Uutuuskirja Aavetaloja ja ihmiskohtaloita vie matkalle kotimaan kummituskohteisiin

20.01.2021

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita - hyytävää historiaa | Laju.fi

Historioitsija Mauri Karvosen uutuuskirja Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle esittelee tositapahtumiin perustuvia kummitustarinoita Aulangolla menehtyneestä filmitähdestä Fiskarsin ruukkikylää piinaavaan patruunaan ja Suomenlinnan kummituskeskittymään.

Idyllinen Fiskarsin ruukkikylä kätkee taakseen synkkää historiaa: selittämättömät kuolemantapaukset eivät jätä asukkaita rauhaan vieläkään. Yhtenä Helsingin suosituimpana turistikohteena tunnetussa Suomenlinnassa on varsinainen kummituskeskittymä hymyilevästä haamusta kuristajakummitukseen.

Entä kuka tapaturmaisesti menehtynyt filmitähti palaa toistuvasti kuolinpaikalleen Aulangolle?

Uutuuskirjassaan Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle historioitsija Mauri Karvonen kertoo hotellien, teattereiden ja muiden tunnettujen rakennusten ja niiden asukkaiden tarinat.

Karvonen ei tyydy kertomaan pelkkiä kummitustarinoita: hän esittelee tapahtumapaikkojen ja rakennusten historiaa, mikä selventää sukupolvesta toiseen kerrottuja tarinoita ja tarinankerronnan syitä.

- ”Kirjani peilaa kansanperinnettä ja aavetarinoita oikeaan historiaan. Se ei siis ole pelkkä kummituskirja vaan paljon muuta. Pyrin vastamaan kysymykseen miksi: Miksi henkilöstä kerrotaan tiettyä tarinaa? Miksi hän edelleen kummittelee? Miksi juuri tästä kohteesta kerrotaan kummitustarinoita?”, Karvonen sanoo.

Kirjaan kerättyjen tarinoiden keskiössä ovat todelliset ihmiset.

FM Mauri Karvonen on Suomen kummituskohteiden historiaan erikoistunut historian ja rajatiedon tutkija, tietokirjailija ja suosittu luennoitsija. Vuodesta 2019 hän on myös käsikirjoittanut Suplan podcast-sarjaa Aavetaloja ja ihmiskohtaloita.

Mauri Karvonen

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle

304 sivua

SKS 2021

03.03.2021Meteorologi Kerttu Kotakorven esikoiskirja on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta ilmastonmuutoksen kourissa
03.03.2021Leffateatterin akustiikka voi vääristää elokuvan äänimaiseman
03.03.2021Aarteet maailmalta - Mesenaattien matkassa - näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa
03.03.2021Ykkösrivin esseisti Silvia Hosseini kirjoittaa elämästä, kuolemasta ja matkoista niiden välillä
03.03.2021Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai!
03.03.2021Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä 2021
03.03.2021Molli ja hirveä herne-kirja auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun
03.03.2021Animaatioelokuva Flummelit oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
26.02.2021The Marksman - ELOKUVA-ARVOSTELU
26.02.2021Kansallisteatterin näytännöt perutaan maaliskuun loppuun saakka

Siirry arkistoon »