FORK -dokumentti ja konsertti YLE Teemalla vappuna

29.04.2021

FORK | Fork.fi

FORK - The END

A cappella -yhtye FORK päätti 25 vuotta kestäneen uransa The End -kiertueeseen. Viimeinen konsertti esitettiin syksyllä 2020 tyhjälle salille Svenska Teaternissa.

Yle Teema Fem

Yle TV1

Yle Teema Fem

FORK - Kuka tahtoo elää ikuisesti

FORK perustettiin vuonna 1996 hauskanpidon merkeissä. Kaveriporukka päätti perustaa bändin ilman soittimia ja leikkiä maailmantähtiä. Myöhemmin a cappella -yhtyeestä tuli jäsenilleen ammattimainen kokopäivätyö, ja FORK alkoi esiintyä ympäri maailmaa.

25 vuoden jälkeen oli kuitenkin tullut aika päättää yllättäen elämään tullut musiikkisaaga. FORK piti The End -jäähyväiskiertueen, jonka viimeinen konsertti tallennettiin Svenska Teaternissa Helsingissä syksyllä 2020. Dokumentissa FORK - Kuka tahtoo elää ikuisesti yhtyeen jäsenet kertovat tarinansa.

Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Tässä Kulttuuritähdet-sivuston arvostelu Forkin The End konsertista vuodelta 2020:

fork_logo.png

Svenska Teaternin Suurella näyttämöllä on parhaillaan mahdollisuus kokea a cappella-yhtye Forkin viimeinen kokoillan show.

Unelmamatka, jolle neljä ystävää aikoinaan lähtivät kalliolaisesta keittiöstä vuonna 1996, on tulossa päätökseensä. 22 vuoden ajan Fork on matkannut maailman ympäri ja laulaneet yli puolelle miljoonalle iloiselle fanille. Mutta myös unelmien täytyy päättyä joskus ja Fork haluaa lopun tulevan unelman ollessa kauneimmillaan.

49065306108_9d8d03a33f_c.jpg

Kuva © Juha Mustonen / Svenska Teatern

Yhtyeen unelmamatka loppuu toukokuussa 2020. Kokoillan show ”Chapter 1: The End” sai ensi-iltansa Svenska Teaternissa perjantaina 15. marraskuuta  ja on tämän viimeisen yhdessä vietetyn vuoden ensimmäinen ja suurin luku.

Samalla näyttämöllä, jolla vuonna 2009 Fork esitti ensimmäisen suuren Pink Noise - show’nsa,  yhtye haluaa juhlistaa nyt kaikkea rakastamaansa; yleisöä, musiikkia, rakkautta ja tämän kaiken sisältämää mahtipontista hulluutta.

”The End” on esitys, jossa yhtyeen jäsenet toteuttavat viimeisiä suurenmoisia ideoitaan. Kaikki on tietenkin suurempaa ja kauniimpaa kuin koskaan aikaisemmin. Fork tarjoaa luonnollisesti otteita koko tuotantonsa parhaimmistosta, mutta myös omia henkilökohtaisia suosikkikappaleitaan upouusissa sovituksissa.

49066028152_a60e20e462_c.jpg

Kuva © Juha Mustonen / Svenska Teatern

Forkin muodostavat Anna Asunta, Mia Hafrén, Kasper Ramström ja Jonte Ramsten. Äänimaailman kvartetille luo Gregory Maisse.

Viimeisenä yhteistyönä Svenska Teaternin kanssa ja yhdessä Suomen parhaimpien valo-, ääni-, pukusuunnittelijoiden ja stylistien kanssa Fork todellakin jättää jäähyväiset show’lla, joka ei jätä ketään kylmäksi.

”Vielä yhden kerran keräännymme kaikki iloisina nostamaan samppanjalasimme, unohtaaksemme hetkeksi kaiken muun ja yhdessä tekemään maailmasta hieman
onnellisemman”, lupaa Fork tiedotteessaan ja todellakin lunastaa nuo lupaukset kirjaimellisesti.

Forkin shown jälkeen tuntee olonsa onnelliseksi ja etuoikeutetuksi kaiken kokemansa – kuulemansa ja näkemänsä – jälkeen. Yhtyeen hautajaiset ja muistotilaisuus on juuri tämän huikean kokoonpanon näköinen kokonaisuus, jonka soisi jokaisen kokevan.

 

Plussat:

 

+  laulajien huikea ammattitaito ja karisma sekä monipuolinen ohjelmisto

+ visuaalisuus, luontevat ja hauskat välispiikit englanniksi sekä Teemu Muurimäen täydellinen villinlännen-henkinen puvustus

Tobias Lönnqvistin suunnittelema valoshow, joka täydentää elämyksellistä kansainvälisen tason showta

 

Miinukset:

 

-  liiallinen äänen sähköistäminen häiritsi erityisesti ensimmäisen näytöksen puolella (hautajaiset) 

-  illan yllätysesiintyjät (joita en tässä nyt paljasta) tuo toki lisää juhlavuutta toiselle näytökselle eli muistotilaisuuteen, mutta itselleni kokoonpano ja sen toteutus ei toiminut (nämä neljä loistavaa laulajaa eivät olisi tarvinneet taustalleen mitään vahvistusta)

 

 5star_2.jpg

 

 

12.05.2021Syksyn Sävel palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen
12.05.2021Savonlinnan Oopperajuhlien oopperaesitykset siirtyvät vuodella
12.05.2021Korona kuormittanut mielenterveyttä - kulttuurin hyvinvointivaikutuksista muistuttavat 16 tunnettua suomalaista, 8 200 vastaajaa ja 40 museota
10.05.2021Lupaava nuori nainen oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
10.05.2021Museoon, teatteriin tai elokuviin aikoo suunnata lähes jokainen - laaja kyselytutkimus kertoo kulttuurinnälästä
10.05.2021Hollantilainen menestysteos on mestarillinen lukuromaani turismin rappeuttamasta Euroopasta
10.05.2021Valtakunnallista Museoviikkoa vietetään ensi viikolla
10.05.2021Red Bull Secret Gig ensimmäistä kertaa Suomeen - uniikkia livekeikkaelämystä tähdittää paluun tekevä Haloo Helsinki!
10.05.2021Kaupungintalosta Helsinki Pride 2021 -viikon päätapahtumapaikka Pride House
10.05.2021Tammi julkaisee kirjan ja levyllisen uutta lastenmusiikkia - Muumiperhe laulaa, OHOI! on tuleva klassikko, joka vie merellisiin tunnelmiin

Siirry arkistoon »