Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Rauma Blues onnistui yli odotusten ja keräsi ennätysyleisön

04.09.2019

Image may contain: text

Elokuun toisena viikonloppuna järjestetty hyvän fiiliksen festari Rauma Blues onnistui yli odotusten. Tapahtuma kokosi paikalle ennätysyleisön, joka koostui niin Rauman ja lähialueiden asukkaista kuin laajalti myös ulkopaikkakuntalaisista ympäri maan.

Asiakaskyselyn pohjalta saatu palaute festivaalista on erinomaista. Tapahtuman tämänvuotisiin tunnelmiin voi tutustua valokuvissa, joita on nyt julkaistu Rauma Bluesin kotisivuilla ja sosiaalisen median sivuilla.

Ensi vuonna festivaali järjestetään juhlavuoden merkeissä jo 35. kerran perjantaina ja lauantaina 14.-15.8.2020. 

 

Ikimuistoisten illanviettojen ystävien rakastama tapahtuma ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta, elokuinen Rauma Blues onnistui tänä vuonna niin yleisön kuin artistienkin antaman palautteen perusteella erinomaisesti. 

 

Tapahtuman kävijämäärällä tavoitettiin pitkästä aikaa ennätysyleisö. Yhtä festivaalin historian parhaimpiin lukeutuvaa artistikattausta oli kuulemassa kaikkiaan 2200 ihmistä. Kävijäluku on tämän vuosikymmenen suurin.

 

Pääkonsertin kävijöistä noin 10% vastasi asiakaskyselyyn. Vastanneista peräti 71% oli saapunut paikalle Rauman talousalueen ulkopuolelta.

Suurin osa ulkopaikkakuntalaisista bluesin ystävistä oli saapunut Raumalle pääkaupunkiseudulta, seuraavaksi eniten Porin alueelta, ja lähestulkoon yhtä paljon sekä Turun alueelta että Tampereen alueelta. Myös Pohjanmaalta oli paikalla runsaasti väkeä.

Satunnaisia saapujia oli festivaaleilla huomattavankin kaukaa, esimerkiksi Kuopiosta. Kaukaisimmat festarikävijät olivat bluesin perässä Raumalla Hollannista ja Norjasta asti. 

 

Asiakaskyselyn perusteella Rauma Bluesin kävijät koostuvat tasapuolisesti miehistä ja naisista, kuitenkin muutaman prosentin verran naisvoittoisesti.

Iätön festivaali puree kaikenikäisiin aikuisiin: suurin osa kävijöistä asettuu ikähaarukkaan 55-68-vuotiaat, mutta hyvänä kakkosena, jaetulla toisella sijalla ovat niin 45-54-vuotiaat kuin 30-44-vuotiaat. Yleisöstä löytyy edustajia mainittavan arvoisesti myös sekä kaksi- että seitsemänkymppisistä. 

 

Rauma Bluesin asiakaskyselyssä festivaalikävijät arvioivat myös tapahtuman musiikkia ja fiilistä sekä ruoka- ja juomatarjontaa. Muutama satunnainen kommentti kääntyi keskinkertaisen puolelle, mutta 96% vastaajista piti sekä musiikkia että fiilistä hyvänä tai vastausasteikon ulkopuolelta erittäin hyvänä.

Yhtäkään huonoa arvosanaa eivät musiikki ja fiilis kyselyyn keränneet. Myös ruoka- ja juomatarjontaa kehuttiin huomattavan voittopuolisesti. 

 

Rauma Bluesin tekemä vaikutus kävijöihinsä näkyy myös siinä, miten tapahtumaa suositellaan: suurin osa asiakaskyselyyn vastaajista oli kuullut festivaalista tuttavaltaan. Paikalla oli jälleen runsaasti sekä ensikertalaisia että kokeneita Rauma Blues -konkareita.

 

Omin sanoin annetut asiakaspalautteet keskittyivät niinikään kehumaan musiikkia, tunnelmaa ja ruokatarjontaa sekä myös henkilökuntaa ja festivaalijärjestelyitä. Muutama soraäänimielipidekin joukosta löytyy, koskien vaikkapa VIP-alueen kokoa, penkkien määrää tai juomien hintoja.

Gluteenittomat ja vegaaniset ruoka- ja juomavaihtoehdot keräsivät enimmäkseen kehuja, mutta myös satunnaisia toiveita paremmastakin. Yleisesti ottaen palaute on poikkeuksellisen positiivista. 

Kuvahaun tulos haulle rauma blues logo

Onnistuneen tapahtuman jälkimainingeissa olisi helppo tuudittautua menestyksen suomaan huolettomuuteen, mutta Rauma Blues ry. on kääntänyt katseensa jo tulevaan. Työ ensi vuoden juhlafestivaalin rakentamiseksi on jo alkanut.

