Taylor Swiftilta yllätysalbumi

24.07.2020

4star.jpg

Taylor Swift yllätti faninsa julkaisemalla kahdeksannen studioalbuminsa folklore. Yhteensä 16 biisiä sisältävän albumin tuottajana on pääosin toiminut Grammy-palkitusta The National -yhtyeestäkin tuttu menestynyt musiikintekijä Aaron Dessner.

Lisäksi kolmea levyn kappaleista on ollut mukana tuottamassa Grammy-palkittu yhdysvaltalainen Jack Antonoff (Lana Del Rey, Troye Sivan, Lorde).

Nyt kuunneltavissa oleva albumi on kirjoitettu ja äänitetty koronaepidemian aikana ja se esittelee monipuolisesti Swiftin kypsyyttä laulaja-lauluntekijänä.

Albumin fokuskappaleelle cardigan julkaistiin Swiftin itse ohjaama ja käsikirjoittama musiikkivideo. Kappale kertoo menetetystä rakkaudesta ja sen satumaisen musiikkivideon pääset katsomaan tästä.

Kaikille albumin 16 kappaleelle julkaistiin samanaikaisesti myös kauniit ja tunnelmalliset lyriikkavideot.

- ”Suurin osa tälle kesälle suunnittelemistani asioista peruuntui – mutta yksi asia, joka ei kuulunut suunnitelmiini, tapahtui. Se asia on kahdeksas studioalbumini ’folklore’. Yllätys! Tänään julkaisen uuden albumini, jonka kappaleisiin olen vuodattanut kaikki päähänpistoni, unelmani, pelkoni ja mietteeni. Kirjoitin ja äänitin levyn eristyksissä, mutta pystyin silti tekemään yhteistyötä muutamien musiikillisten esikuvieni kanssa: Aaron Dessner, joka on ollut mukana tuottamassa ja kirjoittamassa yhtätoista tämän albumin kappaleista; Bon Iver, joka osallistui biisien kirjoittamiseen ja suostui ystävällisesti laulamaan kanssani yhdellä niistä; William Bovery, joka kirjoitti kaksi kappaletta kanssani sekä Jack Antonoff, joka on käytännössä osa musikaalista perhettäni tässä vaiheessa.”

- ”Ennen tätä vuotta olisin todennäköisesti yliajatellut, mikä olisi ’täydellinen’ hetki julkaista tämä projekti. Vallitseva maailmantila muistuttaa minua kuitenkin siitä, että mitään ei voi ottaa itsestäänselvänä tai varmana. Vaistoni sanoo, että jos luomme jotain mitä rakastamme, se tulisi vain laittaa saman tien ulos maailmaan. Sellaisen epävarmuuden kanssa voin elää.”

Kuva © Universal Music Group

Lahjakkaana biisinkirjoittajana tunnettu Taylor Swift lukeutuu maailman menestyneimpiin pop-artisteihin ja hän on rikkonut urallaan lukuisia kansainvälisiä ennätyksiä. Swiftin elokuussa 2019 ilmestynyt edellinen studioalbumi Lover on saavuttanut maailmanlaajuisesti jo lähes kahdeksan miljardia kuuntelukertaa sekä ylittänyt kultarajan myös Suomessa.

Yli 110 miljoonaa striimiä pelkästään Suomessa musiikillaan keränneen Swiftin kolme studioalbumia ovat ylittäneet platinarajan Suomessa.

30-vuotias Taylor Swift aloitti menestyksekkään uransa kantrimusiikin parissa ja kirjoitti ensimmäisen kappaleensa Lucky You ollessaan vasta 12-vuotias. Hän teki lopullisen läpimurtonsa vuonna 2008 julkaistulla toisella studioalbumillaan Fearless, joka toi Swiftille neljä Grammy-palkintoa.

17-vuotisen uransa aikana Taylor Swift on palkittu yhteensä kymmenellä Grammy-palkinnolla, legendaarinen musiikkilehti Rolling Stone on valinnut hänet yhdeksi kaikkien aikojen parhaista biisinkirjoittajista ja kansainvälinen äänitetuottajien kattojärjestö IFPI on nimennyt hänet kahdesti vuoden parhaiten myyneeksi kansainväliseksi artistiksi.


31.07.2020Isäni Marianne - ELOKUVA-ARVOSTELU
31.07.2020Rattiraivo - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2020Aika jonka sain oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
27.07.2020Antti J. Jokisen HELENE on valittu ehdolle Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa
24.07.2020Elias Kaskinen julkaisi toisen soolosinglensä
24.07.2020Taylor Swiftilta yllätysalbumi
24.07.2020Palkitun Teemu Nikin uusi elokuva NIMBY on pikimusta komedia suvaitsevuudesta ja suvaitsemattomuudesta
23.07.2020SeaHelsinki Sound - musiikkielämys keskellä merta 1.-2. elokuuta
23.07.2020Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla pidetään netissä, kaupunkitiloissa ja kodeissa
23.07.2020Syke-sarjasta tehdään elokuva

Siirry arkistoon »