Uusimmat uutiset kulttuurista

Meteorologi Kerttu Kotakorven esikoiskirja on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta ilmastonmuutoksen kourissa (03.03.2021)
Kerttu Kotakorven tietokirja Suomen luonto 2100 – Tutkimusretki tulevaisuuteen tarjoaa tutkimustietoon perustuvan näkemyksen siitä, miltä suomalainen luonto..

Leffateatterin akustiikka voi vääristää elokuvan äänimaiseman (03.03.2021)
Elokuvien tuotantoprosessissa ääniraita viimeistellään miksaamossa, josta se siirtyy elokuvan mukana teatteriin. Aalto-yliopiston tuoreet tutkimukset osoittavat..

Aarteet maailmalta - Mesenaattien matkassa - näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa (03.03.2021)
Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 100 vuotta Paul ja Fanny Sinebrychoffin huomattavasta taidelahjoituksesta Suomen valtiolle. Sinebrychoffin taidemuseo kunnioittaa merkkivuotta..

Ykkösrivin esseisti Silvia Hosseini kirjoittaa elämästä, kuolemasta ja matkoista niiden välillä (03.03.2021)
Voiko matkustamisen nautinnollisuudesta enää puhua? Mikä on Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon yhteys pääomaan? Kuka on esseen minä? Voiko kuoleman kanssa oppia..

Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai! (03.03.2021)
Petter Stordalen on värikäs ja räväkkä bisnesmoguli, joka Suomessa tunnetaan Kämp-hotellikonsernin omistajana. Hän lukeutuu Pohjolan menestyneimpiin liike-elämän..

Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä 2021 (03.03.2021)
Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvaohjaaja Renny Harlin kertoo elämästään ja urastaan lokakuussa 2021 ilmestyvässä elämäkerrassa. Teoksen kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija..

Molli ja hirveä herne-kirja auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun (03.03.2021)
  Suosittu Molli-hahmo kohtaa Molli ja hirveä herne -uutuuskirjassa  tämä lapsiperheissä tutun tilanteen. Mollin ystävä Sisu on laittanut ruokaa, mutta tarjolla..

Animaatioelokuva Flummelit oli viime viikonlopun katsotuin elokuva (03.03.2021)
Listan kärkeen nousi animaatioelokuva Flummelit, joka keräsi 770 katsojaa. Ulkomaisista elokuvista Kuka pelkää noitia ja The Marksman nousivat toiseksi ja..

The Marksman - ELOKUVA-ARVOSTELU (26.02.2021)
The Marksman on Liam Neesonin tähdittämä toimintatrilleri Arizonassa Meksikon rajalla asuvasta karjatilallisesta Jim Hansonista, joka päätyy suojelemaan kartellia..

Kansallisteatterin näytännöt perutaan maaliskuun loppuun saakka (26.02.2021)
Työt jatkuvat Kansallisteatterissa, jossa valmistellaan uusia esitystaltiointeja. Ensi-iltojen siirroista ja uusista näytäntöaikatauluista kerrotaan heti, kun tietoa..

Ressu Redfordilta uusi single (26.02.2021)
Kaikkien aikojen menestyneimmällä Vain Elämää -kaudella viime syksynä hurmannut Ressu Redford on julkaissut uuden singlen Pieni askel. Tarttuvan pop-kappaleen teksti..

Mitä jos Liisa olisikin trans? Juno Dawsonin Ihmemaa on silmiä avaava tutkimusmatka nuoren transnaisen mieleen (26.02.2021)
Haluatko ymmärtää paremmin sukupuolten moninaisuutta? Arvostetun brittikirjailijan ja transaktivistin Juno Dawsonin romaani Ihmemaa on ajankohtainen ja samaistuttava..

Vaasan kaupunginteatterin esitykset peruttu maaliskuun loppuun asti (26.02.2021)
Vaasan kaupunginteatterin ovet pysyvät toistaiseksi yleisöltä suljettuna. Teatteri tarjoaa kuitenkin kevään aikana lapsille ja lapsenmielisille teatterielämyksiä..

Laura Voutilaisen uusi single käsittelee häpeän tunteista irrottautumista (25.02.2021)
Laura Voutilainen julkaisi uuden singlensä Ei hävetä enää perjantaina 12. helmikuuta. Rohkeasta ja itsevarmasta tyylistään tunnetun Lauran kappale kertoo siitä,..

Kaija Koo julkaisi voimakkaan rakkausballadin (25.02.2021)
Suomalaisen popmusiikin kuningatar Kaija Koo julkaisi perjantaina 12. helmikuuta uuden singlen Taipumaton. Kappale pitää sisällään voimakkaita tunteita rakkaudesta:..

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi (25.02.2021)
Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla (2019) on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ote ehdokasperusteluista: "Statovci on suomen..

Sunrise Avenue julkaisee livealbumin vielä ennen jäähyväiskiertuettaan (25.02.2021)
Lopettamispäätöksestään ilmoittanut Sunrise Avenue julkaisee livealbumin vielä ennen jäähyväiskiertuettaan. Live with Wonderland Orchestra -livealbumi on äänitetty..

Irti masennuslääkkeistä -kirja tarjoaa tutkittua tietoa ja vertaistukea vieroittumisen avuksi (25.02.2021)
Masennuslääkkeet tuovat monelle tarvittavan avun, mutta osalle käyttäjistä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jenny Rostainin Irti masennuslääkkeistä on ensimmäinen..

Haloo Helsinki! julkaisi uuden singlen (24.02.2021)
Haloo Helsinki! on julkaissut uuden singlen ”Piilotan mun kyyneleet”. Kappale on toinen single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta yhtyeen seitsemänneltä..

Antti Tuisku julkaisi erityisen EP-kokonaisuuden (24.02.2021)
Antti Tuiskun vuoden alussa julkaistu biisi Treenaa antoi osviittaa artistin tämän vuoden teemasta, joka liikunta ja hyvinvointi. Singlejulkaisun aikoihin Antti..