Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Pimeä huone (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Saikkua, kiitos! (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Det ordnar sig, Sapiens! (Lilla Teatern)

TEATTERI:
Kultainen vasikka (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Loving Vincent

ELOKUVA:
Lumiukko

ELOKUVA:
Return to Montauk

ELOKUVA:
Viinitilamme Ranskassa

ELOKUVA:
Borg/McEnroe

KIRJALLISUUS:
Presidentinlinna

DVD-ELOKUVAT:
Frantz

DVD-ELOKUVAT:
Riku Haikara

TANSSI:
Aikuisten joulukalenteri (Helsinki Dance Company)

TEATTERI:
MyBaby - komedia tulevaisuuden perheestä

TEATTERI:
Jukka Puotila Show 2017

ELOKUVA:
Yösyöttö

ELOKUVA:
Kingsman: Kultainen kehä

TEATTERI:
Landet (Svenska Teatern)

DESIGN & RAVINTOLAT:
Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly niittää palkintoja ja mainetta maailmalla

ELOKUVA:
Ikitie

ELOKUVA:
Se

ELOKUVA:
American Made

TEATTERI:
Palkkamurhaajan painajainen (Helsingin Kaupunginteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Tom of Finland

DVD-ELOKUVAT:
Toivon tuolla puolen

TEATTERI:
Kuolema Venetsiassa (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Jacques - elämä merellä

DVD-ELOKUVAT:
Salaisuuksien illallinen

TEATTTERI:
Eva W (Musiikkiteatteri Kapsäkki)

ELOKUVA:
Kaiken se kestää

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2017

Suomen Kansallisbaletin uusi johtaja tulossa Ruotsista

Share |
02.10.2017

balettitanssija.jpg

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:n hallitus valitsi kokouksessaan perjantaina 29. syyskuuta ehdokkaaksi baletin taiteelliseksi johtajaksi Madeleine Onnen. Ehdokasvalinta tehtiin pääjohtaja Päivi Kärkkäisen esityksestä, jota hallituksen asettama nimitys- ja palkitsemisvaliokunta oli yksimielisesti kannattanut.

Hallitus päättää taiteellisen johtajan nimittämisestä henkilöstöryhmiä kuultuaan 10. lokakuuta. Ruotsalainen Madeleine Onne toimii tällä hetkellä Houstonin balettiakatemian johtajana Yhdysvalloissa.

Baletin taiteellisen johtajan haku oli julkinen, ja siinä käytettiin myös rekrytointiasiantuntijaa sekä suorahakua. Prosessissa oli mukana lähes 80 henkilöä. Hakijoita oli 16 eri maasta.

Hallitus teki ehdokasvalintansa hakijoiden ansioiden, suorittamiensa haastattelujen ja soveltuvuusarviointien perusteella. Lisäksi kärkihakijoista pyydettiin kansainvälisiä referenssejä ja arvioita.

Kansallisbaletin taiteellinen johtaja vastaa Kansallisbaletin ohjelmiston taiteellisesta suunnittelusta sekä johtaa ja kehittää sen toimintaa. Taiteellinen johtaja toimii pääjohtajan alaisuudessa.

Hakuprosessissa taiteelliselle johtajalle asetettiin keskeisinä vaatimuksina baletin, erityisesti klassisen baletin tunteminen, esimies- ja yhteistyökyky, strategian muodostaminen ja toimeenpanokyky, operatiivisen toiminnan johtaminen sekä ulkopuolisten verkostojen hallitseminen. Hallituksen perustelujen mukaan Madeleine Onne täyttää parhaiten nämä vaatimukset.

8dc6310c97959679_800x800ar

Kuva © Mirka Kleemola, Suomen kansallisooppera/ Suomen kansallisbaletti

Madeleine Onnella on vahva klassisen baletin sekä nykykoreografioiden tuntemus ja osaaminen. Hän on työskennellyt balettitanssijana Tukholman Kuninkaallisessa baletissa 1978 ̶ 2002. Onne on vuodesta 1984 alkaen ensitanssijana tanssinut useimmissa klassisen baletin merkittävimmissä päätehtävissä.

Madeleine Onnelle on myönnetty kuninkaallisen hovitanssijan arvonimi 1995. Hän on perustanut Tukholman Kuninkaallisen baletin solisteista koostuvan kiertueryhmän vuonna 1996.

Tanssijauransa jälkeen Onne on toiminut baletin taiteellisena johtajana sekä Tukholman Kuninkaallisessa baletissa että Hongkongin baletissa yhteensä 15 vuoden ajan.  Johtamistehtävissään hänelle on muodostunut hyvä kokemus strategian luomisesta, toimeenpanosta ja esimiestyöstä.

Madeleine Onnella on laajat kansainväliset verkostot ja erittäin hyvä yhteistyökyky sekä balettiorganisaatioiden sisällä että muiden tahojen kanssa. Hän on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä sekä tanssijana että tanssijauransa jälkeen monien kilpailujen tuomaristossa ympäri maailmaa.

Onne on erittäin kiinnostunut klassisen baletin koulutuksesta ja koulutuksen kehittämisestä.  Nykyisessä tehtävässään Houstonissa hän johtaa ison balettiryhmän yhteydessä toimivaa balettiakatemiaa.

Onne tuntee hyvin pohjoismaisen taideorganisaation toimintatavat toimittuaan myös henkilöstön edustajana Tukholman Kuninkaallisessa baletissa ja muissa luottamustehtävissä. Aiemmissa johtotehtävissään hän on osoittanut erinomaista talousasioiden tuntemusta, kapellimestari- ja orkesterityön tuntemusta sekä kykyä ymmärtää isoja kokonaisuuksia.

Jos Onne nimitetään, sopimus on määräaikainen 1.8.2018 ̶ 31.7.2022 (neljä vuotta) sisältäen kolmen vuoden lisäoption. Kansallisbaletin nykyisen taiteellisen johtajan Kenneth Greven kausi päättyy 31.7.2018.

Kansallisbaletti on maamme ainoa ammatillinen täysimittainen balettiryhmä. Vuonna 1922 perustetussa ryhmässä työskentelee tänä päivänä 84 tanssijaa, jotka edustavat 23 kansallisuutta.

Kansallisbaletin yhteydessä toimii lisäksi erillinen nuorisoryhmä, jossa työskentelee 13 vastavalmistunutta tanssijaa. Pääosa Kansallisbaletin suomalaisista tanssijoista on saanut koulutuksensa Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksessa.

1_KT-LOGO_500x156.jpg

13.12.2017Tuntematon sotilas -elokuva keräsi Ruotsissa ennätysyleisön heti avausviikonloppuna
12.12.2017Pimeä huone - TEATTERIARVOSTELU
12.12.2017Saikkua, kiitos! - TEATTERIARVOSTELU
12.12.2017Det ordnar sig, Sapiens! - TEATTERIARVOSTELU
12.12.2017Kultainen vasikka - TEATTERIARVOSTELU
11.12.2017Säveltäjä Kaija Saariaholta miljoonalahjoitus Musiikkitaloon rakennettavia urkuja varten
11.12.2017Museokortteja jo 140 000
11.12.2017Loving Vincent - ELOKUVA-ARVOSTELU
11.12.2017Lumiukko - ELOKUVA-ARVOSTELU
11.12.2017Return to Montauk - ELOKUVA-ARVOSTELU

Siirry arkistoon »