Niila feat. Repliikki - Sukupolvien unelma vei ylivoimaisen voiton Ylen järjestämissä Huuhkajaviisuissa

08.06.2021

Sukupolvien unelma ft. Repliikki (Huuhkajat EM-2021) - Single by Niila |  Spotify

5star_2.jpg

Huuhkajien topparin Paulus Arajuuren veli Niila Arajuuri voitti kappaleellaan Sukupolvien unelma Huuhkajaviisut. Kappaleella on mukana myös veljesten lapsuudenystävä Reima "Repliikki" Rinta-Seppälä. Sukupolvien unelma sai eniten ääniä sekä raadilta että yleisöltä.

– "Ei pysty pukemaan sanoiksi. Kyyneleet vierähtivät, kun voitto tuli. Jotenkin on alusta asti ollut niin tunteellista. Sitä on ollut niin ylpeä ja riemuissaan veljensä ja Huuhkajien puolesta, ja sitten tapahtuu vielä tämä. Joutuu sulattelemaan. Vetää nöyräksi, että pääsee pienellä tavalla osaksi tätä kaikkea", Niila iloitsi Yle Urheilulle.

Sukupolvien unelma on ensimmäinen kappale, jonka Niila on myös itse tuottanut. Se on syntynyt isossa tunneryöpyssä.

– "Musiikki on aina kuulijaan korvissa. Olin toki ylpeä lopputuloksesta, mutta sitähän ei koskaan tiedä, miten oma musiikki muille uppoaa. Oikeassa tunnetilassa tulleet biisit ovat kuitenkin usein niitä, joissa se lopputulos on onnistunein."

– "Tämä on mahtava palkinto. Olen todella kiitollinen kaikille, jotka äänestivät. Kiitos."

Huuhkajien matka EM-kisoihin ja oman veljen, jalkapalloilija Paulus Arajuuren, mukanaolon tuoma tunnelataus oli Niilan mukaan niin valtava, että aiheesta oli tehtävä biisi.

Niila kertoo kappaleesta seuraavaa:

- “Kun ratkaisevan pelin loppuvihellys tuli ja homma oli selvä, näin kun Paulus putosi polvilleen nostaen kädet kohti taivasta. Itsellä tulvahti välittömästi kyyneleet silmiin ja sit lähti totaalisen ennennäkemätön sekoaminen! Minkään oman saavutuksen tuoma fiilis ei ole koskaan verrattavissa siihen, miten ylpeä ja onnellinen olin pikkuveljen puolesta ja eihän siinä tunnemyrskyssä ollut muuta vaihtoehtoa, kun kirjoittaa aiheesta biisi. Kuulijoilta ja itse joukkueelta tullut palaute oli niin ylitsevuotavaa, että totesimme, että pitäähän tämä saada koko kansan kuultavaksi!”

Niilan toppariveli Paulus on seurannut veljensä musiikkiuraa läheltä. Hän kommentoi julkaisua seuraavasti:

- ”Olen aina ollut veljeni suurin fani. Totta kai se tuntuu erityisen hienolta, että hänen ensimmäinen julkaisunsa suomen kielellä on juuri tämä kappale. Voin vaan toivoa, että biisi herättää samankaltaisia onnen, ylpeyden ja euforian tunteita myös muissa kuulijoissa.”

la 1.10.2011 | Urheiluruutu | TV | Areena | yle.fi

Kilpailun taso oli kova. Alunperin finaalissa oli tarkoitus olla kymmenen kappaletta, mutta määrää nostettiin kahdella hyvän tarjonnan myötä.

Kilpailukappaleet pisteytettiin Euroviisutyyliin niin, että pisteitä oli jaossa yhdestä kahteentoista. Kahdelle eri kappaleelle ei siis voinut antaa samoja pisteitä.

Huuhkajaviisuraadissa olivat YleX:n musiikkitoimittaja Aikku Kurkinen, Ylen jalkapallolähetysten musiikkivastaava ja leikkaaja Marko Karvinen, Huuhkajaselostaja Matti Härkönen sekä Ylen EM-kisojen päätuottaja Antti Ennekari. Pisteitä tuli siis neljältä raadin jäseneltä sekä yleisöltä.

Yleisö sai äänestää suosikkikappaleitaan Yle Urheilun nettisivuilla huuhkajaviisuviikolla maanantaista perjantaihin. Eniten yleisöääniä saanut kappale sai 12 pistettä, toiseksi eniten 11 pistettä ja niin edelleen. Ääniä tuli yhteensä lähes 3 000.

Kilpailun tulokset löytyvät täältä

(Teksti ©  Yle Urheilu)

17.06.2021Spiral: From the Book of Saw - ELOKUVA-ARVOSTELU
16.06.2021Ilja Repinin kuuluisat mestariteokset ja muotokuvat Ateneumissa - NÄYTTELYARVOSTELU
17.06.2021Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut
16.06.2021Pyynikin kesäteatterin kesän 2021 päätuotantona nähdään Maria Jotunin hersyvän hauska komediaklassikko Tohvelisankarin rouva
16.06.2021The Tølksin uusi single "Beside the Deathbed" on kaihoisa kappale elämän rajallisuudesta
16.06.2021Hootenanny Freaks julkaisi uuden singlen "Night Train" tulevalta albumiltaan
16.06.2021Forth julkaisi ensimmäisen singlen "Open Heart" tulevalta kolmannelta albumiltaan
16.06.2021Aryokal julkaisi uuden CHROME INSIGNIA -singlen
16.06.2021Elokuvasäätiöltä touko-kesäkuussa 7,8 miljoonaa euroa tukia
15.06.2021Lapset ja nuoret osallistuivat ahkerasti lastenkulttuurin toimintaan vuonna 2020 koronasta huolimatta

Siirry arkistoon »