Koe Tokion ruokakulttuurin rouheampi puoli Albertinkadulla - japanilaishenkinen ravintolakokonaisuus Shinobi ja Ra-yu avaavat ovensa

10.06.2021

Kuvassa voi olla teksti

Suomalainen sushiguru, kalaninja ja japanilaisen ruokakulttuurin fanaatikko Jesper Björkell avaa uuden Tokion katuruokakulttuuria henkivän ravintolakokonaisuuden Albertinkadulle, aivan Helsingin ytimeen.

Ravintolakokonaisuuteen kuuluu Shinobi, tokiolaishenkinen izakaya, joka on japanilainen pubintapainen ravintola, sekä baari Ra-yu, jotka avaavat ovensa kesäkuussa 2021.

Japanin Tokiossa käyneet tietävät, miten poikkeuksellinen ruokakulttuuri upeine ravintoloineen ja baareineen kaupungista löytyy. Nyt ripaus samaa fiilistä tuodaan myös Albertinkadulle legendaaristen Rivoli- ja Rivoletto-ravintoloiden entisiin tiloihin.

Ohikulkijat voivat Shinobin ja Ra-yun ohi kävellessään tuntea Tokion ravintola- ja baarikatujen kirkkaat neonvalot ja kadulle pulppuilevan hiiligrillin tuoksun.

Tarkemmin jos ikkunasta vilkuilee, Ra-yu baarissa voi nähdä majailevan Pohjoismaiden ensimmäisen Kirin Ichiban -oluthanan ja läjäpäin sakea ja sojua.

Björkellin uutuusjapanilainen uhkuu aitoa tokiolaista baari- ja ravintolakadun, eli yokochon henkeä.

Björkell lupaa häivähdyksen nostalgista tokiolaista meininkiä kaikille niillä nurkilla käyneille tai sinne haikaileville.

- “Tokiota sanotaan maailman ruokapääkaupungiksi ja katuruokakulttuurilla on siellä pitkät perinteet. Shinobin ja Ra-yun kautta voimme tuoda Tokion kaduilta ja ravintoloista tutut tuoksut ja maut kaikkien saataville. Shinobi on izakaya-tyyppinen keittiö, jossa tarjotaan japanilaisten sielunruokaa (soul food), eli makuelämyksiä, joita voi kokea Tokion baari- ja ravintolakaduilla. Shinobi Shokudo on japania ja tarkoittaa suomeksi myös ‘ninjan ruokalaa’. Ra-yu baari taas muistuttaa olemukseltaan ja kooltaan jotain sellaista, mitä voisi löytää Shinjukun legendaariselta Golden-gain kortteleilta”, kertoo Jesper Björkell.

Shinobi ja Ra-yu avaavat ovensa kesäkuun 2021 lopussa.

Shinobi
Albertinkatu 38
00180 Helsinki

www.shinobi.fi

ravintolakokki.jpg

17.06.2021Spiral: From the Book of Saw - ELOKUVA-ARVOSTELU
16.06.2021Ilja Repinin kuuluisat mestariteokset ja muotokuvat Ateneumissa - NÄYTTELYARVOSTELU
17.06.2021Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut
16.06.2021Pyynikin kesäteatterin kesän 2021 päätuotantona nähdään Maria Jotunin hersyvän hauska komediaklassikko Tohvelisankarin rouva
16.06.2021The Tølksin uusi single "Beside the Deathbed" on kaihoisa kappale elämän rajallisuudesta
16.06.2021Hootenanny Freaks julkaisi uuden singlen "Night Train" tulevalta albumiltaan
16.06.2021Forth julkaisi ensimmäisen singlen "Open Heart" tulevalta kolmannelta albumiltaan
16.06.2021Aryokal julkaisi uuden CHROME INSIGNIA -singlen
16.06.2021Elokuvasäätiöltä touko-kesäkuussa 7,8 miljoonaa euroa tukia
15.06.2021Lapset ja nuoret osallistuivat ahkerasti lastenkulttuurin toimintaan vuonna 2020 koronasta huolimatta

Siirry arkistoon »