Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Harmony Sisters (Teatteri Eurooppa Neljä)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Uudistunut Savoy kunnioittaa Aino ja Alvar Aallon visiota

29.01.2020

Savoy

Ravintola Savoyn remontti on valmistunut ja ravintola avasi ovensa  tiistaina 28. tammikuuta. Vuonna 1937 perustetun ravintolan uudistuksen suunnittelusta vastasi Ilse Crawford, yksi maailman tunnetuimmista sisustussuunnittelijoista, ja hänen toimistonsa Studioilse.

Savoyssa suurimman muutoksen on kokenut 2000-luvun alussa katettu terassi. Uudistuksen tavoitteena oli tehdä siitä paremmin Aaltojen filosofiaa vastaava.

Savoyssa suurimman muutoksen on kokenut 2000-luvun alussa katettu terassi. Uudistuksen tavoitteena oli tehdä siitä paremmin Aaltojen filosofiaa vastaava.

Mittavan remontin tavoitteena on kunnioittaa kaikissa mahdollisissa yksityiskohdissa ravintolan yli 80-vuotista historiaa. Remontti on toteutettu yhteistyössä Helsingin Kaupunginmuseon, Alvar Aalto -säätiön ja Artekin kanssa. Työtä on valvonut Aaltojen perintöön erikoistunut arkkitehti Tapani Mustonen.

Remontissa kaikki ravintolan alkuperäiset tuolit ja kiinteät puuosat säilytettiin ja kunnostettiin käsityönä. Ravintolan koivupuiset pöydät uusittiin Aaltojen piirustusten mukaan. Suurimman muutoksen koki 2000-luvun alussa katettu terassi. Uudistuksen tavoitteena oli tehdä siitä paremmin Aaltojen filosofiaa vastaava.

-  "Savoyn design-perintö on merkittävä, ja ravintola oli auttamattomasti huolenpidon tarpeessa. Tämä peruskorjaus on tehty rakkaudesta Savoyhin. Meidän työmme pohjautuu Aaltojen alkuperäiseen vuoden 1937 sisustukseen ja keskittyy paitsi ravintolan palauttamiseen entiseen loistoonsa myös sen raikastamiseen nykyaikaa varten", suunnittelija Ilse Crawford sanoo.

-  "Vaikka hanke oli aikataulullisesti erittäin tiukka, minua on ilahduttanut se ammattitaito, motivaatio ja yhteistyökyky, jolla rakentamisen ja konservoinnin eri alojen ammattilaiset on toimineet yhdessä tavoitteenaan palauttaa ravintola Savoyhin Aino ja Alvar Aallon henkeä ja tunnelmaa", sanoo Tapani Mustonen.

Viime vuoden toukokuusta lähtien ravintolaa johtanut Chef Patron Helena Puolakka pitää viiden viikon aikana toteutettua remonttia vaikuttavana.

-  "Rakastan uuden salin tunnelmaa ja värimaailmaa. Kokonaisuus on upealla tavalla arvovaltainen, puhdaslinjainen ja lämmin. Se kunnioittaa kaikissa yksityiskohdissa alkuperäistä ilmettä, mutta on samaan aikaan myös raikas. Emme halunneet, että Savoysta tulee museo, vaan sellainen liike-elämän ja kulttuurin kohtaamispaikka, jollaiseksi Aallot sen suunnittelivat", Puolakka sanoo.

Puolakan tavoitteena on ollut yksinkertaistaa ravintolan linjaa myös keittiön puolella ja tehdä herkullista ja hienostunutta suomalais-ranskalaista ruokaa pienin venäläisin vivahtein. Uudesta menusta löytyy perinteisen vorschmackin lisäksi muun muassa villiporo-rossinia, madetta ja metsoa.

-  "Menemme koko ajan selkeämpään ja elegantimpaan suuntaan. Haluan, että uuden Savoyn ruoka on herkullista, mutta hieman aiempaa kevyempää."

Vuokranantaja Ahlström Capital on erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja yhteistyöhön Financier Groupin kanssa.

-  "Uudistunut Savoy heijastaa hienolla tavalla myös yhtiömme arvoja: kunnianhimoa ja vastuullisuutta. Meille on tärkeää säilyttää ravintolan kulttuurihistorialliset arvot, mutta myös tehdä kannattavaa liiketoimintaa", kommentoi omistajan edustaja Peter Ahlström.

Tiiviissä aikataulussa toteutettu remontti vaati huolellista suunnittelua ja valmistelua. Ennen remontin alkamista Studioilsen suunnittelutiimi vieraili useita kertoja Suomessa tutustumassa paitsi Savoyihin myös Aino ja Alvar Aallon työhön. Taustatutkimusta ja suunnittelua tehtiin yhdeksän kuukauden ajan ennen remontin käynnistymistä.

-  "Työmme pohjautuu aina inhimillisiin arvoihin, jotka olivat tärkeitä myös Aalloille. He keskittyivät hienovaraisiin yksityiskohtiin ja uskoivat, että näistä pienistä asioista voi rakentaa kaikille ihmisille harmonisempaa maailmaa. Sen seurauksena Savoy on vielä 83 vuoden ikäisenä kutsuva eri ikäpolville sekä Suomessa että maailmalla. Se on paikka, joka tuo ihmisiä yhteen, jossa ihmiset tulevat mielellään nähdyiksi, ja jonka maailmaan he mieluusti kuuluvat", Ilse Crawford sanoo.

Sisustuksen ohella myös Savoyn henkilökunnan asut ovat uudistuneet. Naisten asuista vastaa Samu-Jussi Koski ja Samuji, miesten asuista Turo. Savoyn uuden graafisen ilmeen on suunnittelut Hennamari Asunta. Myös graafinen ilme kunnioittaa Savoyn historiaa, ja logo pohjautuu alkuperäisiin Savoyn 8. kerroksen ovessa oleviin kohokirjaimiin.

Savoyn omistaa Financier Group. Yhtiön muut ravintolat ovat Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace ja syksyllä ovensa avannut Espa. Financier Groupin osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.

Savoy
Eteläesplanadi 14
00130 Helsinki

www.savoyhelsinki.fi

ravintolakokki.jpg

5star_2.jpg

Savoy

06.04.2020Suomen suosituin kulttuuriharrastus, elokuvissakäyminen, on ollut jo kaksi viikkoa pysähdyksissä
06.04.2020Haku vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailuun avataan syyskuussa
06.04.2020Saamenkielinen Muumilaakso Mumenvággi alkaa 13. huhtikuuta
06.04.2020VOIKUKKA! - PIENTAREELTA PATAAN- ensimmäinen voikukkaan keskittyvä ruokakirja on ilmestynyt
06.04.2020Inkerinsuomalaisten kirjeet ja Stalinin vainot
02.04.2020Yle Olohuone: Olavi Uusivirran toivekonsertti lauantaina - viikon muina esiintyjinä Arja Koriseva, Kaija Koo, Jukka Poika ja All Female Panel
02.04.2020Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin avaus siirtyy
02.04.2020Kirja mestarivalmentaja Markku Kanervan salaisuudesta ilmestyy 22. huhtikuuta
02.04.2020Helsinki-päivä siirtyy verkkoon ja kutsuu mukaan digitaalisia tapahtumia
02.04.2020Otavan Kirjasäätiö jakoi yli puoli miljoonaa euroa apurahoja ja myönsi neljä kirjallisuuspalkintoa

Siirry arkistoon »