Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

DVD-ELOKUVAT:
Transit

ELOKUVA:
Gemini Man (3D+)

ELOKUVA:
Marian paratiisi

TEATTERI:
Kolme sisarta (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Baby Jane

ELOKUVA:
Tottumiskysymys

ELOKUVA:
Mestari Cheng

TEATTERI:
Rakasta minut vahvaksi (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI:
Alina (Kansallisteatteri)

ELOKUVA:
Olen suomalainen

DVD-ELOKUVAT:
Stan & Ollie

DVD-ELOKUVAT:
Replicas

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki rakkaudelle

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Kaartin soittokunta muuttaa Finlandia-talosta Ruoholahteen

22.10.2019

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Konservatoriotalossa Ruoholahdentori 6:ssa soi vuoden 2020 alusta klassisen musiikin lisäksi myös sotilasmusiikki, kun Kaartin soittokunta muuttaa Helsingin Konservatorion Säätiöltä vuokrattuihin tiloihin.

Kaartin soittokunnan nykyiset tilat Finlandia-talossa ovat menossa lähitulevaisuudessa useaksi vuodeksi peruskorjaukseen, joten soittokunta tarvitsee uudet tarkoituksenmukaiset tilat.

Helsingin Konservatorion Säätiö vuokraa soittokunnan käyttöön toimisto-, soitto- ja harjoitustiloja, jotka vapautuvat Metropolia Ammattikorkeakoululta. Osa tiloista sekä konsertti- ja kamarimusiikkisali oheistiloineen ovat yhteiskäytössä.

–  "Muuton myötä tilamme kasvavat, joka mahdollistaa paremmin instrumenttien harjoittelun. Iloitsemme konservatorion suuresta salista, joka tulee olemaan orkesterimme sydän. Lisäksi on innostavaa päästä saman katon alle musiikinopiskelijoiden kanssa. Opettajien, soittokuntalaisten ja oppilaiden vuorovaikutuksesta hyötyvät kaikki", sanoo Kaartin soittokunnan päällikkökapellimestari Pasi-Heikki Mikkola.

Konservatorion oppilaille, henkilökunnalle ja tapahtumien yleisölle Kaartin soittokunnan saapuminen näkyy lähinnä kiinteistön pieninä muutostöinä, jotka liittyvät muun muassa soittokunnan soitinten liikutteluun ja säilyttämiseen.

–  "Olemme erittäin tyytyväisiä, kun saamme puolustusvoimien edustussoittokunnan uudeksi vuokralaiseksemme konservatoriotaloon. He saavat käyttöönsä musiikin opettamista ja esittämistä varten suunnitellut tilat ja me saamme hyvän vuokralaisen. Toivottavasti rinnakkaiselostamme kehittyy myös hyviä opetus- ja konserttitoimintaan liittyviä yhteistyömuotoja", sanovat Helsingin Konservatorion hallintojohtaja Harri Pellikka ja rehtori Rea Warme-Korpinen.

puolustusvoimienlogo.jpg

Kaartin soittokunta on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri. Vuonna 1819 perustettuun soittokuntaan kuuluu 43 soittajan lisäksi päällikkökapellimestari, kapellimestari, intendentti, vääpeli, nuotistonhoitaja sekä varusmiesyhtye.

Soittokunta esiintyy puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa kuten valtiovierailuilla ja tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunta soittaa myös julkisia konsertteja ja esiintyy maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa.

Kaartin soittokunnan 200-vuotisjuhlallisuudet huipentuvat marraskuussa 2019 soitettavissa juhlakonserteissa Helsingin Musiikkitalossa ja Lahden Sibeliustalossa, joissa nähdään myös soittokunnan historiaa esittelevä näyttely.

Helsingin Konservatorio on perustettu vuonna 1922. Se tarjoaa korkealaatuista ja monipuolista taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan, toisen asteen ammatillista koulutusta (klassisen musiikin muusikko ja pianonvirittäjä) sekä Avoimen konservatorion opintoja aikuisille musiikinharrastajille. Konservatoriotalon saleja vuokrataan myös vierailukonsertteja varten.

19.11.2019Lapsinäyttelijöitä etsitään Taavi Vartian elokuva- ja teatterituotantoihin Kotkaan
19.11.2019LUX-elokuvapalkinto 2019 - kolme finalistia valittu
18.11.2019Sateenkaareva elokuvafestivaali Vinokino ensi viikonloppuna Elokuvateatteri Orionissa
18.11.2019Tarhapäivä oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
18.11.2019Viikon 46 katsotuinta 20 tv-ohjelmaa - katso lista
17.11.2019Paikallisradioiden Kuukauden Levyksi on valittu Anneli Mattilan uusi albumi
17.11.2019Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukion Kirjakillan Kirjaporvariksi
17.11.2019Kupla vai Uitti - UIT:n kevätrevyyssä viihdyttävät Risto Kaskilahti, Anu Sinisalo, Sinikka Sokka sekä Putous-tähdet Mikko Töyssy ja Heikki Ranta
17.11.2019Yli 150 taitelijaa, tutkijaa ja kansalaistoimijaa vetoaa: Postin oltava julkinen palvelu, sen työntekijöiden palkkoja ei saa polkea
17.11.2019Q-teatterin Nuorten Teatteri jatkuu ja elää

Siirry arkistoon »