Muumipeikko ja pyrstötähti elokuvateattereihin syyskuussa - Suvi Teräsniska mukana trailerissa

29.06.2020

Suvi Teräsniska laulaa juuri julkaistussa Muumipeikko ja pyrstötähti -animaation trailerissa. Tunnuskappaleen ovat tehneet Leri Leskinen, Jukka Immonen ja Paula Vesala.


Rakastettu, koko perheen elokuvaklassikko, kansallisaarteeksikin oikeutetusti kutsuttu, teknisesti uudistettu Muumipeikko ja pyrstötähti -animaatio nähdään elokuvateattereissa kautta maan 4.9.2020.

Kuvassa on muumiperhe uimassa.Vesi on turkoosia ja vihreää.

Kuva © Moomin Characters ja Dennis Livson & Kindernet

Trailerin voit katsoa täältä

Juuri julkaistussa trailerissa kuullaan ensikertaa vuoden 2020 elokuvaversion uutta, mutta perinteitä kunnioittavaa äänimaailmaa ja musiikkia, sekä nähdään alkuperäisen animaation tuttua visuaalista maailmaa teknisesti uudistettuna.

Ensi-iltansa saavan Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan (2020) score-musiikin ovat säveltäneet Leri Leskinen ja Jukka Immonen.

Elokuvaan on tehty myös kaksi laulua, Rakkaus ja ystävyys sekä Tuuthan sä viel takaisin?, jotka Leskinen ja Immonen ovat säveltäneet yhdessä Paula Vesalan kanssa.

Vesala on myös sanoittanut kappaleet. Suvi Teräsniskan esittämää Rakkaus ja ystävyys -kappaletta kuullaan juuri julkaistussa trailerissa.

- ”Oli maailman kivointa tehdä Jukan ja Lerin kanssa nämä kaksi laulua tähän lapsuuteni Muumi-klassikkoon!

Muumit ovat olleet minunkin sydäntäni lähellä jo pienestä asti. Lapsena kirjoitin Tove Janssonille kirjeenkin, johon hän vastasi ja lähetti minulle postimerkkejä ja kiiltokuvia.

Rakkaus ja ystävyys -kappaleen esittäjä Suvi Teräsniska esitti myös Oma maa -elokuvan tunnuslaulun, jota olin mukana tuottamassa ja sovittamassa. Suvilla on maailman kaunein ääni, sellainen lämmin ja syleilevä.

Paras palaute Rakkaus ja ystävyys -laulusta tuli jo omalta lapseltani, joka lähetti oikein Jukallekin viestin, että ’ihana biisi’.”, kertoo Paula Vesala, Rakkaus ja ystävyys sekä Tuuthan sä viel takaisin? -kappaleiden tekijä.

Kuvassa on pyrstötähti lähestymässä merta. Taivas on oranssi ja vesi vaalean punaista.

Kuva © Moomin Characters ja Dennis Livson & Kindernet

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946. Cinematicin tuottama Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuva (2020) on uudistettu versio maailmanlaajuisesti tunnetusta klassikkoanimaatiosta (1992), joka on nyt saanut uuden elämän.

Vaikka elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – on uudistettu kokonaan, on se tehty alkuperäistä henkeä kunnioittaen.

Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin uudistaen se teknisesti huippulaatuiseksi niin uusille sukupolville kuin vanhoille Muumi-faneille, mutta elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli.

Alkuperäisen Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan (1992) luojan, ideamoottorin, taiteellisen johtajan ja tuottajan Dennis Livsonin poika Tim Livson tuottaa nyt uuden elokuvaversion yhdessä Antti J. Jokisen kanssa.

- ”Muumien filosofian ytimessä on joukko hienoja arvoja: ystävällisyys, väkivallattomuus, seikkailumieli ja turvallisuus sekä lähimmäisten ja myös luonnon kunnioittaminen. Näihin Tove Janssonin luomiin arvoihin oli isäni Dennis Livsonin helppo yhtyä ja vahvistaa niitä omassa Muumi-animaatiotuotannossaan entisestään. Janssonin luomat Muumi-hahmot ja huikeat tarinat sujuvoittivat nerokkuudellaan ja moniulotteisuudellaan niiden työstämistä animaatioiksi.

