Neljä Ruusua julkaisi uuden singlen

11.01.2021

Kotimaisen popmusiikin kestosuosikki Neljä Ruusua julkaisi perjantaina 8. tammikuuta uuden singlen ”Viimeinen valssi”.

Kappale on jatkoa singleille ”Surutulitus” ja ”Muuttolinnut”, jotka ovat nousseet yhtyeen radiohittien monilukuiseen joukkoon. Kappaleet ovat soineet radioissa yli 8000 kertaa ja viettäneet radiolistalla yhteensä yli 50 viikkoa.

Uusi single ”Viimeinen valssi” käynnistää uuden vuoden muistuttamalla siitä, että jokainen päivä ja hetki on uusi alku. Suuremmat voimat puuttuivat myös kappaleen syntyyn:

- ”’Näihin suuremmat voimat puuttuu, se ei riitä että rakastuu. Oman elämän käsikirjoittaminen on melko lailla turhaa. Sen sijaan voi antautua intuition ja inspiraation vietäväksi jokainen päivä aina uudelleen. Muistaa nauttia vallitsevasta tilanteesta, ja siitä mitä on. Kaikki on katoavaista, luojan kiitos. Aina voi pyyhkiä pölyt ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Lähteä liikkeelle, yksin. Antaa rytmin viedä ja katsoa mihin se johtaa.

- Olin juuri työstämässä erästä kappalettani, kun sain Kodelta postia. Siinä oli hyväntuntuinen popsävellys vailla sanoja. Jotenkin se kuulosti tutulta? Hetken fiilisteltyäni tajusin, että kertosäkeen melodia oli hyvin pitkälti sama, kuin juuri siinä kappaleessa, mitä olin juuri sillä hetkellä viimeistelemässä. Suuremmat voimat, todellakin!

- Kaikki tykkäsivät biisistä ja äänitykset sujuivat vaivattomasti. Mikko ”Tamu” Tamminen teki taas loistavaa duunia ja jaksoi sietää ihailtavan hyvin meidän välillä melko remumaisiakin visioita. Miksaus nro 10 on tässä, ehtaa Neljää Ruusua. Nauttikaa!” , kertoo Ilkka Alanko.

Kuuntele ”Viimeinen valssi” tästä

Neljä Ruusua - Viimeinen valssi (Audio) - YouTube

4star.jpg

Singlen kansi on valokuvaaja Marko Rantasen käsialaa, joka on elvyttänyt henkiin 170 vuotta sitten kehitetyn märkälevy-kollodium -menetelmän:

”- Malliksi kanteen haluttiin nimenomaan henkilö, ei niinkään nainen tai mies. Biisin tarinankertojaksi voi yhtä hyvin kuvitella minkä tahansa sukupuolen.” kertoo Ilkka Alanko.

Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, ihmiset seisovat

Kuva © Ville Juurikkala

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu bändi, joka on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa, joita on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Streameja kappaleille on kertynyt suoratoistopalveluissa yli 30 miljoonaa.

Ruusuilla on ollut uransa aikana huikeat 26 top20-radiohittiä, joihin kuuluvat mm. klassikot ”Juppihippipunkkari”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran” sekä tuoreemmat kappaleet kuten ”Surutulitus”, ”Sininen sunnuntai”, ”Mustia ruusuja” ja ”Älä luovuta (Noli cedere).

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

www.neljaruusua.fi

19.01.2021Sakari Silvola matkustaa uutuuskirjassaan syvälle Itä-Saksaan Nukkumatin ja ideologisen sodan jäljille
19.01.2021Vaasan kaupunginteatterin esitystoiminta tauolla helmikuuhun saakka
19.01.2021Kaunistelemattomia ja koskettavia kuvauksia Wuhanista ja Auschwitzista
19.01.2021Jouluradion nettikuuntelijamäärät kasvoivat viime vuodesta
19.01.2021Ehdokkaat vuoden 2020 parhaiksi äänikirjoiksi on valittu
19.01.2021Miten puhut itsellesi? Uutuuskirja auttaa tunnistamaan sisäisen puheen ja jalostamaan sitä
19.01.2021Uusi draamasarja Rahti on Suomen ehdokkaana Nordisk Film & TV Fond -palkinnon saajaksi
19.01.2021Punavuoriefekti on hersyvä kertomus luokkarajojen ylittämisestä
19.01.2021KARALAHTI oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
15.01.2021Tim - Aviciin elämäkerta julkaistaan Suomessa marraskuussa

Siirry arkistoon »