Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa maailmanensi-iltansa saanut Juho Kuosmasen elokuva on palkittu festivaalin Grand Prix -palkinnolla

18.07.2021

Son of Saul | Historical drama | Phi Centre

Suomalaisittain täysin ainutlaatuiset Cannesin elokuvajuhlat huipentuivat parhaalla mahdollisella tavalla, kun Hytti nro 6 palkittiin palkintogaalassa festivaalin Grand Prix’lla.

Palkinto jaettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdelle elokuvalle: Kuosmasen lisäksi myös iranilaisohjaaja Asghar Farhadin uutuuselokuva A Hero palkittiin Grand Prix’lla.

Kyseessä on festivaalin toiseksi tärkein palkinto heti Kultaisen palmun jälkeen. Palkinnosta päätti amerikkalaisohjaaja Spike Leen johtama festivaalituomaristo ja sen luovutti gaalassa Kuosmaselle ja Farhadille ohjaaja Oliver Stone.

Grand Prix on tullut suomeen vain kerran aiemmin: Aki Kaurismäki pokkasi palkinnon vuonna 2002 elokuvallaan Mies vailla menneisyyttä.

Tuottaja Jussi Rantamäki kommentoi tunnelmia paikan päältä: 

- ”Pelkästään elokuvan saama suitsutus ja positiiviset kritiikit sekä loistavasti etenevä kansainvälinen myynti ovat ylittäneet kaikki toiveemme. Grand Prix on niin järisyttävä kunnianosoitus pitkäjänteisestä työstämme, että sanattomaksihan tämä vetää. Voimme vain hämmästellä, mikä meitä vielä odottaakaan”.

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla myrskyisien suosionosoitusten saattelemana lauantaina 10.7. Elokuvan vastaanotto festivaalilla on ollut poikkeuksellisen hieno ja kansainväliset kriitikot ovat suitsuttaneet sitä estoitta.

Tämän palkinnon ja sensaatiomaisen positiivisen kritiikin lisäksi elokuvalle on varmistunut jo laaja teatterilevitys Pohjoismaiden ohella muun muassa Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Lisää maita varmistuu lähiviikkoina.

Seidi Haarlan ja venäläisen Juri Borisovin tähdittämä lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin Hytti nro 6 (WSOY, 2011) innoittamana. B-Plan Distribution tuo Hytti nro 6:n suomalaisiin elokuvateattereihin syksyllä 2021.

Elokuvan juliste.

01.08.2021Jungle Cruise - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021Luokkakokous 3 - sinkkuristeily - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021OLD - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021Janet Echelmanin teos 1.78 kohoaa Senaatintorin ylle elokuun ajaksi
01.08.2021Taivaspuheluita on tosielämään pohjautuva romaani rakkaudesta ja luopumisesta
29.07.2021Elokuussa järjestettävän Red Carpet -festarin konsertit peruuntuvat - elokuvanäytökset ja muu ohjelma toteutetaan rajoitusten puitteissa
29.07.2021Jörn Donnerille kunniatuoli Cinema Orioniin
29.07.2021REUNA julkaisee helsinginjuutalaisen Jack Kotschackin tarinan suomeksi
29.07.2021Uudet suomennokset Orwellin kestoklassikoista
29.07.2021Lahko-dokumenttisarja kertoo ihmiskaupasta syytetyn Veijo Baltzarin toiminnasta

Siirry arkistoon »