Ensimmäisenä on lukittu vuoden 2020 päivämäärä, ja hyvä niin, nimittäin hotelleista saatiin tiedusteluita ensi vuoden festivaaliajankohdasta jo tämänvuotisen tapahtuman jälkeisenä maanantaina. 

 

Juhlavuoden päivämäärä poikkeaa aavistuksen totutusta kaavasta: 35. Rauma Blues juhlitaan elokuun kolmantena viikonloppuna, 14.-15.8.2020.

Varsinaisesta ajankohdan siirtämisestä ei kuitenkaan ole kyse, vaan siitä, että Rauma Bluesin ajankohta on sidoksissa eurooppalaisten yhteistyökumppanifestivaalien ajankohtaan. Yhteistyö ja yhteinen ajankohta mahdollistavat hyvän esiintyjäkattauksen molemmilla blues-juhlilla.

 

–  "Rauma Bluesin historian parhaimpiin kuulunut ohjelmakokonaisuus tänä vuonna asettaa meille toki pientä painetta juhlavuotta lähestyessämme", myöntää Rauma Bluesin päämies Tunnu Pärssinen.

 

–  "Siksi yhteinen ajankohta yhteistyöfestivaalien kanssa on oleellinen. Ajoituksen avulla voimme pitää kiinni huipputason artistikattauksesta, joka on meillä kaiken a ja o."

 

Musiikin ja esiintyjien tasosta kiinnipitämisen lisäksi Rauma Bluesin tähtäimessä on säilyttää tasokkaina myös kävijöiden kehumat muut oleelliset festivaalin osatekijät.

 

–  "Panostamme myös ensi vuonna festivaalin ainutkertaiseen tunnelmaan, ruokatarjontaan ja yleisiin järjestelyihin", Pärssinen lupaa.

 

–  "Vuodesta toiseen vahvistuu, että ne ovat merkittäviä tekijöitä Rauma Bluesiin saapumisen ja tapahtumassa viihtymisen taustalla."

 

Myös artistien tyytyväisyydestä huolehditaan Rauma Bluesin järjestelyissä edelleen.

 

–  "Olemme toki otettuja paitsi yleisöltä, myös artisteilta saamastamme palautteesta, ja pidämme hyväksi havaitusta linjastamme kiinni kyllä jatkossakin", kertoo Pärssinen.

 

–  "Artistien tyytyväisyydestä on toki kiittäminen myös ja ennen kaikkea mahtavaa Rauma Blues -yleisöä, joka omalla osallistumisellaan nostaa myös esiintyjien fiilistä ja tekee siten jokaisesta keikasta ainutlaatuisen."

 

Kiitosta satelee Rauma Bluesin ydinjärjestäjäporukalta ulospäin enemmänkin.

 

–  "Yleisö ja artistit tekevät Rauma Bluesin, emme yksin me", Pärssinen muistuttaa.

 

–  "Lisäksi onnistuneista bluesjuhlista on kiittäminen myös lukuisia yhteistyökumppaneita, työntekijöitä ja talkoolaisia."

 

Odotusten ylittäminen tänä vuonna ei suinkaan helpota seuraavan vuoden järjestelyitä, vaan työtä on luvassa entistä enemmän, kun edetään kohti juhlavuotta.

 

–  "Kaiken kiitoksen ja kehun keskellä muistamme toki nöyrinä, että joka vuosi lähdemme nollasta ja aina on parantamisen varaa", tietää Pärssinen.

 

–  "Tälläkin kertaa, kuten kymmeniä kertoja aiemminkin, tartumme kuitenkin jokaiseen haasteeseen, päämäärästä tinkimättä."

Kuvahaun tulos haulle rauma blues logo

www.raumablues.fi

 

14.01.2020Mitä Suomi lukee - Marraskuun 2019 myydyimmät kirjat
14.01.2020Vuoden 2020 Oscar-ehdokkaat julkistettiin
14.01.2020Tampereen Teatterilla 2000-luvun katsojaennätys - teatterinjohtajan toimeen 29 hakijaa
14.01.2020Oku Luukkainen aloittaa uuden Ysäri-radiokanavan juontajana
14.01.2020Oscar-gaala jälleen suorana Teemalla - Yle solmi 3 vuoden sopimuksen
14.01.2020HAMissa vieraili vuoden 2019 aikana 190 000 kävijää
14.01.2020Storytel ja A-lehdet sisältöyhteistyöhön - muun muassa Imagen ja Mondon artikkeleita kuunneltavaksi Storyteliin
14.01.2020Matti Laineen uutuusdekkari pitää pihdeissään sekä rikospomo Elias Vitikan että lukijan
14.01.2020Koskettava kuvaus sotalapsuudesta ja sotalapsen lapsena kasvamisesta
14.01.2020Frozen 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »