Uusimmat uutiset kulttuurista

The Marksman - ELOKUVA-ARVOSTELU (26.02.2021)
The Marksman on Liam Neesonin tähdittämä toimintatrilleri Arizonassa Meksikon rajalla asuvasta karjatilallisesta Jim Hansonista, joka päätyy suojelemaan kartellia..

Kansallisteatterin näytännöt perutaan maaliskuun loppuun saakka (26.02.2021)
Työt jatkuvat Kansallisteatterissa, jossa valmistellaan uusia esitystaltiointeja. Ensi-iltojen siirroista ja uusista näytäntöaikatauluista kerrotaan heti, kun tietoa..

Ressu Redfordilta uusi single (26.02.2021)
Kaikkien aikojen menestyneimmällä Vain Elämää -kaudella viime syksynä hurmannut Ressu Redford on julkaissut uuden singlen Pieni askel. Tarttuvan pop-kappaleen teksti..

Mitä jos Liisa olisikin trans? Juno Dawsonin Ihmemaa on silmiä avaava tutkimusmatka nuoren transnaisen mieleen (26.02.2021)
Haluatko ymmärtää paremmin sukupuolten moninaisuutta? Arvostetun brittikirjailijan ja transaktivistin Juno Dawsonin romaani Ihmemaa on ajankohtainen ja samaistuttava..

Vaasan kaupunginteatterin esitykset peruttu maaliskuun loppuun asti (26.02.2021)
Vaasan kaupunginteatterin ovet pysyvät toistaiseksi yleisöltä suljettuna. Teatteri tarjoaa kuitenkin kevään aikana lapsille ja lapsenmielisille teatterielämyksiä..

Laura Voutilaisen uusi single käsittelee häpeän tunteista irrottautumista (25.02.2021)
Laura Voutilainen julkaisi uuden singlensä Ei hävetä enää perjantaina 12. helmikuuta. Rohkeasta ja itsevarmasta tyylistään tunnetun Lauran kappale kertoo siitä,..

Kaija Koo julkaisi voimakkaan rakkausballadin (25.02.2021)
Suomalaisen popmusiikin kuningatar Kaija Koo julkaisi perjantaina 12. helmikuuta uuden singlen Taipumaton. Kappale pitää sisällään voimakkaita tunteita rakkaudesta:..

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi (25.02.2021)
Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla (2019) on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ote ehdokasperusteluista: "Statovci on suomen..

Sunrise Avenue julkaisee livealbumin vielä ennen jäähyväiskiertuettaan (25.02.2021)
Lopettamispäätöksestään ilmoittanut Sunrise Avenue julkaisee livealbumin vielä ennen jäähyväiskiertuettaan. Live with Wonderland Orchestra -livealbumi on äänitetty..

Irti masennuslääkkeistä -kirja tarjoaa tutkittua tietoa ja vertaistukea vieroittumisen avuksi (25.02.2021)
Masennuslääkkeet tuovat monelle tarvittavan avun, mutta osalle käyttäjistä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jenny Rostainin Irti masennuslääkkeistä on ensimmäinen..

Haloo Helsinki! julkaisi uuden singlen (24.02.2021)
Haloo Helsinki! on julkaissut uuden singlen ”Piilotan mun kyyneleet”. Kappale on toinen single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta yhtyeen seitsemänneltä..

Antti Tuisku julkaisi erityisen EP-kokonaisuuden (24.02.2021)
Antti Tuiskun vuoden alussa julkaistu biisi Treenaa antoi osviittaa artistin tämän vuoden teemasta, joka liikunta ja hyvinvointi. Singlejulkaisun aikoihin Antti..

J. Karjalaisen Hartwall Arenan vappupäiväksi suunniteltu konsertti siirtyy syyskuulle (24.02.2021)
J. Karjalaisen Hartwall Arenan vappupäiväksi suunniteltu konsertti siirtyy syyskuulle vallitsevan koronatilanteen takia. Konsertin uusi ajankohta on lauantai 11..

Peppi Pitkätossu palaa näyttämölle Seinäjoen kaupunginteatterissa (24.02.2021)
Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään torstaina 25. helmikuuta Peppi Pitkätossun uusintaensi-ilta. Viime keväänä ensi-iltaan tuotu musiikillinen lastennäytelmä..

Uuden Musiikin Kilpailulla ennätysyleisö - finaalia seurasi 1,7 miljoonaa katsojaa (24.02.2021)
UMK-finaali keräsi ennätyssuuren määrään seuraajia. Lähetyksen juonsi laulaja Antti Tuisku. - ”UMK oli jälleen mahtava show ja ennätysluvut tuntuvat upealta..

Kuntavaalit näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla 18.3. alkaen (24.02.2021)
Vaalistartti, Suuri vaalikeskustelu, Kuntarundi-podcast ja vaalikoneen avautuminen aloittavat Ylen kuntavaalikauden torstaina 18.3. Vaalit näkyvät ja kuuluvat monipuolisesti..

Jasper Pääkkösen tähdittämä toimintatrilleri OMARTA 6/12- ensimmäinen traileri julkaistu (24.02.2021)
Aku Louhimiehen ohjaaman OMERTA 6/12 -toimintatrillerin kuvaukset ovat pääkuvausjakson osalta ohi.  Jasper Pääkkösen tähdittämästä elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen..

Tuomari Nurmion 70-vuotistalvihuutokauppa (24.02.2021)
Viime marraskuussa 70 vuotta täyttänyt Tuomari Nurmio aloittaa verkkohuutokaupan, jossa on myynnissä pala suomirockin historiaa. Huutokaupattavana on muun muassa..

Tampereen Teatteri livestriimaa kevään suurteoksen Saatana saapuu Moskovaan (24.02.2021)
Tampereen Teatterissa sai torstaina 18. helmikuuta ensi-iltansa Mihail Bulgakovin klassikko ja suurteos, Saatana saapuu Moskovaan. Koronarajoitusten vuoksi ensi-ilta..

Ranskalaisen elektronisen musiikin duo Daft Punk lopettaa (23.02.2021)
Daft Punk ilmoitti lopettavansa YouTube-palveluun  maanantaina 22. helmikuuta  ladatulla videolla, jossa yhtyeen Electroma-elokuvasta lainatun kohtauksen taustalla..