Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Harmony Sisters (Teatteri Eurooppa Neljä)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2020

Marko Maunukselalle arvostettu Suomen Musiikintekijöiden tunnustus

21.12.2019

Kuvahaun tulos haulle Suomen Musiikintekijät ry

Suomen Musiikintekijät ry haluaa vuosittain kiittää tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. 

Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtaja, sanoittaja-laulaja Kaija Kärkinen korostaa, että kunniamaininnalla halutaan kiittää Yleä musiikin erikoisohjelmista ja radiotoimittajien musiikkivalinnoista.

- “Yle on suomalaisille musiikintekijöille tärkeä. Haluamme siksi nostaa esiin nämä viisi Ylen toimittajaa, jotka omissa ohjelmissaan soittavat sellaista suomalaista musiikkia, jota ei juurikaan kuule Ylen normaalissa ohjelmavirrassa, puhumattakaan kaupallisten radiokanavien soittolistoista“, Kärkinen sanoo ja toteaa radiotoimittajien valintojen mahdollistavan kuulijoilleen uuden musiikin löytämisen.

- ”Nämä toimittajat vievät kuulijansa löytöretkelle niin uuteen kuin vanhempaankin musiikkiin, jonka olemassaolosta kuulijalla ei välttämättä ole aikaisempaa tietoa, eikä hän ole siis sellaisesta tiennyt pitävänsä. Näin he toteuttavat omalta osaltaan Ylen julkisen palvelun tehtävää tukea suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista ja kulttuurista moninaisuutta“, Kärkinen sanoo.

markomaunuksela.jpg

Kuva © Tommi Seikola

Toimittaja Marko Maunuksela on otettu kunniamaininnasta.

- “Tuntuu kyllä ehdottoman upealta saada tällainen tunnustus. Tieto kunniamaininnasta tuli syksyn kiireisimpään aikaan kun aikataulut omien keikkojen sekä radiotyön osalta oli äärimmäisen tiukilla. Tieto tunnustuksesta antoi hurjasti lisäboostia syksyn tekemisiin ja kiireisiin. On etuoikeutettua saada olla tekemässä suomalaisille radion kuuntelijoille ja kotimaisen musiikin ystäville ohjelmaa, jossa kuuluu ja tuntuu vahvasti suomalaisuus. Olen usein sanonut juonnoissanikin, että näillä tunneilla kuullaan juuri sitä kotimaista musiikkia, jonka me olemme luoneet ja joka on muovannut meistä tällaisen pohjolan kansan mitä nyt olemme.

Meidän kulttuurimme yksi osahaaroista, iskelmämusiikki, on lopulta tarvinnut kaikki ne hitit ja hutit, että olemme juuri tässä tilassa, missä nyt olemme. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa musiikkia. On olemassa vain musiikkia. Ja uuttakin iskelmää tehdään edelleen hyvin paljon.

Tanssi-iskelmä ja niin sanottu perinteinen iskelmä ei tänä päivänä kovin paljoa valtamedioissa näy, vaikka tanssikulttuuri ja tanssimusiikki on hyvin suosittua edelleen tanssilavoilla. Tässä on mielestäni hyvin suuri ristiriita. Tämä minulle myönnetty tunnustus kertoo, että myös suomalaiset musiikintekijät ovat kanssani samoilla linjoilla, että tämä musiikin osa-alue, jota omalla ohjelmallani edustan, pitää pysyä hengissä ja päästä jopa enemmän esille. Me suomalaiset olemme muutakin kuin pop.

Minulla on Suomen kansalta vahva tuki omaan tekemiseeni. Tiedän, että Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta -ohjelmaa kuunnellaan paljon. Olen musiikkiohjelman toimittajana erittäin otollisessa tilanteessa, koska tapaan omilla keikoillani useita kertoja viikossa valtavan määrän kuulijoita, jotka antavat suoraa palautetta omasta ohjelmastani. Hyvin selväksi on tullut se, että se musiikki mitä soitan ei ole yksin tärkeää, vaan vähintäänkin yhtä tärkeässä roolissa on myös tarinat laulujen takaa, ja tarinat artisteista. Tarinat yleensäkin ihan kaikesta, joskus ihan arkisesta elämästä.

Kiitos Suomen Musiikintekijät ry antamastanne tunnustuksestanne!”

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Tänä vuonna kunniamaininnan saivat viisi Ylen radiotoimittajaa: Marko MaunukselaSusanna VainiolaTuuli SaksalaTeppo Vapaus ja Miikka Koivisto.

Suomen Musiikintekijät on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistys on perustettu vuonna 1954, ja sillä on yli 1000 jäsentä.

28.05.2020Marilyn Monroen ja Coco Chanelin ikoniset kuvat avaavat Valokuvataiteen museon uuden K1-näyttelytilan Kämp Galleriassa
28.05.2020Eva Polttila tekee paluun televisioon - suomalaisen viihteen vuorokausi juhannuksena Kakkosella
28.05.2020Karita Mattilan tähdittämä Covid fan tutte avaa Kansallisoopperan syksyn
28.05.2020Museot avautuvat 1.6. alkaen - museoiden kävijämäärien kasvu jatkumassa
28.05.2020Arjesta juhlaa - elämysmatkalle maalman turvallisimpaan pääkaupunkiin
28.05.2020Hämeen linna ja Vankila avautuvat yleisölle maanantaina 1.6.
28.05.2020Savonlinnan kulttuurikesä pelastuu sittenkin - Saimaan Taideluola edistyy Punkaharjulla
26.05.2020Antti Tuisku esittää ylistetyn uusimman albuminsa kappaleet ensimmäistä kertaa livenä Valittu kansa -striimikeikalla
26.05.2020Erin nousi ensimmäistä kertaa ikinä omalla biisillään Spotifyn ykköseksi
26.05.2020Arttu Wiskarille uransa ensimmäinen Spotify-ykkönen

Siirry arkistoon »