Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

DESIGN & RAVINTOLAT:
Yrjö Kukkapuron muotoilun klassikko Remmi-tuoli täyttää 50 vuotta

DVD-ELOKUVAT:
Olavi Virta

TEATTERI:
Siegfried (Studio Pasila)

TEATTERI:
Sammakkokuningas (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Harriet (Ryhmäteatteri)

TEATTERI:
Making of Lea (Kom-teatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Johnny English Strikes Again

DVD-ELOKUVAT:
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

TEATTERI:
Kaasua, komisario Palmu! (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Sketsijengi (Peacock-teatteri)

TEATTERI:
Musta Saara (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
A Prayer Before Dawn

DVD-ELOKUVAT:
Mission: Impossible - Fallout

ELOKUVA:
The Favourite

DVD-ELOKUVAT:
Mamma Mia! Here we go again

DVD-ELOKUVAT:
Love, Simon

TEATTERIARVOSTELU:
CHESS på svenska (Svenska Teatern)

DVD-ELOKUVAT:
Nunna

TELEVISO & RADIO: Uutisvuodolla näyttävä paluu

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2018

Rovaniemen Teatterin katsojaluku nousi lähes 36000 katsojaan

Share |
31.12.2018

Kuvahaun tulos haulle rovaniemen teatteri

Rovaniemen Teatterin – Lapin Alueteatterin vuosi 2018 päättyi musiikkinäytelmä Joulutarinan viimeiseen esitykseen 29. joulukuuta. Joulutarina ehti saada kolmen esityskautensa aikana yhteensä 14244 katsojaa 74 näytökseensä.

Päättyvä vuosi on ollut Rovaniemen Teatterille kävijämäärän valossa menestys. Teatterin esitykset keräsivät 35700 katsojaa.

Esitysmäärä oli 294 ja katsojia näytöstä kohden keskimäärin 121. Edellisvuonna oli 296 esitystä, 30742 katsojaa ja keskikatsojamääränä 104.

Vuonna 2018 ohjelmistossa on ollut 14 omaa tuotantoa, 2 yhteistuotantoa ja 12 vierailua. Vuoden katsotuin esitys on ollut musikaali Myrskyluodon Maija, jonka 31 esityksessä kävi yhteensä 7821 katsojaa.

Vuonna 2017 suosituin näytelmä oli Nätti-Jussi seikkailee, joka keräsi yhteensä 7969 katsojaa 24 näytökseensä.

Lappia kiersi neljä näytelmää. Niillä oli yhteensä 71 esitystä ja 5087 katsojaa. Lisäksi Reissuteatteri teki 16 vierailua Rovaniemen alueen palvelukoteihin esittäen Leikkiä laukussa -teatterihetkeä yhteensä 564 katsojalle.

Rovaniemen Teatteri on tuottanut myös yleisötyötä, kuten tutustumiskierroksia, työpajoja ja koulutuksia. Yleisötyön kävijämääräksi summautui 6262. Lisäksi teatteri tarjosi tilavuokrauspalveluita ja tapahtumatuotantoa erilaisille tapahtumille, kuten juhlatilaisuuksille ja kansainvälisille kongresseille. Niissä kävi yhteensä 14150 vierasta.

Ottaen huomioon esitykset, yleisötyön ja tilaisuudet teatterin vuoden 2018 kävijämääräksi muodostui 56100. Edellisvuonna luku oli 52600.

- ”Teatteri on rakas taidemuoto ja harrastus suomalaisille. Se näkyy myös meillä. Kävijämäärät ovat yksi tapa mitata onnistumista ja vaikuttavuutta. Lisäksi teatterin merkityksellisyydestä kertoo, että me tuotamme palveluita kaiken ikäsille, meillä käy katsojia leikki-ikäisistä ikäihmisiin. Ohjelmistossa on ollut monipuolista koettavaa, meillä on ollut musikaali, musiikkibaari, koululaisnäytelmä, esityksiä pienille lapsille, joulunäytelmä, draamaa, komediaa ja musiikkiteatteria paikallisella aiheella. Me haluamme pitää huolta teatterin saavutettavuudesta ja olemme käyneet esiintymässä myös päiväkodeissa ja palvelutaloissa.  Olemme tavoittaneet myös laajasti maakunnan väkeä teatteriin sekä Rovaniemelle että kiertue-esityksiin kuntiin. Kiertueella on ollut vuoden aikana neljä näytelmää joista olemme saaneet myös hyvää palautetta. Lisäksi olemme tehneet yleisötyötä mm. lasten ja pitkäaikaistyöttömien parissa. Olemme myös tuottaneet Rovaniemelle vierailevia esiintyjiä muualta Suomesta.”, toiminnanjohtaja Sari Alatalo kertoo.

Vuoden 2019 esitykset alkavat 11.1. Eila, Rampe ja Likka -komedialla. Kevään 2019 ohjelmistossa ovat myös musiikkinäytelmä Hovinpohja, lastenesitys Sammakon satumainen elämä sekä draama Papin perhe, jonka viimeinen esitys 26. tammikuuta on näyttelijä Pirjo Leppäsen juhlanäytös.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on 9. helmikuuta Tuomas Parkkisen komediasta Aateliskalenteri. Kauden toisena uutuutena nähdään Seitsemän koiraveljestä, joka saa ensi-iltansa 10. huhtikuuta.

Alueteatterin kiertue käy tammi- ja helmikuussa 12 lappilaisella paikkakunnalla alkaen Kittilästä ja päättyen Pelkosenniemelle. Lisäksi teatteri järjestää Rovaniemelle neljä vierailuesitystä.

Jukka Rasilan ja Mikä Räinän esitys Appivanhempien ABC nähdään 12.1. Lappia-talossa ja Sámi Našunálateáhter Beaivváš –teatterin Naistentapaaminen on 8.2. Wiljamissa. Maaliskuun 8. päivä Lappia-taloon saapuu Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertue ja 21. maaliskuuta talossa vierailee Jukka Puotilan show PUOti kiinni ja TILA myyntiin.

1_KT-LOGO_500x156.jpg

26.06.2019Kikka-ilta Radio Suomessa torstaina 27. kesäkuuta
26.06.2019Kake Randelin Mäntyharjun kesäteatterissa
26.06.2019Elämä janottaa -musiikkikomedia Mikkelissä
26.06.2019Musiikin täyteinen komedia parisuhteiden kimuranteista koukeroista Lappajärvellä
26.06.2019Kauhajoella hulvattoman hauskan jännityskomedia
26.06.2019Alahärmässä selviää painin syvin olemus
26.06.2019Saimaan Demokraattinen Tasavalta - Saimaan aalloilla seilaava kyläkokous
26.06.2019Lappeenrannan kesäteatterissa musiikkinäytelmä Kari Tapiosta
26.06.2019Huomenta Suomi siirtyi kesäaikaan - kesällä mukana joukko vierailevia tähtijuontajia
26.06.2019Radio Suomen kesän musiikkidraama on "Kikka - tarina tähdestä"

Siirry arkistoon »