Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

ELOKUVA:
Maryam

ELOKUVA:
Brahms: The Boy II

ELOKUVA:
Peitelty totuus

TEATTERI:
Harmony Sisters (Teatteri Eurooppa Neljä)

TEATTERI: Jarkko Tamminen Show 2019 (Peacock-teatteri)

DVD-ELOKUVAT: Aquaman

DVD-ELOKUVAT: Rocketman

TEATTERI: Sapiens (Kansallisteatteri)

TEATTERI: Miitta elää! (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Mielensäpahoittajan miniä (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI: Lava-ammuntaa VI (Ryhmäteatteri)

TEATTERI: Mies, joka rakasti järjestystä (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Kaikki hienot jutut (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Pienet ketut (Helsingin Kaupunginteatteri)

TEATTERI:
Villahousuhäpeä (Teatteri Avoimet Ovet)

TEATTERI:
Kolmen kimppa (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
Kolme sekuntia

MUSIIKKI:
Fork Chapter I: The End (Svenska Teatern)

ELOKUVA:
Täydellinen joulu

ELOKUVA:
And Then We Danced

ELOKUVA:
Koirat eivät käytä housuja

TEATTERI:
Sirkus Finlandia 2019

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2020

Finlaysonin katoille avautuu elämyskokonaisuus - Suomen ensimmäinen kattokävely sekä näköalakahvila käynnistävät toimintansa kesäkuussa

22.05.2020

Finlaysonin alue

Tampereen Finlaysonin alue vietti virallista 200-vuotisjuhlapäiväänsä sunnuntaina 10.5.2020. Tuolloin 200 vuotta sitten Suomen senaatti antoi James Finlaysonille oikeuden perustaa tehdas Tammerkosken rannalle. 

Koronaepidemian vuoksi suurin osa juhlavuoden kevään tapahtumista on siirretty loppukesään ja syksyyn.

Roof walk Finlayson Area | Tampere

Kesäkuussa alueella päästään kuitenkin jo nauttimaan Finlaysonin vanhan tehdasalueen katoille rakennetuista, Suomen mittakaavassa ainutlaatuisista elämyksistä, kuten katolle tulevasta seikkailureitistöstä ja näköalakahvilasta. 

Osana Finlaysonin alueen juhlavuoden elämyksiä alueen rakennusten katoille on tehty opastettu kattokävelyreitistö Roof walk, jota pitkin voi ihailla Tampereen maisemia täysin uudesta näkökulmasta.

Kattokävelyssä hyödynnetään kattojen huoltoreittien uusia kattosiltoja, jotka on suunniteltu palvelemaan myös elämystarkoituksessa. Vastaavaa kattokävelyä ei ole aiemmin Suomessa järjestetty.

Kattokävelyn järjestämisestä vastaa Amazing City Oy, joka on yksi Finlaysonin alueen pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista ja myös alueen vuokralainen.

Kattokävelystä ja komeista maisemista on mahdollista nauttia pääsymaksulla kahta eri reittiä hyödyntäen. Helppokulkuisempi reitti johtaa katon näköalatasanteelle, jossa voi ihailla Tammerkosken maisemia.

Varsinaista seikkailureittiä pitkin kävellään turvavaljaita käyttäen oppaan johdolla. Seikkailureitille pääsee yhtä aikaa kuusi henkilöä ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Jokainen osallistuja saa kuulokkeet, joista voi kuunnella kävelyn aikana tarinoita ja tietoa Tampereesta.

Kattokävelyreitistön turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomioita, ja turvallisuus on otettu huomioon niin itse reittien kuin elämyksenkin suunnittelussa. 

Vallitsevien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi asiakasmäärää rajataan ja hygieniasta sekä turvaetäisyyksistä huolehditaan. 

Roof walk Finlayson Area | Tampere

Kattokävelyn elämyskokemusta täydentää niin ikään Media 54 -rakennuksen katolla sijaitseva uniikki Café Katto. Tavoitteena on, että kahvila palvelee ympärivuotisesti, ja sen toiminnasta vastaa TAMKin Proakatemian tiimiyritys Evision osk.:sta tuleva kuuden opiskelijan ryhmä. Kahvila avaa ovensa kesäkuussa viranomaisten ohjeistukset huomioiden. 