Isäni poismenon jälkeen päätin, että jonakin päivänä tuon hänen luomansa ja tuottamansa Muumilaakson tarinoita -televisiosarjan (1990-1992) sekä Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan (1992) teknisesti päivitettyinä uudelleen esitykseen. Koin lähes velvollisuutenani saattaa nämä hienot tuotannot myös uusien sukupolvien saataville paitsi niiden kulttuurisen merkityksen, myös niiden edustamien upeiden ja ajattomien arvojen vuoksi.

Tavattuani Antti J. Jokisen, alkoi yhteistyömme nopeasti tämän meille kummallekin tärkeän Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan parissa. Ymmärsimme molemmat jo 1990-luvun alussa tehdyn tuotannon vahvuudet ja kauneuden. Vaikka animaatiotekniikan näkökulmasta aikakausi oli jo vaihtunut, halusimme molemmat kunnioittaa alkuperäistä. Visuaalisen ilmeen muuttaminen ei tullut kysymykseenkään – isäni oli luonut niin hienon ja ajattoman animaatioelokuvan, sekä tarinankerronnallisesti että visuaalisesti. Totesimme Jokisen kanssa myös, että ”retrous” on ehdoton vahvuus.

Kunnioitin isäni tuotantoja toki ennestäänkin, mutta nyt, tehdessäni samoja tuotantoja itse, ovat hänen työnsä määrä, antaumuksensa ja periksiantamattomuutensa tulleet todella esille. Omakin matkani näiden tuotantojen parissa on ollut jo pitkä ja haastava, mutta isäni tekemä työ oli satakertainen ja huomattavasti haastavampi hänen luodessaan näitä 90-luvun alussa.

Olen kiitollinen paitsi isälleni ja Tove Janssonille, nyt myös uudelle Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan tekijätiimille tehdystä työstä. Elokuvan upeus koostuu sen kaikista työvaiheista: alkaen Tove Janssonin kirjasta, hahmoista ja tarinasta; ja edeten isäni näkemyksillä animoidun alkuperäisen elokuvan kautta tämän uudistetun version kaikkiin teknisen toteutuksen vaiheisiin.

Nyt, elokuvan ollessa lähestulkoon valmis, on ilo keskittyä sen saattamiseen elokuvateattereihin, mahdollisimman monen lapsen – ja aikuisen – nautittavaksi niin Suomessa kuin maailmalla", kertoo  tuottaja Tim Livson.

 

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassa Muumilaaksossa ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, kun maailmanloppu uhkaa, eikä kesä ole enää kuin ennen. Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta.

Seikkailussa kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä.

Rooleissa:

(hahmo: suomi / ruotsi)

Muumipeikko: Joonathan Kettunen / Christoffer Strandberg
Hemuli: Jarmo Koski / Max Forsman

Pikku Myy: Sarika Lipasti / Saga Sarkola
Muumimamma: Kristiina Halttu / Maria Sid
Muumipappa: Carl-Kristian Rundman / Carl-Kristian Rundman
Nipsu: Tuomas Uusitalo / Andreas af Enehielm
Niisku: Antti LJ Pääkkönen / Oskar Pöysti
Niiskuneiti: Heljä Heikkinen / Alma Pöysti
Nuuskamuikkunen: Markus Niemi / Lasse ”Redrama” Mellberg

19.09.2020Suosikkijuontaja Ella Kanninen tekee paluun Mikko Kekäläisen rinnalle Puoli seitsemän -ohjelmaan
19.09.2020Vexi Salmi, ensimmäinen Helismaa-palkinnon saaja, on poistunut keskuudestamme
19.09.2020Yleisöluento Gösta Sundqvistin laululyriikoista Lahdessa
19.09.2020Mitä Suomi lukee - elokuun 2020 myydyimmät kirjat
19.09.2020Nyt kannattaa lähteä sienimetsälle - uutuusoppaan avulla aloittelijakin tunnistaa syötävät sienet
19.09.2020Presidentti Barack Obaman muistelmien ensimmäinen osa ilmestyy suomeksi 17. marraskuuta
17.09.2020Vuoden biisillä palkittu BEHM julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 18. syyskuuta
17.09.2020BEHM palkittiin debyyttisinglestään - Hei rakas on vuoden biisi
17.09.2020Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle
17.09.2020Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja - uusi Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa

Siirry arkistoon »