaa valmiusyksikkö Karhun toimintaa ja pureutuu mielen suorituskyvyn ulottuvuuksiin (03.10.2019)
Torstaina 3. lokakuuta ilmestyvä Karhuryhmä-kirja avaa valmiusyksikkö Karhun toimintaa ja pureutuu mielen suorituskyvyn ulottuvuuksiin koukuttavasti.  Yli 20 vuotta..

Häpeä ja rakkaus ulkonäköyhteiskunnassa (03.10.2019)
Anna Kontulalle myönnettiin tiistaina 1. lokakuuta tiedonjulkistamisen valtionpalkinto tietokirjastaan Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan..

Elton John Suomeen jäähyväiskiertueellaan (03.10.2019)
Popin supertähti  Elton John on parhaillaan jäähyväuskiertueellaan ja Suomessa Elton John esiintyy kahtena perättäisenä päivänä Hartwall Arenalla 22. ja 23. syyskuuta..

Kääk! Suomalaislasten lukeminen vähenee huolestuttavasti - Aku Ankka iskee lahjoituksella lukemattomuutta vastaan (02.10.2019)
Suomalaislapset lukevat juuri nyt vähemmän kuin koskaan. Lukemisen tasoerot kasvavat, esimerkiksi 16 prosentilla pojista on heikko lukutaito ja noin 10 prosentilla..

Johnny Kniga julkaisee Princen muistelmateoksen The Beautiful Ones (02.10.2019)
Kaikkien aikojen ikonisimpiin popmuusikoihin kuuluneen Princen muistelmateos The Beautiful Ones – muistelma julkaistaan suomeksi marraskuun alussa 2019. Prince..

Näyttelijä Jasper Pääkkösen lohikeitto poikinut yli 30 000 euron lahjoituksen WWF:lle (02.10.2019)
Sauna- ja ravintolakompleksi Löylyssä on tarjoiltu vuoden 2016 avauksesta saakka Jasper Pääkkösen nimikkolohikeittoa.  Hitiksi muodostuneen ”Jasperin lohikeiton”..

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto Sää joka muutti maailmaa -kirjalle (02.10.2019)
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot merkittävästä ajankohtaisesta tai esimerkillisestä ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä..

Kirjailija Kaari Utriolle Miina Sillanpää -tunnustus (02.10.2019)
Tunnustus myönnetään yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä. Kaari Utrio on kirjailijaurallaan uudistanut historiallisen..