Erika Vikman ja Arttu Wiskari esittävät vuoden 2021 Kesäkumibiisin

05.06.2021

5star_2.jpg

Vuoden 2021 Kesäkumikampanjan käynnistää Tääl on niin kuuma -kesäkumibiisi. 26. kertaa järjestettävä kampanja muistuttaa hetken huumaan liittyvästä vastuusta ja turvallisemmasa seksistä.

Kuumat paikat voivat yllättää, mutta romanssista voi nauttia, kun yllätyksiin on varauduttu ja kohtaamisissa suhtaudutaan kunnioittavasti toista kohtaan.

Erika Vikman ja Arttu Wiskari esittävät yhdessä biisin ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa, joka järjestetään virtuaalisesti lauantaina 5. kesäkuuta.

Konserttia voi seurata suorana Yle Areenassa klo 16–23 ja Yle TV2:ssa klo 19–23.

Laita se kumipuku päälle! - SPR-Kirppis

Tääl on niin kuuma -kappale kertoo kahden kulkurin spontaanista kohtaamisesta, kuumista paikoista ja siihen liittyvästä vastuusta.

Cicciolina-, Syntisten pöytä- ja Häpeä-kappaleista tuttu Erika Vikman on liputtanut musiikissaan ja esiintymisissään pelottomuuden, häpeilemättömyyden ja hauskanpidon puolesta.

Vaikka seksistä puhuminen on yleistynyt ja tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan, seksikeskustelu on Vikmanin mielestä yhä paikoin sukupuolittunutta ja moralisoivaa.

–  "Jos kertoo yhden yön kumppaneista, siitä puhutaan helposti kevytkenkäisyytenä. Mutta onko huono juttu olla kevytkenkäinen? Onko huono juttu osata nauttia elämästä ja olla spontaani?"

Vikman ja Wiskari ovat molemmat otettuja perinteikkääseen Kesäkumikampanjaan pääsystä.

– "Tänä vuonna olen oikea henkilö ottamaan tän roolin, Vikman myöntää. – Erika on oikealla tavalla avoin tyyppi viemään kesäkumisoihtua eteenpäin. Mä oon tässä apinaorkesterissa komppaamassa ja fiilistelemässä hyvää biisiä", Arttu Wiskari lisää.

Kuva © Juuli Aschan / Warner Music Finland

Kesäkumikampanja ja kondomien jakaminen on perinteisesti ollut näkyvä osa kesän nuorten tapahtumia ja festareita. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi yli 150 000 kondomin jakaminen keskitetään tänä vuonna kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön sekä nuorten suosimiin illanviettopaikkoihin ulkona.

YleX:n kanavapäällikkö Hanne Kautto pitää kovassa nousukiidossa olevaa Erika Vikmania loistavaksi artistivalinnaksi Kesäkumikampanjaan. Biisin kautta kampanjaan mukaan tullut koko kansan laulaja Arttu Wiskari on tervetullut lisä.

– "Kun pohdimme artistivalintaa, Erika tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Hän on räväkkä ja suorapuheinen artisti, joka sopii kampanjan arvoihin. Olemme iloisia myös Artun mukaan tulemisesta, hän tuo kampanjaan lisää yleisöä ja näkökulmia. Kappaleessa on aineksia koko kansan kesähitiksi", Kautto kommentoi.

YleX:n lisäksi kesäkumibiisiä voi kuunnella kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. Perjantaina 4. kesäkuuta julkaistiin myös kappaleen musiikkivideo.

Biisin on sanoittanut ja säveltänyt Janne Rintala yhdessä Jonas Olssonin sekä Aku Rannilan kanssa. 

Kuva © Juuli AschanWarner Music Finland

17.06.2021Spiral: From the Book of Saw - ELOKUVA-ARVOSTELU
16.06.2021Ilja Repinin kuuluisat mestariteokset ja muotokuvat Ateneumissa - NÄYTTELYARVOSTELU
17.06.2021Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut
16.06.2021Pyynikin kesäteatterin kesän 2021 päätuotantona nähdään Maria Jotunin hersyvän hauska komediaklassikko Tohvelisankarin rouva
16.06.2021The Tølksin uusi single "Beside the Deathbed" on kaihoisa kappale elämän rajallisuudesta
16.06.2021Hootenanny Freaks julkaisi uuden singlen "Night Train" tulevalta albumiltaan
16.06.2021Forth julkaisi ensimmäisen singlen "Open Heart" tulevalta kolmannelta albumiltaan
16.06.2021Aryokal julkaisi uuden CHROME INSIGNIA -singlen
16.06.2021Elokuvasäätiöltä touko-kesäkuussa 7,8 miljoonaa euroa tukia
15.06.2021Lapset ja nuoret osallistuivat ahkerasti lastenkulttuurin toimintaan vuonna 2020 koronasta huolimatta

Siirry arkistoon »