Lisa Leinonen hurahti talviuintiin 20 vuotta sitten ja jakaa nyt uutuuskirjassaan tietoa lajista

17.02.2021

Talviuinti on koronaturvallinen urheilulaji talven pakkaspäiville, jonka aloittamiseen tarvitset vain uimapuvun ja uskallusta.

Talviuinti, tai toiselta nimeltään kylmäuinti, on edullinen ja terveyttä hellivä liikuntamuoto, mutta mitä kaikkea aloittelevan uimarin tulee ottaa huomioon?

Lisa Leinonen on kokenut talviuimari ja hän kertoo nyt kirjassaan Talviuinti (Basam Books 2020) lajin historiasta, sen hyödyistä ja omista sekä muiden uimareiden kokemuksista.

Kylmäuinti on hyvinvointia tukeva laji: sen on todettu muun muassa lieventävän stressiä ja lisäävän mielihyvää. Leinonen kartoittaakin kirjassaan monipuolisesti kylmäuinnin vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseen terveyteen. 

Talviuinti sisältää myös lukusuosituksia niille lukijoille, jotka haluavat perehtyä kylmäuintiin vielä perusteellisemmin.

Terveysvaikutusten lisäksi teos tarjoaa katsauksen kylmäuinnin historiaan Suomessa sekä muualla maailmassa. Se tarjoaa eväät lajin aloittamiseen ja ohjeistaa aloittelevaa uimaria aina talviuintipaikan turvallisuudesta varusteiden valintaan.

Tämän lisäksi Leinonen kertoo myös ilmastonmuutoksen vaikutuksesta kylmäuintiin ja siitä, miten uimarit voivat omalta osaltaan ehkäistä ilmastonmuutosta.

Talviuinti on kattava tietopaketti, joka tarjoaa tietämystä niin kokeneemmille kylmäuimareille kuin myös lajista kiinnostuneille aloittelijoille.

Lisa Leinonen on kulttuurituottaja ja naurujoogakouluttaja. Hän on harrastanut kylmäuintia yli 20 vuoden ajan päivittäin.

03.03.2021Stadin slangin etymologinen sanakirja selvittää vanhojen slangisanojen alkuperän
03.03.2021Ilmanvaihdon pienentäminen puoleen estää koronaviruksen leviämistä konserttisalissa - Pariisin filharmonikot ottivat simulaatiotyökalut avuksi konserttisalien aukaisemiseksi uudelleen
03.03.2021Uutuuskirjassa pohditaan miten onnellinen vanhuus Suomessa tänä päivänä toteutuu
03.03.2021Meteorologi Kerttu Kotakorven esikoiskirja on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta ilmastonmuutoksen kourissa
03.03.2021Leffateatterin akustiikka voi vääristää elokuvan äänimaiseman
03.03.2021Aarteet maailmalta - Mesenaattien matkassa - näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa
03.03.2021Ykkösrivin esseisti Silvia Hosseini kirjoittaa elämästä, kuolemasta ja matkoista niiden välillä
03.03.2021Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai!
03.03.2021Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä 2021
03.03.2021Molli ja hirveä herne-kirja auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun

Siirry arkistoon »