Menestyskirjailija Camilla Läckbergin ja näyttelijä Alexander Karimin elokuvasta äänikirjaksi muuntunut Sydänjää on kesän odotetuin rakkaustarina

15.06.2021

Jännittävä pandemia-ajan rakkaustarina julkaistaan äänikirjana ja e-kirjana yksinoikeudella Storytelissä.

Viaplayn keväällä julkaisema alkuperäiselokuva Glacier on menestyskirjailija Camilla Läckbergin ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus. Käsikirjoituksen pohjalta tehty Storytel Original -äänikirja Sydänjää julkaistaan Storytel-kirjapalveluissa maailmanlaajuisesti 15. kesäkuuta.

Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg. Kuva: Magnus Ragnvid

Sydänjään kirjoittajat Alexander Karim ja Camilla Läckberg.

 Kuva © Magnus RagnvidCamilla Läckbergin ja elokuvassa toista pääosaa näyttelevän Alexander Karimin yhdessä kirjoittama äänikirja seuraa kahta toisilleen tuntematonta ihmistä, jotka elävät eristyksissä luksushotellissa tappavan viruksen uhatessa ihmiskuntaa.

Lähikontakti toisiin ihmisiin on hengenvaarallista, mutta päähenkilöt löytävät radiopuhelimien kautta yllättävän yhteyden toisiinsa ja elämää suurempi rakkaus syttyy. Jos ihminen pakotetaan valitsemaan rakkauden ja eloonjäämisen väliltä, kumman hän valitsee?

–  "Sydänjää on Storytelin käyttäjien keskuudessa kesän odotetuin uutuusjulkaisu. Meille on valtava ilo julkaista yksinoikeudella tämä poikkeuksellisen upea äänikirja, jonka järisyttävä rakkaustarina saa pohtimaan ihmiselämän tärkeimpiä kysymyksiä. Ihmisten välinen yhteys on aiheena universaali, mutta koronapandemian keskellä se on erityisen ajankohtainen. Uskon, että Sydänjää tarjoaa Storytelin käyttäjille jännittävän, koskettavan ja ajatuksia herättävän kuuntelu- tai lukuelämyksen", Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sanoo.

Suomenkielisessä äänikirjassa päärooleja tulkitsevat suositut äänikirjojen lukijat ja näyttelijät Toni Kamula ja Karoliina Kudjoi.

Elokuvakäsikirjoituksen muokkaaminen äänikirjaksi on ollut tekijöille tavallisesta poikkeava prosessi. Vaikka tarina sisältääkin jännityselementtejä, on rakkaustarina myös genrenä uudenlainen aluevaltaus dekkareistaan tunnetulle Läckbergille.

–  "Tarinan työstäminen erilaisiin formaatteihin sopivaksi antaa sille fantastisia mahdollisuuksia. Äänikirjassa kuuntelijat pääsevät tutustumaan henkilöhahmoihin syvemmällä tasolla ja näkevät heistä erilaisia puolia; juonta voidaan kehittää ja tarina voi kulkea vaihtoehtoisia reittejä – ja lopputulos voi näin olla jotain aivan erilaista. Sydänjää on tarina joka rikkoo rajoja ja johon suhtaudumme Alexanderin kanssa suurella intohimolla. Emme malta odottaa, että tarina pääsee tavoittamaan yleisönsä eri kanavissa", Camilla Läckberg sanoo.

Ruotsalainen Camilla Läckberg on maailman suosituimpia ja myydyimpiä dekkarikirjailijoita. Hänen läpimurtonsa, 10-osainen Erica Falckia ja poliisi Patrick Hedströmiä seuraava Fjällbacka-dekkarisarja on myyty yli 60 maahan ja siitä on tehty sekä TV-sarjoja että elokuvasovituksia.

Hänen viimeisin julkaistu romaaninsa Naiset vailla armoa (2021) on itsenäinen, kahdesta pienoisromaanista koostuva psykologinen trilleri. Sitä edeltävät Kultahäkki (2019) ja Hopeasiivet (2020) ovat puolestaan osa Fayesta kertovaa jännityssarjaa. Läckberg on kirjoittanut lisäksi suosittuja Super-Charlie-lastenkirjoja. 

Alexander Karim on elokuva- ja TV-rooleistaan tunnettu ruotsalainen näyttelijä. Karim on julkaissut vuonna 2019 myös esikoisromaaninsa Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död.

Vuonna 2019 hän julkaisi myös yhdessä vaimonsa Malin Karimin kanssa lastenkirjan Modigast i världen.Storytelin kesän 2021 odotetuimmat äänikirjat*

  1. Sydänjää (Camilla Läckberg & Alexander Karim)
  2. Panttivanki (Clare Mackintosh)
  3. Mustasukkainen mies (Jo Nesbø)
  4. Raikkaita tuulia ja lukemattomia kirjoja (Jenny Colgan)
  5. Rikospaikka (Anna-Leena Härkönen)

* Eniten ennakkoon tallennetut vielä ilmestymättömät äänikirjat, jotka julkaistaan Storytelissä ajalla 1.6.–31.8.2021.

Camilla Läckberg ja Alexander Karim kirjoittavat suuren rakkaustarinan  yksinoikeudella Storytelille | Storytel Oy

01.08.2021Luokkakokous 3 - sinkkuristeily - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021OLD - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2021Elokuussa järjestettävän Red Carpet -festarin konsertit peruuntuvat - elokuvanäytökset ja muu ohjelma toteutetaan rajoitusten puitteissa
29.07.2021Jörn Donnerille kunniatuoli Cinema Orioniin
29.07.2021REUNA julkaisee helsinginjuutalaisen Jack Kotschackin tarinan suomeksi
29.07.2021Uudet suomennokset Orwellin kestoklassikoista
29.07.2021Lahko-dokumenttisarja kertoo ihmiskaupasta syytetyn Veijo Baltzarin toiminnasta
29.07.2021Tuomas Enbusken uusi podcast esittelee rehellisesti rikkaiden ja kuuluisien elämää
29.07.2021Armi Aavikosta kertova musiikkidraama ennätysvauhdissa - yli miljoona käynnistystä Yle Areenassa
29.07.2021Olli Ahvenlahti kertoo Vesa-Matti Loirin podcastissa, miten hänet edelleen tunnistetaan parhaiten Spede Shown Puppe-hahmona

Siirry arkistoon »