Helsinkiin uusi musiikkiklubi - Astoria Klubin avajaiset 15. elokuuta

22.07.2020

Helsingin ydinkeskustaan, Astoria-salin tiloihin Iso Roobertinkadulle avataan uusi elävän taiteen esiintymispaikka nimeltään Astoria Klubi. Klubin avajaiset on lauantaina 15.8.2020, jolloin lavalle nousee Emma Salokoski yhdessä Kalevi Louhivuori’s Free Fall -kokoonpanon kanssa. 

Etusivu - Astoria Klubi

Astoria Klubin syyskauden ohjelmistossa nähdään muun muassa Jamiroquai Tribute (3.10.), Pete Parkkonen (16.10.), ONEVIOLIN Show (11.11. ja 10.12.), Mikko Leppilammen ja Osmo Ikosen Osmo’s Christmas – Show & Dinner (18.11., 19.11., 8.12. ja 9.12.), Johanna Försti – ilta soulin kuningattaren seurassa (3.12.) sekä Ida Elinan Joulu (17.12.)

Musiikillisen annin lisäksi tarjolla on myös Digitaalinen näyttämö sekä Magic Night, johon odotetaan maamme eturivin taikureita. Jatkossa nähdään myös teatteriesityksiä ja klassisen musiikin konsertteja. 

Astoria Klubi ylpeänä esittää pitkästä aikaa myös ensimmäisen jazz-festivaalin Helsingissä, kun Astoria Jazz Festival kuullaan ja nähdään kolmena päivänä 9.–11.10.2020. Perjantai-ilta 9.10. täyttyy lattarirytmeistä. Lauantaina 10.10. on tarjolla päiväjamit, ja ilta huipentuu Big Band -esitykseen. Festivaalit päättyy sunnuntaina 11.10. Jazz-brunssiin.

1_mg_8667.jpg

- ”Astoria-sali on palvellut pitkään yrityksiä ja suurempia ryhmiä ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias Astoria nyt myös laajemman yleisön käyttöön. Toivon suuresti, että ihmiset löytävät Astoria Klubin ja ottavat sen omakseen, sillä tulossa on toinen toistaan upeampia show-esityksiä”, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra.

- ”Esitykset ajoitetaan pääosin aina alkuiltoihin (klo 17–22), jotta mahdollisimman laajat kohderyhmät pääsevät nauttimaan laadukkaista ohjelmista. Tilaisuuksiin tarjoamme yrityksille mahdollisuuden omiin asiakaskohtaamisiin”, Lyyra jatkaa. 

Useat Astoria Klubi -illat tehdään yhteistyössä tapahtumatuotanto- ja ohjelmatoimistoyritys Fantastico Productionin kanssa. Yrityksen toimitusjohtaja Minna Pentti on ollut suunnittelemassa ohjelmistoa alusta asti.

- ”Onhan tämä nyt koko Suomen osalta ainutlaatuinen tila järjestää tapahtumia ja uskon, että Astoria Klubi huikeine artisteineen löytää paikkansa helsinkiläisten olohuoneena. Koronan jälkeen monella tapahtumajärjestäjällä ja -tilalla on ollut ongelmia, mutta yhdessä Top Lounges Astorian kanssa halusimme tarjota niin artisteille kuin yleisöllekin mahdollisuuden kohdata toisensa korkeatasoisen ohjelman parissa”, Minna Pentti toteaa.

Yhtenä erikoisuutena Astoria Klubilla nähdään Free Fall -konsepti, joka on kansainvälisesti palkitun jazzmusiikin maisteri Kalevi Louhivuoren sekä kulta- ja platinalevyin palkitun kulttuurituottaja-muusikko Jan Vaakan vuonna 2015 kehittämä ja 2020 päivittämä uudenlainen tapa tuottaa esiintymistilaisuuksia niin livenä kuin verkossa. 

Free Fall -keikoilla ja tapahtumissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on. Free Fall on artistin musiikillinen elämänkerta tähän hetkeen.

Keikoilla artisti laulaa hänen taiteilijauraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita omien kappaleidensa lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä.

Free Fall on siis vapaapudotus artistin musiikilliseen minään – syvälle luotaava vierailu suoraan hänen sieluunsa. Esitykset ovat koskettavia – välillä artistia itseensä sekä yleisöäkin itkettäviä tai naurattavia musiikkielämyksiä.

Free Fall -brändin taustalla toimii Suomen suurin muusikkosuku ystävineen. Tämän sukupuun muodostavat Louhivuoren, Ikosen, Prättälän ja Sariolan sukuhaarat. Tätä muusikkosuvun yhteenliittymää kutsutaan nimellä Free Fall Collective. Nimi kuvastaa artistien ja muusikkojen heittäytymistä vapaapudotukseen musiikin vietäviksi.

Free Fall Collectiven jäsenet ovat kaikki arvostettuja muusikoita ja artisteja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Free Fall on J.K.L. Productions Oy:n omistama brändiperhe.

 

ASTORIA KLUBI SYKSY 2020 – Musiikki

 

15.8.              Emma Salokoski & Kalevi Louhivuori’s Free Fall

3.10.              Jamiroquai Tribute with Antti Koivula & Kalevi Louhivuori’s Free Fall

9.–11.10.       Astoria Jazz Festival 

– 9.10.   Latin Night with Vili Mustalampi Band and Los Fabulosos
– 10.10. Päivä- ja iltajamit

– 11.10. Jazz-brunssi

16.10.            Pete Parkkonen & Kalevi Louhivuori’s Free Fall

11.11.            ONEVIOLIN Show with Pekka Niemi

18.11.            Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner

19.11.            Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner

3.12.              Johanna Försti – soulin, funkin ja jazzin helmiä – Show & Dinner

8.12.              Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner

9.12.              Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi – Show & Dinner

10.12.            ONEVIOLIN Show with Pekka Niemi

17.12.            Ida Elinan Joulu

 

www.astoriaklubi.fi

17.09.2020Vuoden biisillä palkittu BEHM julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 18. syyskuuta
17.09.2020BEHM palkittiin debyyttisinglestään - Hei rakas on vuoden biisi
17.09.2020Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle
17.09.2020Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja - uusi Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa
17.09.2020Vuoden nuori suunnittelija Ervin Latimer on vähemmistöjen ja muotialan äänitorvi
17.09.2020Juomisen tuoma nautinto on psykologinen harha väittää bestseller-kirjailija Annie Grace
17.09.2020Ilkka Remeksen uutuustrillerissä demokratia uhattuna
17.09.2020Uutuusromaani pikkukaupungin ihmisistä ja salaisesta suhteesta
17.09.2020Tenet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
16.09.2020Metsäjätti - ELOKUVA-ARVOSTELU

Siirry arkistoon »