Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla pidetään netissä, kaupunkitiloissa ja kodeissa

23.07.2020

Etusivu - Helsinki Pride -yhteisö ry

Prideviikkoa vietetään tänä vuonna 7.-13. syyskuuta Helsingissä. Pride-kulkue ja puistojuhla järjestetään koronan vuoksi poikkeuksellisesti verkossa ja kaupunkitiloissa. 

Verkkokulkue luodaan tapahtumasivuille. Siihen voivat kaikki liittyä.

Verkkokulkueen lisäksi kaupunkia, katuja ja puistoja, otetaan haltuun kaikissa sateenkaaren väreissä lauantaina 12. syyskuuta kello 12 alkaen.

Ihmisiä kannustetaan kulkemaan itse valitsemillaan reiteillä sateenkaariliput ja kyltit heiluen. Ryhmät, yhteisöt ja ystäväporukat tekevät Pridea näkyväksi kaduilla ja verkossa, sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #imwithpride ja #helsinkipride2020.

Iloista väkeä tervehtimässä Kaapelilla liput liehuen.

Kuva © Helsinki Pride -yhteisö ry

Kuvia ja videoita kaupungista jaetaan sosiaalisessa mediassa matkalla kohti eri puolille levittyvän puistojuhlan Pride-piknikkejä kello 13 alkaen.

Omaa piknik-hetkeä voi viettää kaupungin puistoalueilla tai vaikkapa omassa kodissaan. Helsinki Priden PrideCam kiertää kaupungilla kuvaten ryhmiä ja seurueita kaupunkitiloissa, kaduilla ja puistoissa.

- "Helsingin kaupunki vaalii jokaisen turvallisuutta, kaupunkilaisten keskinäistä luottamusta sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Haastavina aikoina näitä tarvitaan entistä enemmän. Olemme erityisen ylpeitä Helsinki Priden pääyhteistyökumppanuudesta ja syyskuun Pride-viikosta, jolla konkreettisesti edistämme kaikille turvallista ja yhteisöllistä kaupunkia, kertoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Pride-konsertti lauantaina Kaapelilla

Kulkueen jälkeen on kello 16-18 vuorossa Pride-konsertti Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Konsertti striimataan Pride-sivustolle, joten sitä voi seurata vaikkapa piknikiltä tai kotisohvalta.

Livestriimiä lähetetään kaupungin kaduilta, puistoista sekä Pride -konsertista. Ylekin on mukana taltioimassa tapahtumaa Pride-erikoislähetyksellä lauantaina.

Kansallismuseo toimii  Helsinki Pride Housena

Helsinki Pride -viikon ohjelmaan sisältyy keskustelutilaisuuksia, luentoja, vertaistapaamisia, esityksiä ja juhlia. Helsinki Pride Housena toimii Kansallismuseo.

Siellä järjestetään osa viikon ohjelmatarjonnasta. Nuorten oma Nuorten Pride -viikko järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Tähänkin sisältyy lukuisia tapaamisia, piknikkejä, työpajoja, esityksiä ja juhlia ympäri kaupunkia.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Se tuotetaan muutaman työntekijän, kymmenien kumppaniorganisaatioiden ja lukuisten vapaaehtoisten yhteisvoimin. Helsingin kaupunki on Helsinki Priden yhteistyökumppani.


pride.fi

31.07.2020Isäni Marianne - ELOKUVA-ARVOSTELU
31.07.2020Rattiraivo - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2020Aika jonka sain oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
27.07.2020Antti J. Jokisen HELENE on valittu ehdolle Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa
24.07.2020Elias Kaskinen julkaisi toisen soolosinglensä
24.07.2020Taylor Swiftilta yllätysalbumi
24.07.2020Palkitun Teemu Nikin uusi elokuva NIMBY on pikimusta komedia suvaitsevuudesta ja suvaitsemattomuudesta
23.07.2020SeaHelsinki Sound - musiikkielämys keskellä merta 1.-2. elokuuta
23.07.2020Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla pidetään netissä, kaupunkitiloissa ja kodeissa
23.07.2020Syke-sarjasta tehdään elokuva

Siirry arkistoon »