Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

DVD-ELOKUVAT:
Transit

ELOKUVA:
Gemini Man (3D+)

ELOKUVA:
Marian paratiisi

TEATTERI:
Kolme sisarta (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Baby Jane

ELOKUVA:
Tottumiskysymys

ELOKUVA:
Mestari Cheng

TEATTERI:
Rakasta minut vahvaksi (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI:
Alina (Kansallisteatteri)

ELOKUVA:
Olen suomalainen

DVD-ELOKUVAT:
Stan & Ollie

DVD-ELOKUVAT:
Replicas

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki rakkaudelle

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Kaunis elokuinen sää suosi Alvar Aalto -viikkoa ja keräsi paikalle tuhansia kävijöitä Paimiossa ja Turussa

06.09.2019

Elokuun viimeisellä viikolla Paimiossa ja Turussa vietetty Alvar Aalto -viikko täytti toiveet ohjelmiston monipuolisuuden ja sisällön osalta.

Lämpimän aurinkoiset päivät houkuttelivat paikalle kaupunkitapahtumaan yleisöä yli odotusten ja arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen ympärille rakennettu ohjelmisto keräsi reilun viikon aikana tuhansia kävijöitä noin neljäänkymmeneen tapahtumaan kahdessa eri kaupungissa.

Arkkitehtuurikierrokset Paimion parantolassa olivat suosittuja. Kuva Magni Mundi / Rockphoto.fi

Arkkitehtuurikierrokset Paimion parantolassa olivat suosittuja.

Kuva © Magni Mundi / Rockphoto.fi

Järjestyksessään kolmas Alvar Aalto -viikko sisälsi kulttuurintäyteistä ohjelmaa eri ikäisille kaupunkilaisille. Paimiossa erityisen suosittuja olivat parantolassa järjestetyt Aika valossa -tanssiesitykset, jotka olivat lähes loppuunmyytyjä. Myös Paimion parantolan erikoiskierros Suljettujen ovien takana houkutteli paikalle runsaan kävijäkunnan.

Turussa puolestaan kiinnostusta herättivät opastetut kierrokset Turun arkkitehtuuria ala- ja ylämäkeen, jossa kaupungin historiaa ja arkkitehtuuria tarkasteltiin uudenlaisista näkökulmista. Myös Turun Messut 1929 ja 2029 -näyttelysekä Turun kaupunginkirjastoon koottu Aalto, Bryggman ja funktionalismi -näyttely tavoittivat suuren yleisömäärän.

Harvinaislaatuiset vierailut huonekalutehdas a-factoryssa Kaarinassa avasivat kävijöille puolestaan upean mahdollisuuden nähdä miten  Artekin huonekaluja tänä päivänä valmistetaan ja kuinka paljon käsityötä niiden valmistaminen yhä vaatii.

Alvar Aalto -viikko ja sen teemat herättivät molemmissa kaupungeissa myös ajankohtaista keskustelua rakennetusta ympäristöstä. Arkkitehtuurin merkitys kaupunkien kasvun elementtinä oli vahvasti esillä Turussa järjestetyn Eurooppa-foorumin keskusteluissa.

Paimion parantolan ainutlaatuinen rakennuskokonaisuus ympäristöineen, sekä siihen liittyvä mittava kulttuurihistoria nousi tapahtumaviikon aikana aiempaa enemmän esille.

Alvar Aalto -viikko tarjosi myös uusia lähestymistapoja havainnoida omaa elin- ja toimintaympäristöään: erityismaininnan ansaitseekin Turussa 111 osallistujaa paikalle houkutellut Street-O kaupunkisuunnistustapahtuma, jossa jokaiselle osallistujalle jaettiin esittelyjulkaisu Alvar Aallosta.

- ”Alvar Aalto -viikko otti hienosti paikkansa osana elokuun lopun vilkasta kaupunkitapahtumaviikkoa. Uskon kaupunkilaisten kiinnostuksen Alvar Aaltoon ja arkkitehtuuriin kasvaneen pysyvämminkin. Itseäni viikon monipuolisuudessa ilahdutti erityisen hienosti toteutunut yhteistyö Paimion kanssa”, luonnehtii Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

Paimiossa kiitellään erityisesti hyvää yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. 

