Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Emma Gaala -ehdokkaat on julkistettu

12.12.2019

emmagaala2.jpg

Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus Emma Gaala julkisti tänään vuoden 2019 Emma-ehdokkaat.

Vuonna 2019 eniten ehdokkuuksia kahmi JVG, joka saa jännittää pystiä kuudessa eri ehdokassarjassa. JVG:n lisäksi Emma Gaalassa riittää jännitettävää mm. Chisulla, Gettomasalla, Ellinooralla ja Lauri Tähkällä, joilla on ehdokkuus viidessä ehdokassarjassa.

Tänä vuonna palkintoja jaetaan kahdessakymmenessäkolmessa eri ehdokassarjassa, ehdokkaat löytyvät Emma Gaalan nettisivuilta

Voittajat valitaan Helsingin Hartwall Arenalla lauantaina 8.2. järjestettävässä Emma Gaalassa. Tuttuun tapaan järjestyksessään 34. Emma Gaala tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana.

Tällä kertaa Emma Gaalan lauteilla nähdään mm. viittä Emma-palkintoa jännittävät Chisu ja Lauri Tähkä, Emmaa varten uuden dueton tehneet edellisessä gaalassa kahdella Emmalla palkittu Anna Puu ja tänä vuonna kahdessa kategoriassa ehdolla oleva Olavi Uusivirta sekä ensi kesänä festivaalilavoille palaava Tehosekoitin, jonka ensimmäinen julkinen esiintyminen nähdään Emma Gaalassa.

Tänä vuonna tulokaspotpurin tarjoilevat costee, F, Jesse Markin, MELO ja Yeboyah. Lisäksi Emma Gaalassa nähdään jälleen myös yllätysesiintyjä. Viimeksi yllätyksestä vastasi näyttävän paluun englanninkielisellä materiaalillaan tehnyt Robin Packalen.

Emma Gaala julkistaa vielä lisää esiintyjiä talven mittaan. Emma Gaala on yleisölle avoin ja sinne voi ostaa liput Ticketmasterista. Gaalaa voi seurata myös suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa alkaen klo 20.00.

Miten Emma-ehdokkaaksi pääsee ja miten tuomaristot toimivat?

Ehdokkaaksi päästäkseen on pitänyt julkaista vähintään kolme kappaletta tai albumi kuluneen vuoden aikana (pois lukien vuoden biisi ja vuoden video –sarjat, joissa yksikin julkaisu on riittävä ehdokkuuteen).

Kuka tahansa voi ehdottaa Musiikkituottajille Emma -palkintoehdokkaaksi säännöt täyttävää tuotantoa. Tämän jälkeen ehdokkaita karsitaan Musiikkituottajien markkinatyöryhmän toimesta siten, että jäljelle jää sellainen määrä ehdokkaita, joita pystytään tuomariston kokouksessa käsittelemään.

Kahdessatoista kategoriassa lopulliset ehdokkaat on valinnut päätuomaristo, jonka vuosittain vaihtuva kokoonpano koostuu monipuolisesti kotimaista musiikkia tuntevista alan ammattilaisista. Päätuomaristo saa ehdokaslistat tietoonsa etukäteen ja mikäli riittävän moni tuomariston edustaja haluaa nostaa jonkun ehdokkaan mukaan listan ulkopuolelta, niin se on mahdollista. Myös tänä vuonna tapahtui näin.

Kahdeksan kategorian (Vuoden etno, -tuottaja, -jazz, -klassinen musiikki, – lasten musiikki, -musiikkivideo, -elektroninen musiikki ja kriitikon valinta) kohdalla ratkaisun tekee kunkin genren hyvin tunteva erikoistuomaristo, joiden puheenjohtajiksi valitaan kyseisen alan hyvin tunteva henkilö.

Erikoistuomariston puheenjohtaja valitsee erikoistuomariston muut jäsenet. Sekä päätuomaristo että erikoistuomaristot tekevät itsenäisiä päätöksiä.

Sekä Emma Gaalan säännöt että tuomaristojen kokoonpanot ovat nähtävissä Emma Gaalan nettisivuilla.

Tuomaristokategorioiden lisäksi Emma Gaalassa palkitaan vuoden myydyin albumi sekä striimatuin kotimainen biisi. Myös yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa palkintoihin, sillä vuoden artisti/ yhtye -kategorian voittaja valitaan Radio Suomipopin sivuilla käytävällä äänestyksellä. Äänestys alkaa tänään ja päättyy 31.01.

Näiden jo julkistettujen sarjojen lisäksi on mahdollista, että Emma Gaalassa jaetaan vuosikohtaisesti erikseen harkittavia erikois-Emmoja.

Emma Gaala 2020 pääyhteistyökumppanina jatkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Uusina pääyhteistyökumppaneina Emma Gaalalla on ilo esitellä kotimainen proteiinivälipalauutuus Promour by Leader, sekä yksi Euroopan suurimmista finanssialan yrityksistä, Klarna.

Emma Gaala 2020
Lauantaina 8.2.2020
Hartwall Arena, Helsinki
Liput osoitteesta ticketmaster.fi/emmagaala

14.01.2020Mitä Suomi lukee - Marraskuun 2019 myydyimmät kirjat
14.01.2020Vuoden 2020 Oscar-ehdokkaat julkistettiin
14.01.2020Tampereen Teatterilla 2000-luvun katsojaennätys - teatterinjohtajan toimeen 29 hakijaa
14.01.2020Oku Luukkainen aloittaa uuden Ysäri-radiokanavan juontajana
14.01.2020Oscar-gaala jälleen suorana Teemalla - Yle solmi 3 vuoden sopimuksen
14.01.2020HAMissa vieraili vuoden 2019 aikana 190 000 kävijää
14.01.2020Storytel ja A-lehdet sisältöyhteistyöhön - muun muassa Imagen ja Mondon artikkeleita kuunneltavaksi Storyteliin
14.01.2020Matti Laineen uutuusdekkari pitää pihdeissään sekä rikospomo Elias Vitikan että lukijan
14.01.2020Koskettava kuvaus sotalapsuudesta ja sotalapsen lapsena kasvamisesta
14.01.2020Frozen 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »