Kaivattu Museokortti-sovellus julkaistiin - viikossa 25 000 latausta

18.06.2020

Ilmainen Museokortti-sovellus kokoaa yhteen yli 300 Museokortti-kohdetta ja toimii myös digitaalisena pääsylippuna, kun sovellukseen liittää Museokorttinsa.

Uuden Museokortti-sovelluksen ensimmäinen versio kokoaa suomalaisten museoiden kiehtovan tarjonnan selattavaksi. Ladata sovelluksen voi, vaikka ei Museokorttia vielä omistaisikaan. Sovellusta voi käyttää myös digitaalisena pääsylippuna muovikortin sijasta.

Ilmainen Museokortti-sovellus kokoaa yhteen yli 300 Museokortti-kohdetta ja toimii myös digitaalisena pääsylippuna, kun sovellukseen liittää Museokorttinsa.

Juuri julkaistusta Museokortti-sovelluksesta löytyvät esimerkiksi näyttelyt, tapahtumat ja Museokortti-edut suoratoistopalveluista tuttuun tapaan. Sovellus auttaa löytämään lähellä olevat museot ja neuvoo perille. Kiinnostavat sisällöt voi kerätä omalle suosikkilistalleen, jolloin niistä saa halutessaan ilmoituksia.

–  "Reilussa viikossa jo 25 000 suomalaista on ladannut sovelluksen, vaikka emme ole markkinoineet ensimmäistä versiota lainkaan. Kävimme latauslistoilla jopa Netflixin ja Yle Areenan yläpuolella", kertoo kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

–  "Tämä vastaa aitoon tarpeeseen. Museot ja kulttuurimatkailu kiinnostavat, digipalveluamme on todella kaivattu."

Sovelluksen voi ladata, vaikka ei Museokorttia vielä omistaisikaan. Jo ensimmäiseen sovellusversioon on koottu monia toivottuja ominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuus arvioida omia museokäyntejä tai tutustua muiden kokemuksiin. Näin myös museoille avautuu uudenlainen mahdollisuus saada reaaliaikaista palautetta ja ymmärtää asiakkaitaan paremmin.

–  "Pelillisyyttäkin saimme hieman mukaan. Käyttäjän taso kehittyy museokäyntien perusteella", vinkkaa Honkanen.

Nyt julkaistua sovellusversiota kehitetään entistä toimivammaksi aidon käyttäjäpalautteen perusteella. Ensimmäinen versio ei tässäkään tapauksessa ole täysin valmis, saati lopullinen.

–  "Toivomme rehellistä palautetta bugeista ja ehdotuksia seuraaviksi kehitysaskeleiksi. Kaikkea ei voi tehdä heti, mutta myöhemmin hyvinkin mahdollisesti kyllä."

Jos sovellusta tahtoo käyttää myös henkilökohtaisena pääsylippuna Museokortti-kohteisiin, siihen liitetään oma asiakasnumero ja tunnistettava kasvokuva kortin omistajasta. Museokäynti maksetaan lukemalla lipputiskillä oleva QR-koodi ja näyttämällä vahvistusviesti asiakaspalvelijalle.

–  "Fyysistä kosketusta ei synny lainkaan, joten kyseessä on hygieeninen ja monella tapaa turvallinen mahdollisuus museovierailun maksamiseen." 

Jos asiakas valitsee haluavansa maksaa sisäänpääsyt puhelimella, tarvitaan kasvokuva digitaalisten väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Kuvaa ei käytetä, julkaista tai hyödynnetä missään muissa yhteyksissä. 

Museokortti-sovellus on ilmainen lisäpalvelu. Halutessaan asiakas voi päättää luopua muovikortin käytöstä, mutta kenenkään ei ole pakko siirtyä käyttämään sovellusta tai hankkia älypuhelinta. 

– "Perinteiset keltaiset kortit säilyvät käytössä tuttuun tapaan", vakuuttaa Honkanen.

museokortti.jpg

Lisätietoja sovelluksesta >

Lataa sovellus Google Playsta (Android-laitteet) >

Lataa sovellus App Storesta (Apple-laitteet) >

Näin sovellus toimii:

1. Lataa museot taskuusi

Tutustu yli 300 museoon ja löydä uusia elämyksiä. Osta uusi kortti tai jatka voimassaoloa. Sovellus toimii myös ilman Museokorttia. 

2. Inspiroidu ja suunnittele museokierroksesi

Selaa ja etsi museoita, näyttelyitä, tapahtumia ja Museokortti-etuja. Luo oma suosikkilistasi ja saat muistutuksia suosikeiltasi.

3. Etsi museoita kartalta

Etsi kartalta lähimmät museot ja katso reittiohjeet kohteisiin. Löydä helposti kaikki Suomen upeat Museokortti-kohteet.

4. Käytä 100% digitaalisena Museokorttina

Liitä Museokorttisi sovellukseen ja merkitse käyntisi lukemalla QR-koodi. Seuraa museokäyntejäsi ja kirjoita niistä arviot.

Sovelluksen ensimmäisestä versiosta voi antaa kootusti palautetta lomakkeen avulla. Käyttäjäpalautteen perusteella osataan kehittää sovellusta entistä toimivammaksi ja paremmin asiakkaiden käyttötottumuksia vastaavaksi. 

Museokortti (69€) on vuoden mittainen pääsylippu yli 300 museokohteeseen ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin. Museokortilla voi kokea suurimmat ja merkittävimmät museot, tiedekeskukset ja muut paikalliset aarteet. Nähtävää riittää niin taiteen, tieteen, historian, luonnon kuin myös designin ja tekniikan parissa.

22.01.2021Antti Ketonen julkaisi uuden singlen
22.01.2021Figaro ja Vesala julkaisivat herkän dueton "Kaks toisillemme hellää"
22.01.2021Nordisk Film ja MRP Matila Röhr Productions tehneet merkittävän yhteistyösopimuksen
22.01.2021Suoratoistopalvelu Paramount+ lanseerataan uudelleen 25. maaliskuuta
22.01.2021Han Kangin uutuus on viiltävän kaunis kuvaus surusta
22.01.2021YLE TV2 muistelee edesmennyttä musiikin monilahjakkuutta Pave Maijasta
21.01.2021Tom Jonesilta uusi albumi huhtikuussa
21.01.2021Syke-elokuvan ensi-ilta siirtyy
21.01.2021Christian Rönnbackan menestyskirjasta Kylmä syli tehdään uusi C More -alkuperäissarja
21.01.2021Iskelmä Gaala Tampere-talossa helmikuussa

Siirry arkistoon »