Kulttuurikeskukset ja museot suljetaan Helsingissä kolmeksi viikoksi

27.11.2020

helsinki-nettiin-nostokuva.jpg

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi.

Lähes kaikki kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat pysyvät pääkaupunkiseudun kunnissa kiinni kolme viikkoa maanantaista 30.11. alkaen. Vain kirjastot palvelevat ja nekin rajoitetusti.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluissa koronakoordinaatioryhmän päätös merkitsee kulttuurikeskusten, sisäliikuntapaikkojen, museoiden ja nuorisotilojen sulkemista ja rajoitettua asiointimahdollisuutta kirjastoissa.

Uudet rajoitukset ovat tällä päätöksellä voimassa 20.12.2020 asti. Uusien koronarajoitusten tavoitteena on pysäyttää koronan leviäminen pääkaupunkiseudulla. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Kaikki kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikunta- ja nuorisopalveluissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi.

Peruutus koskee kaikkia esityksiä, konsertteja, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.


Peruutettaville kulttuurikeskusten (Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Savoy-teatteri, Stoa ja Vuotalo) esityksille pyritään pääsääntöisesti löytämään uusi ajankohta. H

elsingin kaupunginorkesterin konsertit lähetetään HKO Screen -verkkolähetyksinä. Jo ostetut liput on myös mahdollista lunastaa takaisin lipunmyyjän peruutusehtojen mukaisesti.

Kirjastojen kokoontumis- ja kokoelmatilat suljetaan asiakkailta, mutta kirjastot palvelevat lyhytaikaista asiointia varten rajoitetusti. Aineistojen nopea lainaus ja palautus itsepalveluautomaatilla on mahdollista.

Ensisijaisesti kaikki palvelu tapahtuu itsepalveluna ja etukäteisvarausten perusteella. Aineistot noudetaan varaushyllystä sekä rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien luota.

Myös asiointiin tarkoitettujen asiakastietokoneiden välttämätön käyttö on turvallisuusohjeet huomioiden mahdollista. Kirjastoasioinnissa on velvoite käyttää kasvomaskia. Kasvomaskijakelua vähävaraisille jatketaan.

Kirjastot palvelevat rajoitetuilla aukioloajoilla. Katso tarkemmat tiedot: helmet.fi

15.01.2021Tim - Aviciin elämäkerta julkaistaan Suomessa marraskuussa
14.01.2021Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna seitsemän artistia
14.01.2021Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Ilpo Hakala on kuollut
14.01.2021Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut
14.01.2021Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa uuden yhteistyön Teatterikorkeakoulun kanssa
13.01.2021Avoin alusta yhdistää näyttelijät, mallit, avustajat ja kuvaajat - TV:n, elokuvien ja mainosten roolituspalvelu aloittaa
13.01.2021Aalto ja Tove Göteborgin elokuvajuhlien kilpasarjoissa
12.01.2021Seidi Haarla on yksi vuoden 2021 Shooting Stars -tähdistä
12.01.2021DNA TV:n vuokratuimpien elokuvien kirkkaimpaan kärkeen nousivat elokuvat Se mieletön remppa, Joker sekä Teräsleidit
12.01.2021Mikko Kuustosen elämäkerrallinen teos yhdistää musiikkialbumin ja äänikirjan

Siirry arkistoon »