Kahvilan menut ja tarjonta painottuvat paikallisuuteen ja aina meneillään olevan kauden satoon – raaka-aineita pyritään saamaan jopa kattokahvilan yhteydessä sijaitsevasta omasta puutarhasta. Listalta löytyy perinteisiä kahvilaherkkuja erikoiskahveineen sekä keittolounaita ja salaatteja. Kahvilassa on A-oikeudet.

Kattokävelyn ja -kahvilan lisäksi alueen katoille tuodaan runsas määrä taidetta, sillä myös Finlayson Art Area (FAA) on siellä vahvasti läsnä. Kattokahvilan yhteydessä sijaitsevan puutarhakokonaisuuden suunnittelusta vastaa vihertaiteilija Anni Rapinoja. Lisäksi kahvilassa on käytetty taiteilija Klaus Haapaniemen suunnittelemaa tapettia ja esillä on Haapaniemen teoksia.

Katolla pääsee ihailemaan myös Petri Eskelisen vesilinssiteoksia, jotka kääntävät maiseman ylösalaisin, ja aitoja Korpikuusikon hunajan mehiläispesiä, joiden kuhinaa kävijät voivat tarkastella lähietäisyydeltä lasiseinän läpi. 

FAA:n kaikki ulkoteokset, kuten upeat katumaalaukset, avautuvat kesäkuussa. Sisätiloissa gallerianäyttelyitä on tänä kesänä rajoitetummin koronaepidemian vuoksi. FAA jatkuu aina elokuun lopulle asti. 

–  "Poikkeuksellisen kevään tuomista muutoksista huolimatta olemme todella iloisia, että pääsemme avaamaan tehdasalueen kattojen tarjoaman elämyskokonaisuuden kesäkuussa. Katoille on rakentunut kuin oma pieni maailma, jossa ihmiset voivat viettää aikaa pidempäänkin. Puitteet ja rakenteet on katsottu huolella kuntoon, mikä mahdollistaa muun muassa katoilla kävelyn turvallisesti. Tämä on merkittävä askel tavoitteessamme mahdollistaa ainutlaatuista Finlaysonin aluetta uusilla tavoilla vieraidemme nähtäväksi ja koettavaksi. Finlaysonin alueen 200-vuotista historiaa juhlistetaan lisää myöhemmin kesällä ja syksyllä, jolloin luvassa on poikkeustilanteen niin salliessa monipuolisesti erilaisia yhteistyökumppaneidemme kanssa toteutettavia tapahtumia", kertoo alueen kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki

Kattokävelyreitistön ja kahvilan tarkat avauspäivät kesäkuussa ilmoitetaan myöhemmin, kun viranomaisten tarkemmat ohjeistukset ravintoloiden avaukselle julkaistaan.

www.roofwalk.fi 
www.cafekatto.fi

08.07.2020Maryam - ELOKUVA-ARVOSTELU
08.07.2020Brahms: The Boy II - ELOKUVA-ARVOSTELU
08.07.2020Peitelty totuus - ELOKUVA-ARVOSTELU
08.07.2020Uusi Iloinen Teatteri ei ole menossa konkurssiin
08.07.2020Mikko Mäkeläisen kesää vauhdittaa uusi single
08.07.2020Juice Leskisen harvinainen sitaattikokoelma julkaistu
08.07.2020Valovoimainen Erin kattavalle Suomen-kiertueelle loppuvuodesta
06.07.2020Kuka on Carmen Mola? Verimorsian-trillerin luoja suojelee henkilöllisyyttään tarkasti
06.07.2020Kirjailijat Paula Noronen ja Juha Vuorinen lyövät viisaat päänsä yhteen podcastissa
06.07.2020Suomenlinnan kesäteatterissa keskitytään tänä kesänä hyvän elämän peruspilareihin - tosiystävyyteen sekä tasapainoiseen arkeen

Siirry arkistoon »