Jokaisen nuoren käsikirja puhuu konstailemattomasti kehosta, seksistä, ystävyydestä ja rakkaudesta

17.02.2021

Kuvahaun tulos: maailman tärkein kirja

Murrosiässä mieli täyttyy uusista unelmista ja samalla huolista – oma ruumis kiehtoo ja ihmetyttää.

Nathalie Simonssonin Maailman tärkein kirja antaa vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monia, mutta joista voi olla vaikea puhua aikuisten kanssa. Se myös muistuttaa, kuinka tärkeää on kohdella hyvin itseä ja muita.

Mikä on joo-tunne ja mikä ei-tunne? Kuka päättää, mikä on tyttömäistä ja mikä poikamaista? Mitä porno on? Miltä kiihottuminen tuntuu?

Nathalie Simonsson on Ruotsin tunnetuimpia seksuaalikasvattajia. Työssään hän on jutellut tuhansien lasten ja nuorten kanssa ja tietää, kuinka puhua kaikkein intiimeimmistä ja noloimmistakin asioista hauskasti, innostavasti ja rehellisesti. 

- "Muistan hyvin, että minulla oli lapsen paljon kysymyksiä, joita en uskaltanut esittää kenellekään. Tietysti asioista phuminen tuntui jotenkin nololta ja salaiselta. Siinä minä sitten ihmettelin huolissani", Simonsson sanoo.

- "Nyt tuntuu ihan omituiselta, että kehosta, tunteista ja seksistä puhuminen on niin vaikeaa. Kaikkien päässähän ne pyörivät! Muiden kanssa jutellessa huomaa aika pian, että valtaosa meistä ajattelee samoja asioita." 

Teoksessa käsitellään kehon ja seksin lisäksi myös erilaisia tunteita ja perheitä ja ystävyyttä. Löytyypä kirjasta flirttikoulukin. 

03.03.2021Stadin slangin etymologinen sanakirja selvittää vanhojen slangisanojen alkuperän
03.03.2021Ilmanvaihdon pienentäminen puoleen estää koronaviruksen leviämistä konserttisalissa - Pariisin filharmonikot ottivat simulaatiotyökalut avuksi konserttisalien aukaisemiseksi uudelleen
03.03.2021Uutuuskirjassa pohditaan miten onnellinen vanhuus Suomessa tänä päivänä toteutuu
03.03.2021Meteorologi Kerttu Kotakorven esikoiskirja on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta ilmastonmuutoksen kourissa
03.03.2021Leffateatterin akustiikka voi vääristää elokuvan äänimaiseman
03.03.2021Aarteet maailmalta - Mesenaattien matkassa - näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa
03.03.2021Ykkösrivin esseisti Silvia Hosseini kirjoittaa elämästä, kuolemasta ja matkoista niiden välillä
03.03.2021Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai!
03.03.2021Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä 2021
03.03.2021Molli ja hirveä herne-kirja auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun

Siirry arkistoon »