Helsingin Astoria Klubilla järjestetään Free Fall Festival 19.-21. elokuuta

18.07.2021

trumpetistivirtuaaosi-kalevi-louhivuoric-olli-sulin.jpg

Helsingin Iso Roobertinkadulla sijaitsevan Astoria-salin Astoria Klubilla järjestetään 19.-21.8.2021 uusi festivaali nimeltään Free Fall Festival.

Tapahtuma keskittyy erityisesti jazz-, soul-, funk- ja blues-musiikkiin.

Festivaaleilla esiintyy kolmen päivän aikana Sami Saari ja Jazzpojat feat. Kalevi Louhivuori & Jan Vaaka torstaina, Slim T & Funky Pablos Collective sekä DJ LordFatty perjantaina ja päätöspäivänä lauantaina Micke Björklöf & Blue Strip sekä Dj Teo.

sami-saari-ja-jazzpojatcjuan-borra.jpg

- ”Astoria-sali on palvellut jo pidempään yrityksiä monipuolisissa yritystilaisuuksissa ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias upea Astoria nyt myös laajemminkin yleisön käyttöön Astoria Klubin myötä. Toivon suuresti, että ihmiset löytävät klubin ja ottavat sen omakseen, sillä tulossa on toinen toistaan upeampia showta”, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra.

 Astoria Klubin avajaiset 15082020 ©Liisa Kapanen

Useat illoista tehdään yhteistyössä maineikkaan Fantastico Productionin kanssa, jonka toimitusjohtaja Minna Pentti on ollut suunnittelemassa ohjelmistoa alusta asti.

- ”Onhan tämä nyt koko Suomen osalta ainutlaatuinen tila järjestää tapahtumia ja uskon, että Astoria Klubi huikeine artisteineen löytää paikkansa helsinkiläisten olohuoneena. Koronan jälkeen moni tapahtumajärjestäjä ja -tila on ollut ongelmissa, ja useita isompia esiintymistiloja on lähivuosina joutunut jo aiemminkin lopettamaan eri syistä mutta yhdessä Astorian kanssa haluamamme tarjota niin artisteille kuin yleisöllekin mahdollisuuden kohdata toisensa korkeatasoisen ohjelman myötä”, Minna Pentti toteaa.

Yhtenä erikoisuutena Astoria Klubilla nähdään Free Fall konsepti, joka on kansainvälisesti palkitun jazzmusiikin maisteri Kalevi Louhivuoren ja kulta- ja platinalevyin palkitun kulttuurituottaja / muusikko Jan Vaakan vuonna 2015 kehittämä ja vuonna 2020 päivittämä aivan uudenlainen tapa tuottaa esiintymistilaisuuksia niin livenä kuin verkossa.

Free Fall -keikoilla ja tapahtumissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on.

Free Fall on artistin musiikillinen elämänkerta siihen asti kuluneeseen elämään. Free Fall keikoilla artisti laulaa hänen artistiuraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita ns. omien kappaleiden lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä.

Free Fall on siis vapaapudotus artistin musiikilliseen minään – syvälle luotaava vierailu artistin sieluun. Free Fall esitykset ovat hyvin koskettavia – välillä niin artistia itseensä kuin yleisöäkin itkettäviä tai naurattavia musiikkielämyksiä. 

Free Fall brändin taustalla toimii Suomen suurin muusikkosuku ystävineen. Tämän sukupuun muodostavat Louhivuoren, Ikosen, Prättälän ja Sariolan sukuhaarat.

Tätä muusikkosuvun yhteenliittymää kutsutaan nimellä Free Fall Collective. Nimi kuvastaa artistien ja muusikkojen heittäytymistä vapaapudotukseen musiikin vietaväksi.

Free Fall Collectiven jäsenet ovat kaikki arvostettuja muusikoita ja artisteja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Free Fall on J.K.L.Productions Oy:n omistama brändiperhe.

Osmo’s Christmas feat. Mikko Leppilampi ©Liisa Kapanen

 

www.astoriaklubi.fi

www.astoria-sali.fi

www.toplounges.fi

01.08.2021Luokkakokous 3 - sinkkuristeily - ELOKUVA-ARVOSTELU
01.08.2021OLD - ELOKUVA-ARVOSTELU
29.07.2021Elokuussa järjestettävän Red Carpet -festarin konsertit peruuntuvat - elokuvanäytökset ja muu ohjelma toteutetaan rajoitusten puitteissa
29.07.2021Jörn Donnerille kunniatuoli Cinema Orioniin
29.07.2021REUNA julkaisee helsinginjuutalaisen Jack Kotschackin tarinan suomeksi
29.07.2021Uudet suomennokset Orwellin kestoklassikoista
29.07.2021Lahko-dokumenttisarja kertoo ihmiskaupasta syytetyn Veijo Baltzarin toiminnasta
29.07.2021Tuomas Enbusken uusi podcast esittelee rehellisesti rikkaiden ja kuuluisien elämää
29.07.2021Armi Aavikosta kertova musiikkidraama ennätysvauhdissa - yli miljoona käynnistystä Yle Areenassa
29.07.2021Olli Ahvenlahti kertoo Vesa-Matti Loirin podcastissa, miten hänet edelleen tunnistetaan parhaiten Spede Shown Puppe-hahmona

Siirry arkistoon »