Bilebändi Portion Boys julkaisi singlen "Vauhti kiihtyy" yhteistyössä pitkän linjan koko kansan viihdyttäjien, Matin ja Tepon kanssa

14.06.2021

Kuvassa voi olla 5 henkilöä, ulkoilu ja teksti

3star.jpg

Suomen suosituin bilebändi, jo yli 10-vuotisen ja edelleen jyrkässä nousukiidossa olevan uran tehnyt Portion Boys julkaisi  uuden singlen ”Vauhti kiihtyy”.

Kappaleella yhtye kuullaan yhteistyössä pitkän linjan koko kansan viihdyttäjien, Matin ja Tepon kanssa. Kun yli miljoona fyysistä albumia myynyt legendaduo ja yli 100 miljoonaa kuuntelukertaa kappaleilleen kerännyt yhtye yhdistävät voimansa, on kasassa täydellinen tunnuslaulu kesälle 2021.

- “Idea tähän tempaukseen syntyi karanteeniarjen keskellä juhannuksena 2020. JaloTiina heitti ajatuksen, että mitä jos tästä kappaleesta yritetään tehdä yhteiskappale Matin ja Tepon kanssa. Ajatusta pyöriteltiin päässä n.10 minuuttia ja siitä hetkestä eteenpäin kaikki on edennyt todella mutkattomasti. Me tehtiin demo ja lähetettiin se Matille ja Tepolle. He olivat samantien innoissaan ajatuksesta ja ideaa lähdettiin työstämään. Halusimme nimenomaan tehdä täysin uuden version tästä klassikosta. Kenraali Vahva kirjoitti kappaleeseen uuden lähestymiskulman ja lopuksi kappale koristeltiin meidän omalla soundilla. Veljekset äänittivät laulut uudelleen ja täytyy sanoa, että ovat he kyllä erittäin rautaisia äijiä, edelleen! Tämä on ollut meille äärettömän iso kunnia ja meillä on ollut todella hauskaa tätä tehdessä. Täytyy nostaa isosti hattua näille herroille, kun on rohkeutta ja luottamusta lähteä mukaan nuoremman sukupolven hulluihin ideoihin”, Portion Boys kuvailee.

Innostus yhteistyön tekemiseen oli molemminpuolista, eikä Matin ja Tepon tarvinnut kauaa pohtia ideaa yhteiskappaleesta:

- ”Vauhkoontuimme täysillä kun kuulimme Portion Boysin idean yhteisbiisistä. Nämä bilemestarit saivat yli 30 vuotta vanhaan Vauhti Kiihtyy -biisiin täysin uutta potkua ja näkökulmaa. Tästä syntyi tämän kesän todellinen masterpiece."

- "Vauhti kiihtyy ja kansa viihtyy, kun festarikesän paikat avautuu. Eli kädet ilmaan ja laulakaa mukana. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä”, kuvailevat Matti ja Teppo.

Vuonna 2010 kolmen kaveruksen perustama Portion Boys on raivannut positiivisella hyvän mielen tekemisellä itsensä yhdeksi tämän hetken kuunnelluimmista yhtyeistä. Portion Boysin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 100 miljoonaa kertaa ja YouTubessa yhtyeen videoilla on katselukertoja yli 40 miljoonaa.

Poikkeuksellisen saavutuksesta tekee se, että yhtye on julkaissut musiikkinsa alusta asti omakustanteisesti, ilman isoja tukiverkostoja.

Portion Boysin isoimpiin hitteihin kuuluvat mm. Karjala Takas, Mieleni Pahotin, Sierralla Nevadaan ja tuoreimpana Spotifyn top10:een noussut Kyläbaari.

- ”Me ei oikein koskaan olla katseltu lukuja, tai ainakaan menty niiden mukaan. Esimerkiksi Karjala Takas -biisin menestys on yhä lähes absurdi asia. Ei noita lukuja oikein edes tajua ja ehkä hyvä niin. Tärkeintä meille on, että me vaan tehdään kovasti hommia ja seistään jokasen biisin takana, sen enempää miettimättä mitään ylimääräisiä. Tärkeintä on hyvä meininki. Me ollaan joka vuoden vaihteessa vähän katsottu mennyttä vuotta ja jos ollaan huomattu et ollaan menty edes sentti eteenpäin, niin se on riittänyt. Nyt odotamme suurimmalla innolla kuin koskaan, että tämä meidän ala aukeaisi ja päästäisin takaisin normiin. Meillä on tosi hyvä fiilis tulevaisuudesta. Ja meillä on parhaat fanit, siitä ei pääse mihinkään! Ilman heitä, ei olis kyllä tämäkään yhtye olisi siellä missä on nyt.”

Vuodesta 2015 keikkailleen Portion Boysin esiintyvään kokoonpanoon kuuluvat Kenraali Vahva, El Meissel, A.P. Vuori, JaloTiina, sekä Taitelija Nieminen.

Portion Boysin keikoilla yleisöllä on lupa irrottautua hetkeksi arjesta ja unohtaa kaikki huolet sekä murheet. Yökerhojen ja festarien päälavojen ohella Portion Boys nähdään loppuvuodesta Pelti Auki! -kiertueella yhdessä Petri Nygårdin, Teflon Brothersin sekä Pasi ja Anssin kanssa.

01.08.2021Luokkakokous 3 - sinkkuristeily - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021OLD - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2021Elokuussa järjestettävän Red Carpet -festarin konsertit peruuntuvat - elokuvanäytökset ja muu ohjelma toteutetaan rajoitusten puitteissa
29.07.2021Jörn Donnerille kunniatuoli Cinema Orioniin
29.07.2021REUNA julkaisee helsinginjuutalaisen Jack Kotschackin tarinan suomeksi
29.07.2021Uudet suomennokset Orwellin kestoklassikoista
29.07.2021Lahko-dokumenttisarja kertoo ihmiskaupasta syytetyn Veijo Baltzarin toiminnasta
29.07.2021Tuomas Enbusken uusi podcast esittelee rehellisesti rikkaiden ja kuuluisien elämää
29.07.2021Armi Aavikosta kertova musiikkidraama ennätysvauhdissa - yli miljoona käynnistystä Yle Areenassa
29.07.2021Olli Ahvenlahti kertoo Vesa-Matti Loirin podcastissa, miten hänet edelleen tunnistetaan parhaiten Spede Shown Puppe-hahmona

Siirry arkistoon »