Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Harmony Sisters (Teatteri Eurooppa Neljä)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2020

Rauma Bluesin juhlavuoden 2020 pääkonsertti peruutetaan

19.05.2020

Kolmipäiväinen Rauma Blues 13.8.–15.8.2020 – ensimmäiset ...

Elokuun toisena viikonloppuna järjestetty hyvän fiiliksen festari Rauma Blues kokoaa tavallisesti yhteen niin Rauman ja lähialueiden asukkaita kuin laajalti myös ulkopaikkakuntalaisia ympäri maan.

Koronaepidemian ja sen vaikutusten myötä Rauma Blues ry. on joutunut tekemään raskaan päätöksen: elokuun 2020 Rauma Blues -pääkonsertti perutaan ja järjestetään seuraavan kerran vasta lauantaina 14.8.2021.

Tänä vuonna Rauman lukuisten perinteisten kesätapahtumien Superelokuuhun jää Rauma Bluesin 35. juhlavuodenvieton kokoinen aukko, kun koronaepidemian mukanaan tuoma epävarmuus aiheuttaa ainakin festivaalin pääkonsertin peruuntumisen.

Pääkonsertin esiintyjistä kaksi julkistettiin maaliskuun alussa: vuonna 2019 parhaana puhallinsoittajana Blues Music Awardseissa palkittu yhdysvaltalainen saksofonisti Vanessa Collier, sekä parhaaksi naisartistiksi European Blues Awardseissa viime vuonna valittu Kyla Brox Isosta-Britanniasta.

Muitakin artistikiinnityksiä on kevään aikana tehty, Rauma Bluesin järjestelyt kun ovat edenneet tähän päivään asti normaalisti. Pääkonserttiin on ollut tuloillaan lisää bluesin ja juurimusiikin parhaimmistoa niin Yhdysvalloista kuin Suomestakin. 

Tämänvuotisen Rauma Bluesin oli tarkoitus olla juhlavuoden kunniaksi kolmipäiväinen 13.—15.8.2020: lauantaisen pääkonsertin lisäksi järjestelyssä on ollut klubikeikkoja torstaihin ja perjantaihin.

Uusien artistien julkistamisen ja muiden lisätietojen tiedottamisen sijaan festivaalin keväiset uutiset koskevatkin nyt lauantaikonsertin peruuntumista. Klubikeikkojen osalta tilanne on vielä auki. Mikäli mahdollisuudet ja olosuhteet sallivat, saattavat klubikeikat toteutua ainakin jossakin muodossa, mittakaavassa ja illassa. Tästä tiedotetaan heti, kun tietoa on.

Ensi vuonna Rauma Blues järjestetään torstaista lauantaihin 12.—14.8.2021. Vuoden 2020 festareille jo lunastetut liput käyvät lauantain 14.8.2021 pääkonserttiin sellaisenaan. Mikäli uusi ajankohta ei lipun lunastaneelle sovi, voi lippurahojen palautusta hakea 31.8.2020 mennessä osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus.

Poikkeustilanteen vuoksi Lippu.fi:n palautusten käsittelyssä on parhaillaan ruuhkaa, mutta palautukset pyritään käsittelemään 60 päivän sisällä asiakkaan palautuspyynnöstä. Rauma Blues kiittää lipunpalauttajia kärsivällisyydestä palautusprosessissa. Lippuostosta palautetaan sen kantahinta ilman Lippu.fi:n toimituskuluja.

Uusia lippuja lauantain 14.8.2021 pääkonserttiin voi ostaa tästä päivästä alkaen. Myös vuoden 2021 pääkonsertin ennakkolipun hinta on 55 € + Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksu.

Kolmipäiväinen Rauma Blues 2020 – ensimmäiset esiintyjät julki ...

Toistaiseksi näyttää siltä, että elokuussa olisi sallittua pitää myös yli 500 hengen tapahtumia. Rauma Blues -järjestelyt eivät kuitenkaan voi rakentua asian epävarmuuden varaan. Pelkkä sallittujen tapahtumien koko ja sitä koskevat maan hallituksen linjaukset eivät pääkonsertin kohtaloa myöskään ratkaise, vaan peruuttamisen syyt ovat moninaisemmat.

–  "Tapahtumajärjestämisen mahdollisuuksista ei voi tietää varmuudella vielä tässä kohtaa elokuutakaan koskien. Tilanne saattaa muuttua milloin tahansa kesän kuluessa. Meidän on kuitenkin tehtävä päätöksiä jo nyt ja suunnattava toimintaamme jonkinlaisella varmuuspohjalla", Rauma Blues ry:n Tunnu Pärssinen muistuttaa.

–  "Päätöksen taustalla on monia asioita, kuten ulkomaisten artistien matkustamismahdollisuudet ja eurooppalaisten yhteistyöfestivaaliemme peruuntumiset. Teemme päätöksiä myös ylipäätään terveys edellä."

Selkeästä linjasta huolimatta peruuttamispäätös on kuitenkin koko Rauma Bluesin järjestäjäporukalle raskas.

–  "Tämä vuosi on juhlavuotemme. 35. Rauma Bluesin järjestelyt ehtivät jo pitkälle ja luvassa oli upeita juttuja, jotka lykkäämme painavin mielin tulevaisuuteen", harmittelee Pärssinen.

–  "Mutta toivo klubikeikkojen onnistumisen suhteen elää edelleen ja joka tapauksessa pääkonserttikin palaa teltta-areenalle sitten ensi vuonna entistäkin ehompana!"

Rauma Bluesin vaikutus Rauman elokuuhun on suuri – samoin sen täydessä mitassa puuttumaan jääminen. Ikimuistoisten illanviettojen ystävien ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta on ollut keskeytyksettä osa kaupungin vuosittaisia tapahtumia jo vuodesta 1986 alkaen.

Perinteisesti lukuisat kansainväliset sekä kotimaiset bluestähdet ja huippumuusikot laittavat Rauma Bluesissa bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa. Festari on valloittanut sekä vakioyleisön että jokakertaisten uusien kävijöiden sydämen laadukkailla ohjelmistoillaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan. Asiakaskyselyiden pohjalta saatu palaute festivaalista on ollut vuodesta toiseen erinomaista ja Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien bluestapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Graafiset ohjeet - Rauma.fi

Yhdessä Rauma Festivon ja Rauma Blue Sea Film Festivalin kanssa Rauman Superelokuun muodostava festivaali on omalta osaltaan huolehtinut siitä, ettei kaupunki hiljene kesälomakauden päättymisenkään hetkillä: Rauma Blues on vuosittain koonnut kaupungin hotellit ja klubit täyteen juurimusiikin ja hyvän meiningin ystäviä.

Vuonna 2019 Rauma Blues teki tuoreen yleisöennätyksen keräten viime vuosikymmenen suurimman kävijälukunsa: pääkonsertti keräsi kaikkiaan 2200 ja kaikki festivaalin tapahtumat yhteensä noin 3000 kävijää.

Viimeisimmässä pääkonsertissa käyneistä Rauma Bluesin asiakaskyselyyn vastanneista peräti 71% oli saapunut paikalle Rauman talousalueen ulkopuolelta – niin Porin, Turun ja Tampereen alueilta kuin myös muun muassa Pohjanmaalta ja Savosta, jopa Hollannista ja Norjasta, asti.

www.raumablues.fi  

28.05.2020Marilyn Monroen ja Coco Chanelin ikoniset kuvat avaavat Valokuvataiteen museon uuden K1-näyttelytilan Kämp Galleriassa
28.05.2020Eva Polttila tekee paluun televisioon - suomalaisen viihteen vuorokausi juhannuksena Kakkosella
28.05.2020Karita Mattilan tähdittämä Covid fan tutte avaa Kansallisoopperan syksyn
28.05.2020Museot avautuvat 1.6. alkaen - museoiden kävijämäärien kasvu jatkumassa
28.05.2020Arjesta juhlaa - elämysmatkalle maalman turvallisimpaan pääkaupunkiin
28.05.2020Hämeen linna ja Vankila avautuvat yleisölle maanantaina 1.6.
28.05.2020Savonlinnan kulttuurikesä pelastuu sittenkin - Saimaan Taideluola edistyy Punkaharjulla
26.05.2020Antti Tuisku esittää ylistetyn uusimman albuminsa kappaleet ensimmäistä kertaa livenä Valittu kansa -striimikeikalla
26.05.2020Erin nousi ensimmäistä kertaa ikinä omalla biisillään Spotifyn ykköseksi
26.05.2020Arttu Wiskarille uransa ensimmäinen Spotify-ykkönen

Siirry arkistoon »