Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

DVD-ELOKUVAT:
Transit

ELOKUVA:
Gemini Man (3D+)

ELOKUVA:
Marian paratiisi

TEATTERI:
Kolme sisarta (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Baby Jane

ELOKUVA:
Tottumiskysymys

ELOKUVA:
Mestari Cheng

TEATTERI:
Rakasta minut vahvaksi (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI:
Alina (Kansallisteatteri)

ELOKUVA:
Olen suomalainen

DVD-ELOKUVAT:
Stan & Ollie

DVD-ELOKUVAT:
Replicas

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki rakkaudelle

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

DESIGN & RAVINTOLAT:
Yrjö Kukkapuron muotoilun klassikko Remmi-tuoli täyttää 50 vuotta

DVD-ELOKUVAT:
Olavi Virta

TEATTERI:
Siegfried (Studio Pasila)

TEATTERI:
Sammakkokuningas (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Harriet (Ryhmäteatteri)

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Storytel ostaa yhden Suomen suurimmista kustantamoista

18.09.2019

Kuvahaun tulos haulle storytel

Pohjois-Euroopan johtava äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB (”Storytel”) ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n (”Gummerus Kustannus”).

Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes. Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Helsingissä toimiva Gummerus Kustannus on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista kustantamoista. Dynaamisella ja itsenäisellä otteellaan vuonna 1872 perustettu perheyritys on kasvanut Suomen kolmanneksi suurimmaksi kustantamoksi.

Gummerus Kustannuksen perustajan Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäinen liikeidea julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi” on edelleen lähes 150-vuotiaan yrityksen missio.

Gummerus Kustannus julkaisee vuosittain yhteensä noin 200 kotimaista ja käännettyä kirjaa, pääasiassa kauno- ja tietokirjallisuutta.

Storytelin toimitusjohtaja Jonas Tellander. Kuva: Ã…sa Liffner

Storytelin toimitusjohtaja Jonas Tellander.  Kuva © Åsa Liffner

- ”Yritysosto kertoo Storytelin halusta investoida sisältöihin ja digitalisaatioon suomalaisella kirjamarkkinalla. Olen sekä innoissani että luottavainen toivottaessani Gummerus Kustannuksen tervetulleeksi Storytel-perheeseen ja osaksi kustantamisen liiketoiminta-aluetta. Storytel-perheeseen kuuluvat merkittävät ja arvostetut pohjoismaiset kustantamot: Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms ja Norstedts Kartor”, Storytelin pääjohtaja Jonas Tellander kertoo.

- ”Gummerus Kustannuksella on pitkä ja vaikuttava historia. Uskomme voimien yhdistämisen tämän ammattitaitoisen ja osaavan kustantamon kanssa saavan aikaan paljon hyvää ja kiinnostavaa kehitystä suomalaisella kirjamarkkinalla kaikissa formaateissa. Jaamme yhteisen intohimon kirjailijanurien kehittämiseen ja merkityksellisiin tarinoihin, ja tahdomme tuoda nämä tarinat ihmisten saataville, jaettavaksi ja nautittavaksi mahdollisimman mukavasti ja helposti”, Jonas Tellander jatkaa.


Gummerus Kustannus jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Storytelia nykyisen toimitusjohtajan Anna Baijarsin alaisuudessa.

- ”Storytelista Gummerus saa omistajan, joka on dynaaminen kirjabisneksen uudistaja, ja joka uskoo vahvasti lukemisen tulevaisuuteen. Saamme uuden omistajuuden myötä lisää voimia kirjailijoidemme työn tukemiseen ja kunnianhimoiseen julkaisutoimintaamme”, sanoo Anna Baijars, Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja.

- ”Kustantajana meidän tehtävämme on löytää parhaat keinot kirjailijan ja lukijan kohtaamisen varmistamiseksi. Storytelilla on sellaista digitaalista osaamista ja näkemystä, joka tukee tavoitteitamme. Lisäksi saamme ison joukon uusia, osaavia kollegoilta esimerkiksi Storytelin omistaman Norstedtin riveistä, joka on Ruotsin vanhin ja toiseksi suurin kustantamo”, Anna Baijars jatkaa.

- ”Olen iloinen, että löysimme uuden sitoutuneen omistajan minun ja perheeni vuodesta 1943 ylpeydellä ja rakkaudella luotsaamalle Gummerus Kustannukselle. Gummerus Konserni jatkaa itsenäisenä perheyrityksenä, jonka toimialoja ovat kiinteistöt, sähköiset sanakirjat, sijoittaminen ja osakkuusyhtiönä kirjalogistiikka”, sanoo Eero Salojärvi, Gummerus Oy:n omistaja.

Gummerus Kustannus Oy:n liikevaihto oli vuonna 2018 noin 7,6 miljoonaa euroa ja se teki rahoituserien jälkeen voittoa noin 0,3 miljoonaa euroa. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahinta pidetään salaisena.

Yritysosto ei vaikuta merkittävästi Storytel-konsernin taloudelliseen tilanteeseen. Kauppahinta maksetaan osittain käteisellä ja osittain Storytel AB:n (julk.) osakkeina. Kaupan odotetaan toteutuvan 30. syyskuuta 2019.

17.10.2019Maleficent 2: Pahan valtiatar - ELOKUVA-ARVOSTELU
17.10.2019Reino Nordin lähtee joulukuussa uransa ensimmäiselle kirkkokiertueelle
17.10.2019Uusi teos pukeutumisen historiasta on ilmestynyt
17.10.2019Mies koettaa pelastaa parisuhteensa Nuccumatin ohjeiden avulla absurdin hauskassa äänikirjasarjassa
17.10.2019Mannerheimin Päämajan historia ilmestyy vihdoin - uutuuskirja pureutuu kohtalonhetkiin
17.10.2019Politiikan kuvat -kirja tuo politiikan lähemmäksi lukijaa
16.10.2019Fingerpori - ELOKUVA-ARVOSTELU
14.10.2019Uusi podcast paljastaa yllättäviä faktoja Suomen pahamaineisimmasta vankilasta - Kakolan entiset vangit ja vartijat avoimina kovista kokemuksistaan
14.10.2019Muumilaakso palkittiin parhaana lasten animaatiosarjana Cannesissa
14.10.2019Joker oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »