Solo Sokos Hotel Tornin vaiherikkaat vuosikymmenet asettuivat taiteeksi työmaa-aitoihin

27.09.2020

Vuonna 1931 avautuneen helsinkiläisen pilvenpiirtäjähotelli Tornin vivahteikkaisiin vuosikymmeniin voi nyt tutustua hotellin edustalle pystytettyjen katutaidekollaasien kautta.

Taideteoksiin on koottu niin kulinarismin merkkihetkiä, suomalaista sotahistoriaa kuin kuulujen vieraiden käyntejä.

Solo Sokos Hotel Torni uudistuu parhaillaan ja avautuu vuonna 2021 eleganttina ja persoonallisena hotellina, jossa nykytaide ja uusimmat ravintolailmiöt jatkavat talon mielenkiintoista historiaa.

Zeppelin, tekijä Ale Lauraéus. Kuva Pekka Mustonen.

Zeppelin, tekijä Ale Lauraéus.  Kuva © Pekka Mustonen

Hotellin liiketoimintaa operoivan Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä kertoo, että taide on aina ollut osa Tornia siinä missä upeat näköalatkin.

- ”Talossa vallinnut vapauden tunne, tietynlainen juhlavuus ja moninaiset aistinautinnot toivat taiteilijoita, kuten muitakin merkkivieraita, taloon alusta asti. Tornissa sielu sai – ja saa jatkossakin – moninaista ravintoa.”

Rakennustyömaan aitoihin pystytetyt teokset on tehnyt helsinkiläinen graafikko Ale Lauraéus. Sekatekniikalla toteutettuja töitä on seitsemän, joista jokaisella on oma teemansa Tornin ravintolaelämästä pilvenpiirtäjäromantiikkaan.

Kuvakollaasien kautta pääsee mielikuvamatkalle espanjalais- ja kiinalaisravintoloiden makuihin, kokemaan talvisodan alkuhetkiä, lentämään Zeppelinillä ja tutustumaan talon kiinnostavaan vieraskirjaan. Tornin merkkihetket ovat samalla osa koko Suomen historiaa.

- ”Teokset tuovat varmasti paljon muistoja Tornissa vierailleille. Niihin kannattaakin tutustua lähietäisyydeltä, toki rakennustyöt huomioiden”, taiteilija Lauraéus kehottaa.

- ”Torni on vahvojen tarinoiden talo, jonka historiaa ei voi ohittaa. Mielestäni Tornissa identifioituvat hienosti suomalaisuuden tärkeät ilmentymät; itsenäisyys, elämykset ja suomalainen sisu. Tarinat vetoavat matkailijoihin erityisesti nyt, kun elämme erikoisia aikoja”, Härmälä toteaa.

Mutta uusia puheenaiheita on Tornissa aina luotu. Nyt käynnissä oleva mittava uudistustyö tuo taloon sisältöä ja merkitystä, joilla hotelli palauttaa sille kuuluvan paikkansa helsinkiläisessä hotelli- ja ravintolamaailmassa.

Hotelli Torni on parhaillaan suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Uusi Torni avautuu loppuvuonna 2021. Peruskorjauksen tilaaja on vakuutusyhtiö Varma, hotellioperaattorina toimii Sokotel Oy. Sisustussuunnittelusta vastaavat Sisustusarkkitehdit Fyra Oy ja Studio Joanna Laajisto.

Katutaideteokset ovat esillä Tornin pääsisäänkäynnin luona, osoitteessa Yrjönkatu 26, Helsinki.

21.10.2020Sirkus Finlandia 2020 - ARVOSTELU
21.10.2020Iskelmälaulaja Kikasta tehdään elokuva
20.10.2020Vain elämää -sarjan huikea suosio jatkuu - Ressu Redfordin päivä tavoitti miljoonayleisön
20.10.2020Konsta Hietanen on Tähdet, tähdet 2020 -voittaja
20.10.2020Palkitun Sunnuntailounas-sarjan uusi kausi alkaa C Moressa 5. marraskuuta
20.10.2020Finlandia 2020 - lukemisen juhlaa -ohjelmassa palkitaan kotimaisen kirjallisuuden huiput 25. marraskuuta
20.10.2020Suomen elokuvasäätiöltä yli 4,4 miljoonaa euroa tukea syys-lokakuussa
20.10.2020Vuoden 2019 palkituimmat elokuvat olivat Aurora ja Koirat eivät käytä housuja
20.10.2020Risto Räppääjä ja väärä Vincent oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
20.10.2020Tampereen Teatterin lokakuu on ensi-iltojen ja tähtien loistetta

Siirry arkistoon »