Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

DVD-ELOKUVAT:
Varasto 2

ELOKUVA:
Johnny English iskee jälleen

ELOKUVA:
Nunna

DVD-ELOKUVAT:
BPM (beats per minute)

ELOKUVA:
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

MUSIIKKI:
Ladysmith Black Mambazo (Helsingin juhlaviikot / Huvila-teltta)

TEATTERI:
Yksi lensi yli käenpesän (Ryhmäteatteri)

ELOKUVA:
Mission: Impossible - Fallout (3D)

DVD-ELOKUVAT:
The Post

DVD-ELOKUVAT:
Downsizing

TEATTERI:
Tuhansien ämpäreiden maa (Uusi Iloinen Teatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Lady Macbeth

DVD-ELOKUVAT:
Viulisti

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki oikein

DVD-ELOKUVAT:
Miami

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2018

Näyttelijä Maija Karhi on kuollut

Share |
29.05.2018

Näyttelijä Maija Karhi (Karhi-Kärävä) on kuollut, kertoi Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho STT:lle maanantaina 28. toukokuuta.

Asiasta alun perin uutisoineen Ylen mukaan Karhi kuoli maanantaina 28. toukokuuta 86-vuotiaana Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen .

maijakarhi.jpg

 Kuva ©  Kansallinen audiovisuaalinen instituutti 

Maija Karhi, oik. Karhi-Kärävä, aik. Kärävä (18. maaliskuuta 1932 Turku – 28. toukokuuta 2018 Helsinki) oli suomalainen näyttelijä. Hän näytteli 1950-luvulla Mauno Mannisen Intimiteatterissa ja on sittemmin kuulunut Suomen Kansallisteatteriin ja naisteatteri Raivoisien Ruusujen perustajajäseniin.

Maija Karhi kävi Teatterikoulun vuosina 1950–1953 ja sai heti valmistuttuaan kiinnityksen Intimiteatteriin. Samalla kurssilla Karhin kanssa opiskelivat muiden muassa Marita Nordberg ja Pentti Siimes.

Karhi tunnetaan ennen kaikkea teatterinäyttelijänä, mutta hän on näytellyt myös elokuvissa. Hänen ensimmäinen elokuvatyönsä oli 19-vuotiaana Ritva Arvelon sijaisnäyttelijänä Matti Kassilanelokuvassa Radio tekee murron.

Karhi on saanut kaksi Jussia, ensimmäisen, naispääosa-Jussin, Erik Blombergin elokuvasta Kun on tunteet vuodelta 1954 ja naissivuosa-Jussin Veikko Itkosen Vaarallista vapautta -elokuvasta vuodelta 1962.

Karhin äiti oli näyttelijä Kirsti Karhi, isä teatterinjohtaja Akseli Karhi (k. 1943) ja puoliso hallitusneuvos Lauri Kärävä (k. 1996).

Filmografia:

  • Sadan miekan mies (1951)
  • Suomalaistyttöjä Tukholmassa (1952)
  • Kaikkien naisten monni (1952)
  • Siltalan pehtoori (1953)
  • Maailman kaunein tyttö (1953)
  • Oi, muistatkos... (1954)
  • Minä soitan sinulle illalla (1954)
  • Kun on tunteet (1954)
  • Näkemiin Helena (1955)
  • Tyttö tuli taloon (1956)
  • Ratkaisun päivät (1956)
  • Vääpelin kauhu (1957)
  • Pää pystyyn Helena (1957)
  • Kuriton sukupolvi (1957)
  • Paksunahka (1958)
  • Murheenkryynin poika (1958)
  • Kahden ladun poikki (1958)
  • Pekka ja Pätkä neekereinä (1960)
  • Nina ja Erik (1960)
  • Molskis, sanoi Eemeli, molskis! (1960)
  • Kaks' tavallista Lahtista (1960)
  • Autotytöt (1960)
  • Olin nahjuksen vaimo (1961)
  • Kultainen vasikka (1961)
  • Vaarallista vapautta (1962)
  • Älä nuolase... (1962)
  • Vain neljä kertaa (1968)
  • Äl' yli päästä perhanaa (1968)
  • Koko kaupungin Vinski (1969)
  • Vinski ja Vinsentti (1970)
  • Ihmemies (1979)
  • Kotikatu (1995–1997)

(Teksti © Wikipedia)

1_KT-LOGO_500x156.jpg

14.10.2018Vaasassa Tikanojan taidekodissa esillä rakastettujen von Wrightin veljesten teoksia
14.10.2018Irina ja Jesse Kaikuranta vierailevat sunnuntaina Vaasassa yhteisellä konserttikiertueellaan
14.10.2018Taina Latvala kirjoittaa uuden näytelmän Vaasan kaupunginteatterille
12.10.2018Kotiin takaisin - jäähyväiset rakastetulle sukutarinalle
07.10.2018Miljoonayleisön kerännyt rikossarja palaa TV-ruutuihin entistä rajumpana - Sorjosen uudet jaksot ovat intiimejä ja äärimmäisen tunteellisia
07.10.2018Nobelin rauhanpalkinto Nadia Muradille - "Viimeinen tyttö" on koskettava omaelämäkerrallinen kertomus sodan, terrorismin ja seksiorjuuden rikkirepimästä nuoruudesta
05.10.2018Sisällisota -näyttely avataan Wäinö Aaltosen museossa 5. lokakuuta
02.10.2018Varasto 2 - DVD-ELOKUVA-ARVOSTELU
01.10.2018Ranskalaislaulaja Charles Aznavour on kuollut
01.10.2018Johnny English iskee jälleen oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »