Joukko suomalaisia vaikuttajia luki äänikirjeitä toivosta

20.05.2020

Jotain hyvää (mp3) | Otava

Yli kaksikymmentä tunnettua suomalaista asetettiin vaikean tilanteen eteen. Heistä jokaisen tavoitteena oli yrittää nähdä tässä ajassa jotain hyvää ja esittää ajatuksensa äänikirjeen muodossa. Lyhyet äänikirjeet koottiin yhteen ja ne julkaistaan Otavalta perjantaina 22.5. äänikirjana Jotain hyvää – Äänikirjeitä toivosta.

Kuvassa on kasvokuvat Marko Latvalasta ja Saku Tuomisesta.

Marko Latvala ja Saku Tuominen.  Kuva © Otava

Saku Tuomisen ja Marko Kulmalan käynnistämän äänikirjaprojektin lähtökohtana oli tuoda toivo ja hyvä esille keskellä uutta ja outoa kriisiä, jonka vaikutukset tulevat näkymään suomalaisessa yhteiskunnassa vielä pitkään.

-  "Asiat ovat harvoin mustavalkoisia. Monilla ihmisillä on juuri nyt suuria haasteita, mutta samaan aikaan jokaisessa ajassa on myös jotain hyvää, myös tässä. Tällä kertaa halusimme keskittyä ongelmien sijaan positiiviseen", sanoo Saku Tuominen.

-  "Tein kymmenisen vuotta sitten tv-dokumentin Paha paikka, jonka työkysymyksenä oli ”Mistä toivo syntyy?” Siinä päädyttiin päätelmään: Toivo syntyy ihmisten kyvystä kantaa toistensa taakkoja. Ehkä on niin, että toivoa pitääkin tutkia aina uudestaan, ajasta toiseen ja uusien sukupolvien kesken", Marko Kulmala pohtii.

-  "Tällaisina aikoina monet perheet joutuvat tinkimään lastensa harrastuksista. Harrastukset ovat kuitenkin yksi tärkeimmistä syrjäytymistä ehkäisevistä asioista. Siksi halusimme, että kaikki tuotto menee tähän tarkoitukseen", sanoo Saku Tuominen.

Kirjeet ovat lukeneet Jari Tervo, Jenni Pääskysaari, Sipe Santapukki, Linda Liukas, Juha Itkonen, Esa Saarinen, Perttu Pölönen, Paula Noronen, Henri Alén, Sikke Sumari, Markku Kanerva, Mikko Kuustonen, Jani Halme, Arno Kotro, Matti Apunen, Hilkka Olkinuora, Reetta Meriläinen, Markus Leikola, Frank Martela, Olli Valtonen, Pekka Kuusisto, Saku Tuominen ja Marko Kulmala.

Jotain hyvää – Äänikirjeitä toivosta -äänikirjan tuotot ohjataan lyhentämättömänä Hope ry:lle ja käytetään vaikeassa tilanteessa olevien lasten harrastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Äänikirja on kuunneltavissa 31.12.2021 saakka kaikista äänikirjapalveluista.

19.09.2020Suosikkijuontaja Ella Kanninen tekee paluun Mikko Kekäläisen rinnalle Puoli seitsemän -ohjelmaan
19.09.2020Vexi Salmi, ensimmäinen Helismaa-palkinnon saaja, on poistunut keskuudestamme
19.09.2020Yleisöluento Gösta Sundqvistin laululyriikoista Lahdessa
19.09.2020Mitä Suomi lukee - elokuun 2020 myydyimmät kirjat
19.09.2020Nyt kannattaa lähteä sienimetsälle - uutuusoppaan avulla aloittelijakin tunnistaa syötävät sienet
19.09.2020Presidentti Barack Obaman muistelmien ensimmäinen osa ilmestyy suomeksi 17. marraskuuta
17.09.2020Vuoden biisillä palkittu BEHM julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 18. syyskuuta
17.09.2020BEHM palkittiin debyyttisinglestään - Hei rakas on vuoden biisi
17.09.2020Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle
17.09.2020Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja - uusi Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa

Siirry arkistoon »