Asiallisen tiedon omena -tunnustus Kaksi äitiä & kaksoset -YouTube-kanavalle

06.10.2020

Seta moitti ja kiitti mediaa – tänne meni omena ja tänne  Kunniarotta-titteli | Paikalliset | Helsingin Uutiset

Seta on jakanut vuoden 2020 Asiallisen tiedon omena -tunnustuksensa Kaksi äitiä & kaksoset -YouTube-kanavalle.

Suositun perhekanavan tekijät ovat jakaneet tietoa kahden äidin ja heidän lastensa muodostaman perheen arjesta samaistuttavalla tavalla.

Susanna Silvander-Rosti (vas.) ja Ella Rosti vastaanottivat Asiallisen tiedon omena -tunustuksen Setan puheenjohtaja Sakris Kupilalta 2.10.2020. Kuva: Sohvi Hellsten, Seta ry.

Susanna Silvander-Rosti (vas.) ja Ella Rosti vastaanottivat Asiallisen tiedon omena -tunustuksen Setan puheenjohtaja Sakris Kupilalta 2.10.2020.

Kuva © Sohvi Hellsten, Seta ry.

Kaksi äitiä & kaksoset -kanavalla seurataan yhden suomalaisen sateenkaariperheen elämää. Seta katsoo, että suositun perhekanavan tekijät ovat jakaneet tietoa kahden äidin ja heidän lastensa muodostaman perheen arjesta samaistuttavalla tavalla.

Kanavan kirjaimelliset ja tuotannolliset “äidit”, Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti, vastaanottivat tunnustuksen kotonaan Vihdissä 2.10.2020 Setan puheenjohtaja Sakris Kupilalta. Video palkinnon luovutuksesta on katsottavissa Setan YouTube-kanavalla.

- “Kanavan videot välittävät myönteistä ja ennakkoluuloja hälventävää kuvaa sateenkaariperheen elämästä. Palkitut myös laittavat itseään likoon ja ottavat tarvittaessa kantaa myös ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiin omalla lempeän jämäkällä tavallaan. Kaksi äitiä ja kaksoset -kanavalla on avoin, lämmin, rakkaudellinen ja rohkaiseva viesti, joka tuo tärkeän lisän sateenkaariperheiden näkyvyyteen Suomessa”, kiittää Setan hallitus tekijöitä.

Rosti ja Silvander-Rosti kertovat olevansa todella liikuttuneita tunnustuspalkinnosta.

Oma perhe on heille kaikki kaikessa ja toteutunut pitkäaikainen haave, jonka arkea nykyään seuraavat kiinnostuneina kymmenet tuhannet suomalaiset.

- “Alunperin tarkoituksena oli lähinnä dokumentoida omaksi iloksi sitä aikaa, kun Ella oli raskaana ja odotti kaksosiamme”, kertoo Susanna Silvander-Rosti.

- ”Aika pian ymmärsimme, että tämä olisi myös väylämme esitellä sateenkaariperheen elämää ja näyttää, etteivät sateenkaariperheet ole sen kummoisempia kuin muutkaan perheet.”

Perheiden moninaisuuden näkyminen on tärkeää ja rohkaisevaa perheellistymistä suunniteleville.

- “YouTubessa oli jo suomenkielistä perhesisältöä paljon, mutta sateenkaariperheitä kertomassa omasta elämästään itse suomeksi ei ollut. Ajattelimme, että jonkunhan se pitää tehdä!” Ella Rosti toteaa kanavan synnyn taustalla vaikuttaneisiin seikkoihin.

Kaksi äitiä & kaksoset -kanavaa voi seurata YouTubessa.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen moninaisuudesta.

Seta on jakanut tunnustusta vuodesta 1991. Setan hallitus valitsee tunnustuksen saajan yleisöehdotusten perusteella.

21.10.2020Sirkus Finlandia 2020 - ARVOSTELU
21.10.2020Iskelmälaulaja Kikasta tehdään elokuva
20.10.2020Vain elämää -sarjan huikea suosio jatkuu - Ressu Redfordin päivä tavoitti miljoonayleisön
20.10.2020Konsta Hietanen on Tähdet, tähdet 2020 -voittaja
20.10.2020Palkitun Sunnuntailounas-sarjan uusi kausi alkaa C Moressa 5. marraskuuta
20.10.2020Finlandia 2020 - lukemisen juhlaa -ohjelmassa palkitaan kotimaisen kirjallisuuden huiput 25. marraskuuta
20.10.2020Suomen elokuvasäätiöltä yli 4,4 miljoonaa euroa tukea syys-lokakuussa
20.10.2020Vuoden 2019 palkituimmat elokuvat olivat Aurora ja Koirat eivät käytä housuja
20.10.2020Risto Räppääjä ja väärä Vincent oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
20.10.2020Tampereen Teatterin lokakuu on ensi-iltojen ja tähtien loistetta

Siirry arkistoon »