Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Harmony Sisters (Teatteri Eurooppa Neljä)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2020

Emma Gaala -ehdokkaat on julkistettu

12.12.2019

emmagaala2.jpg

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus Emma Gaala julkisti tänään vuoden 2019 Emma-ehdokkaat.

Vuonna 2019 eniten ehdokkuuksia kahmi JVG, joka saa jännittää pystiä kuudessa eri ehdokassarjassa. JVG:n lisäksi Emma Gaalassa riittää jännitettävää mm. Chisulla, Gettomasalla, Ellinooralla ja Lauri Tähkällä, joilla on ehdokkuus viidessä ehdokassarjassa.

Tänä vuonna palkintoja jaetaan kahdessakymmenessäkolmessa eri ehdokassarjassa, ehdokkaat löytyvät Emma Gaalan nettisivuilta

Voittajat valitaan Helsingin Hartwall Arenalla lauantaina 8.2. järjestettävässä Emma Gaalassa. Tuttuun tapaan järjestyksessään 34. Emma Gaala tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana.

Tällä kertaa Emma Gaalan lauteilla nähdään mm. viittä Emma-palkintoa jännittävät Chisu ja Lauri Tähkä, Emmaa varten uuden dueton tehneet edellisessä gaalassa kahdella Emmalla palkittu Anna Puu ja tänä vuonna kahdessa kategoriassa ehdolla oleva Olavi Uusivirta sekä ensi kesänä festivaalilavoille palaava Tehosekoitin, jonka ensimmäinen julkinen esiintyminen nähdään Emma Gaalassa.

Tänä vuonna tulokaspotpurin tarjoilevat costee, F, Jesse Markin, MELO ja Yeboyah. Lisäksi Emma Gaalassa nähdään jälleen myös yllätysesiintyjä. Viimeksi yllätyksestä vastasi näyttävän paluun englanninkielisellä materiaalillaan tehnyt Robin Packalen.

Emma Gaala julkistaa vielä lisää esiintyjiä talven mittaan. Emma Gaala on yleisölle avoin ja sinne voi ostaa liput Ticketmasterista. Gaalaa voi seurata myös suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa alkaen klo 20.00.

Miten Emma-ehdokkaaksi pääsee ja miten tuomaristot toimivat?

Ehdokkaaksi päästäkseen on pitänyt julkaista vähintään kolme kappaletta tai albumi kuluneen vuoden aikana (pois lukien vuoden biisi ja vuoden video –sarjat, joissa yksikin julkaisu on riittävä ehdokkuuteen).

Kuka tahansa voi ehdottaa Musiikkituottajille Emma -palkintoehdokkaaksi säännöt täyttävää tuotantoa. Tämän jälkeen ehdokkaita karsitaan Musiikkituottajien markkinatyöryhmän toimesta siten, että jäljelle jää sellainen määrä ehdokkaita, joita pystytään tuomariston kokouksessa käsittelemään.

Kahdessatoista kategoriassa lopulliset ehdokkaat on valinnut päätuomaristo, jonka vuosittain vaihtuva kokoonpano koostuu monipuolisesti kotimaista musiikkia tuntevista alan ammattilaisista. Päätuomaristo saa ehdokaslistat tietoonsa etukäteen ja mikäli riittävän moni tuomariston edustaja haluaa nostaa jonkun ehdokkaan mukaan listan ulkopuolelta, niin se on mahdollista. Myös tänä vuonna tapahtui näin.

Kahdeksan kategorian (Vuoden etno, -tuottaja, -jazz, -klassinen musiikki, – lasten musiikki, -musiikkivideo, -elektroninen musiikki ja kriitikon valinta) kohdalla ratkaisun tekee kunkin genren hyvin tunteva erikoistuomaristo, joiden puheenjohtajiksi valitaan kyseisen alan hyvin tunteva henkilö.

Erikoistuomariston puheenjohtaja valitsee erikoistuomariston muut jäsenet. Sekä päätuomaristo että erikoistuomaristot tekevät itsenäisiä päätöksiä.

Sekä Emma Gaalan säännöt että tuomaristojen kokoonpanot ovat nähtävissä Emma Gaalan nettisivuilla.

Tuomaristokategorioiden lisäksi Emma Gaalassa palkitaan vuoden myydyin albumi sekä striimatuin kotimainen biisi. Myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa palkintoihin, sillä vuoden artisti/ yhtye -kategorian voittaja valitaan Radio Suomipopin sivuilla käytävällä äänestyksellä. Äänestys alkaa tänään ja päättyy 31.01.

Näiden jo julkistettujen sarjojen lisäksi on mahdollista, että Emma Gaalassa jaetaan vuosikohtaisesti erikseen harkittavia erikois-Emmoja.

Emma Gaala 2020 pääyhteistyökumppanina jatkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Uusina pääyhteistyökumppaneina Emma Gaalalla on ilo esitellä kotimainen proteiinivälipalauutuus Promour by Leader, sekä yksi Euroopan suurimmista finanssialan yrityksistä, Klarna.

Emma Gaala 2020
Lauantaina 8.2.2020
Hartwall Arena, Helsinki
Liput osoitteesta ticketmaster.fi/emmagaala

28.05.2020Marilyn Monroen ja Coco Chanelin ikoniset kuvat avaavat Valokuvataiteen museon uuden K1-näyttelytilan Kämp Galleriassa
28.05.2020Eva Polttila tekee paluun televisioon - suomalaisen viihteen vuorokausi juhannuksena Kakkosella
28.05.2020Karita Mattilan tähdittämä Covid fan tutte avaa Kansallisoopperan syksyn
28.05.2020Museot avautuvat 1.6. alkaen - museoiden kävijämäärien kasvu jatkumassa
28.05.2020Arjesta juhlaa - elämysmatkalle maalman turvallisimpaan pääkaupunkiin
28.05.2020Hämeen linna ja Vankila avautuvat yleisölle maanantaina 1.6.
28.05.2020Savonlinnan kulttuurikesä pelastuu sittenkin - Saimaan Taideluola edistyy Punkaharjulla
26.05.2020Antti Tuisku esittää ylistetyn uusimman albuminsa kappaleet ensimmäistä kertaa livenä Valittu kansa -striimikeikalla
26.05.2020Erin nousi ensimmäistä kertaa ikinä omalla biisillään Spotifyn ykköseksi
26.05.2020Arttu Wiskarille uransa ensimmäinen Spotify-ykkönen

Siirry arkistoon »