- ”Olemme myös tyytyväisiä uusista avauksista Turun suuntaan ja pidimme onnistuneena ratkaisuna mm. kaupunkien välillä viikon aikana järjestettyjä bussikuljetuksia. Ne toivat ohjelmatarjontaa lähemmäs turkulaisia, joiden olisi ollut muutoin vaikea saavuttaa Paimion parantolan ympäristössä järjestettyjä tapahtumia”, kertoo Paimion kaupungin kulttuuriasiainhoitaja Jouni Lehtiranta.

Sekä Paimiossa että Turussa iloitaan siitä, että Alvar Aalto -viikko mahdollisti hedelmällisen yhteistyön kahden lähekkäin sijaitsevan Alvar Aalto -kaupungin välillä.

Vuoden 2020 Alvar Aalto -viikko järjestetään 22.-30.8. Porissa ja Eurassa. Tuolloin huomion keskipisteinä ovat itseoikeutetusti Alvar Aalto -kohteet Villa Mairea Porin Noormarkussa sekä useat kohteet Euran Kauttualla, joista tunnetuimpana Terassitalo. Viikon teemana on Aalto arjessa.

- ”Alvar Aalto on suunnitellut Porin ja Euran Aalto-kohteet nimenomaan kodeiksi. Kauttualta löytyy myös Alvar ja Aino Aallon suunnittelema sauna. Viikon aikana pääsemme kurkistamaan näihin arjen ympäristöihin, jotka toimivat edelleen asuntoina, saunoina ja majoitustiloina. Koko viikon aikana haluamme myös oheistapahtumilla tuoda esiin, miten Aalto ja design ylipäätään ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat arkeemme”, kertoo kulttuuripäällikkö Sirpa Wahlqvist Eurasta.

Poriin ja Euraan on suunnitteilla laaja tapahtumakokonaisuus. Paikallisia toimijoita kannustetaan ideoimaan ja järjestämään myös omia tapahtumia tai tempauksia Aalto arjessa -teeman alle.

- ”Porin ja Euran loppukesää elävöittävä tapahtumaviikko tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä se tuo alueen Alvar Aalto -nähtävyydet uudella tavalla ihmisten tietoisuuteen. Viikon pääpaino on Alvar Aallossa sekä arkipäivän arkkitehtuurissa, mutta ohjelmistossa tullaan näkemään ja kokemaan myös kulttuurielämyksiä laidasta laitaan - konserteista ruokatapahtumiin ja koko perheen kisailuista omaleimaisiin kiertoajeluihin - joista muodostuu yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa koottu uniikki kokonaisuus", kuvailee kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin Porin kaupungilta.

Tapahtumaviikon järjestelyistä vastaavat Euran ja Porin kaupungit yhdessä Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten yhteistyökumppanien kesken.

Alvar Aalto -viikko kiertää vuorollaan Alvar Aalto -kaupungeissa ympäri Suomen ja elokuisen tapahtumaviikon isäntänä toimii verkoston vuosittainen puheenjohtajakaupunki. 

- ”Hienointa tapahtumassa on se, että viikko tarjoaa mahdollisuuden tehdä Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua paremmin tunnetuksi sekä Alvar Aalto -kaupunkien verkoston toimintaa näkyväksi suurelle yleisölle”, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto vuodelle 2020 julkistetaan kevään aikana osoitteessa: www.alvaraalto.fi/alvaraaltoviikko

12.11.2019Uotinen Goes Kekkonen
12.11.2019Turun Teatterisilta vie Pariisiin
12.11.2019Kulttuuriväki, tutkijat ja kansalaistoimijat vetoavat: Valtion turvattava posti julkisena palveluna, jossa ei poljeta työehtoja
12.11.2019Postin lakko vaikuttaa kirjastoihinkin
12.11.2019Täydellinen joulu - ELOKUVA-ARVOSTELU
11.11.2019And Then We Danced -ELOKUVA-ARVOSTELU
11.11.2019Joker oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
11.11.2019Svenska Teaternin seuraava suurmusikaali houkutteli 600 hakijaa - Josefin Silén sai Mary Poppinsin roolin
11.11.2019Mitä Suomi lukee - Lokakuun 2019 myydyimmät kirjat
10.11.2019Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani julkaisi uuden singlen

Siirry arkistoon »