Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on Vuoden karikatyyppi

05.07.2020

Vuoden karikatyypiksi 2020 on valittu kapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa.

Rouvalista tehdyt karikatyyrit ovat esillä heinäkuussa killan vuosinäyttelyssä Taidekeskus Taarastissa Nastolassa 4.­–31.7.2020. Rouvali voi valita näyttelystä omakseen mieleisensä karikatyyrin.

Kuva © Teppo Järvi

 

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonana että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Vuoden karikatyyppi -nimitys täyttää nyt pyöreitä vuosia, sillä Rouvali on jo kymmenes tittelin saanut.

Rouvali sopii juhlavuoden karikatyypiksi loistavasti. Hän on kansainvälistä uraa luova kapellimestari, jolla on lennokas karaktääri ja karikatyristien kannalta herkulliset piirteet. Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia.

Rouvali on lumonnut niin nuorison kuin vanhemmankin yleisön – siitä toimii todisteena Tampere Filharmonian vuodesta toiseen loppuunmyydyt konsertit. Hän jatkaa suomalaista loistokasta kapellimestariperinnettä ja seuraa Esa-Pekka Salosta Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina syksyllä 2021.

Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia

Kuva © Juho Sihto

 Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori ja Heikki Kinnunen.  

Killan 11. vuosinäyttely on nimeltään Skarpit Taarastissa. Se esittelee karikatyyrejä ja pilapiirroksia viime- ja tältä vuodelta. Näyttely pidetään Nastolan Taidekeskus Taarastissa 4.–31.7.2020.Esillä on töitä 15:ltä eri taiteilijalta. Suurin osa näyttelyn taiteilijoista on laatinut myös karikatyyrin kapellimestari Rouvalista. Osan aikaa paikalla on lisäksi livepiirtäjiä tekemässä karikatyyrejä näyttelyvieraista.

Näyttelyn taiteilijat: OlliBull Anikari, Satu Cozens, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos – Kalevi Laalo, Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen, Leena Suomi sekä Miki Wallenius.

Skarppien vuosinäyttelyn yhteydessä Taarastissa on myös Kari 100 vuotta & Kerberos -näyttely, jossa on esillä Kari Suomalaisen ja Kerberoksen töitä.

Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia

Kuva © Juha Kalliolahti

Santtu-Matias Rouvali

- Syntynyt 5. marraskuuta 1985 Lahdessa, asuu Ylöjärvellä
- Kapellimestari
- Opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensin lyömäsoittimia, mutta vaihtoi pääaineensa   kapellimestariopintoihin Leif Segerstamin johdolla
- Avoliitossa, perheeseen kuuluu myös poika edellisestä suhteesta
- Harrastaa metsästystä, kalastusta ja saunomista

31.07.2020Isäni Marianne - ELOKUVA-ARVOSTELU
31.07.2020Rattiraivo - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2020Aika jonka sain oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
27.07.2020Antti J. Jokisen HELENE on valittu ehdolle Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa
24.07.2020Elias Kaskinen julkaisi toisen soolosinglensä
24.07.2020Taylor Swiftilta yllätysalbumi
24.07.2020Palkitun Teemu Nikin uusi elokuva NIMBY on pikimusta komedia suvaitsevuudesta ja suvaitsemattomuudesta
23.07.2020SeaHelsinki Sound - musiikkielämys keskellä merta 1.-2. elokuuta
23.07.2020Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla pidetään netissä, kaupunkitiloissa ja kodeissa
23.07.2020Syke-sarjasta tehdään elokuva

Siirry arkistoon »