Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

DVD-ELOKUVAT:
Olavi Virta

TEATTERI:
Siegfried (Studio Pasila)

TEATTERI:
Sammakkokuningas (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Harriet (Ryhmäteatteri)

TEATTERI:
Making of Lea (Kom-teatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Johnny English Strikes Again

DVD-ELOKUVAT:
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

TEATTERI:
Kaasua, komisario Palmu! (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Sketsijengi (Peacock-teatteri)

TEATTERI:
Musta Saara (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
A Prayer Before Dawn

DVD-ELOKUVAT:
Mission: Impossible - Fallout

ELOKUVA:
The Favourite

DVD-ELOKUVAT:
Mamma Mia! Here we go again

DVD-ELOKUVAT:
Love, Simon

TEATTERIARVOSTELU:
CHESS på svenska (Svenska Teatern)

DVD-ELOKUVAT:
Nunna

TELEVISO & RADIO: Uutisvuodolla näyttävä paluu

TEATTERI:
Pullo cavaa ja aurinkoa (Helsingin Kaupunginteatteri)

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2018

Berlinalessa kolmessa sarjassa suomalaiselokuvia - myös elokuvamarketissa vilkasta

Share |
08.02.2019

saksa.jpg

Torstaina 7. helmikuuta alkanut Berlinalen elokuvafestivaali on yksi maailman suurimmista elokuva-alan tapahtumista. Tänä vuonna mukana on peräti kuusi suomalaiselokuvaa. Suomalaishankkeet ovat näkyvillä myös ammattilaistapahtuma European Film Marketissa.

Berlinalen Generation 14plus -sarja esittelee nuorista kertoa elokuvia, jotka kilpailevat Crystal Bear -palkinnosta. Suomesta sarjaan on valittu kaksi elokuvaa.

Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama Hölmö nuori sydän on Itä-Helsinkiin sijoittuva nuorenparin kasvutarina, joka käsittelee mm. teiniraskautta ja rasismia. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla, ja Suomessa lokakuussa teattereihin tullut elokuva sai yli 65 000 katsojaa. Elokuvan on tuottanut Elli Toivoniemi ja Venla Hellstedt Tuffi Filmsiltä.

Tonislav Hristovin dokumenttielokuva Veeran maaginen elämä kuvaa nuorta naista, joka yrittää selvittää perhetraumojaan live-roolipelaamisen avulla. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Yhdysvalloissa Sundance-festivaalin dokumenttielokuvakilpailussa tammikuussa.

Hristovin edellinen elokuva The Good Postman niin ikään esitettiin Sundancessa ja oli myös Euroopan elokuva-akatemian palkintoehdokkaana.Veeran maagisen elämän ovat tuottaneet Kaarle Aho ja Kai Nordberg Making Movies -yhtiöstä.

Berlinalen niin sanottu kakkossarja Panorama täyttää 40 vuotta. Laajassa retrospektiivissä esitetään kolme elokuvaa Suomesta.

Panorama-sarja on tunnettu erityisesti lhbtq-elokuvien esityspaikkana. Retrospektiivissä on mukana Ilppo Pohjolan 55-minuuttinen dokumenttielokuva Daddy and the Muscle Academy (1992), joka kertoo kuvataiteilija ja homoikoni Tom of Finlandista eli Touko Laaksosesta.

Lisäksi retrospektiivissä nähdään merkittävimpiin dokumentaristeihimme kuuluvan Pirjo Honkasalon Mysterion (1991), joka sijoittuu virolaiseen Pyhtitsa-nunnaluostariin, sekä Claes Olssonin ohjaama lyhyt musiikkielokuva M.A. Numminen Sings Wittgenstein (1993)

Berlinalen Forum Expanded -sarja keskittyy kokeilevaan kerrontaan, taide-elokuvaan ja mediataiteeseen. Berliinissä työskentelevän Laura Horellin 39-minuuttinen  Uutisten aika kertoo Suomen suhteesta Namibian itsenäistymistaisteluun. Elokuva pohjautuu arkistomateriaalin 1960–90-luvuilta. Horelli oli mukana Forum Expanded -sarjassa myös viime vuonna teoksellaan Namibia Today.

Berlinalen yhteydessä järjestetään ammattilaistapahtuma European Film Market, joka kuuluu maailman kolmen suurimman elokuvamarketin joukkoon. Tapahtumaan liittyy erilaisia osioita, joissa suomalaisetkin ovat näkyvästi esillä.

Co-Production Market on yhteistuotannoille suunnattu foorumi, johon valittiin tänä vuonna 22 hanketta (Official Selection). Niiden joukossa on Elokuvayhtiö Aamun Hytti numero 6Rosa Liksomin romaanin filmatisointi, jonka ohjaa Juho Kuosmanen. Jo Kuosmasen ensimmäinen pitkä elokuva Hymyilevä mies sai hyvin kansainvälistä huomiota, kun se palkittiin Cannesin Un Certain Regard -sarjassa vuonna 2016.

Co-Pro Series on vastaava sarjamuotoiselle draamalle suunnattu tapahtuma. Yhdeksän hankkeen joukossa on Mikko-Pekka Heikkisen romaaniin perustuva sarja Poromafia, jota tuottaa Kaiho Republic.

European Film Marketin yleisöltä suljetuissa market-näytöksissä esitetään Veeran maaginen elämä sekä Miia Tervon ohjaama Aurora, jonka kansainvälinen ensi-ilta oli tammikuun lopussa Göteborgin elokuvajuhlilla.

Suomen elokuvasäätiö markkinoi suomalaista elokuvaa ja elokuva-alaa European Film Marketissa osana Scandinavian Films -organisaatiota.

Berlinale 7.–17.2.2019


https://www.berlinale.de

1_KT-LOGO_500x156.jpg

23.04.2019Puheenvuoro hyvän kuoleman puolesta
23.04.2019Ensi viikko on Lukuviikko
23.04.2019Hyvät katsojat jatkuu toiselle kaudelle
23.04.2019Talviurheilu innosti suomalaisia - Ylen Urheilustudio oli menestys
23.04.2019AlfaTV:n katsojaluvut tuplaantuivat
23.04.2019Kansainvälistä tanssin päivää vietetään 29. huhtikuuta
23.04.2019Dumbo oli pääsiäisen katsotuin elokuva
23.04.2019Nuorten näyttelijöiden Via Crucis vaellettiin Helsingin yössä
23.04.2019Kirjan ja ruusun päivän kampanja juhlistaa kirjallisuutta, tarinoita ja lukemista
05.04.2019Millainen on sinun sirkusmuistosi?

Siirry arkistoon »