Huippusuosittu Guinness World Records 2022 -kirja on täynnä toinen toistaan uskomattomampia ennätyksiä meiltä ja maailmalta

16.09.2021

Guinness World Records 2022 – Suomalainen.com

Uusi Guinness World Records -ennätyskirja kokoaa jälleen yksiin kansiin uusimmat, jännittävimmät, oudoimmat, huikaisevimmat ja uskomattomimmat ennätykset kaikkialta maailmasta.

Luvassa on ainutlaatuinen sekoitus ilmiömäisiä ihmisiä, taitavia lemmikkejä, uskomattomia koneita, vaikuttavia urheilulegendoja ja tiedemaailman edistysharppauksia.

Mitä syntyy, kun yhdistää oikeassa suhteessa melassia, sokeria, siirappia, vettä ja vehnäjauhoa? Vastaus on tietenkin lakritsi! Erityisen paljon noita aineksia tarvitsi uuden ja herkullisen Guinnessin maailmanennätyksen saavuttanut suomalainen makeistehdas Kouvolan Lakritsi, kun sen linjastolla syntyi maailman suurin karkkipussi.

Kahdeksan Kouvolan Lakritsi Oy:n työntekijää valmisti 6. toukokuuta 2020 lakritsipussillisen, joka painoi 829,1 kiloa eli saman verran kuin viisi täysikasvuista poroa.

- ”Minusta poikkeusaikoina tarvitaan iloisia uutisia. Siksi päätimme ryhtyä ennätysyritykseen", makeistehtaan toimitusjohtaja Timo Nisula kertoo.

Kun ennätys oli tehty, jättipussiin käytetyt lakritsit ohjattiin hyväntekeväisyyteen uuden kampanjan kautta. Uudelleenpussitetut makeiset myytiin edelleen, ja niiden myyntituotot sekä kampanjaan varattu lisärahoitus käytettiin Uusi alku Kouvolassa -projektiin.

- ”Guinness-ennätyksestämme syntyneen kampanjan avulla pystyimme antamaan yhdelle henkilölle työpaikan Kouvolan Lakritsilta sekä hänen omien toivomustensa mukaisesti remontoidun omistusasunnon Kouvolasta”, Nisula iloitsee.

Tämän vuoden ennätyksistä ei puutu vauhtia ja voimaa! Jussi Kallioniemi työnsi autoa 1,6 kilometriä 13 minuutissa ja 26 sekunnissa, eli kyseessä oli nopeimmin työnnetty auto yhden mailin matkalla. Se on Kallioniemen toinen Guinnessin maailmanennätys.

- ”Idea tuli personal traineriltani, joka auttoi minua selkävaivojeni kuriin saamisessa kehittämällä raskaita, mutta selkää tukevia treenejä. Aluksi työnsin salilla crossfit-boksia, sitten crossfit-boksia ja personal traineriani, sitten crossfit-boksia, personal traineriani ja levypainoja”, Kallioniemi kertoo.

Kallioniemi kaipasi lisähaastetta, ja sellaisen tarjosi hänen oma, 2170-kiloinen Saab-autonsa, jota kutsutaan Röhköksi. Kallioniemi työnsi Röhköä Nokian Renkaiden testiradalla 24. lokakuuta 2020.

- ”Ennätyksen harjoittelemiseen meni kaksi vuotta. Nyt pohdinnassa on seuraava mahdollinen ennätysyritys, jonka haluaisin voiman ja kestävyyden lisäksi haastavan nopeuttani ja reaktiokykyäni!”

Muita kirjan suomalaisennätyksiä ovat muun muassa eniten Formula 1 Grand Prix -lähtöjä (Kimi Räikkönen), maailman suurin muumimuseo, nopein nyrkkeilijän reaktioaika sekä eniten ”perhosia” kolmessa minuutissa.

Toinen toistaan ihmeellisemmät ennätykset ovat mahdollistaneet myös maailman ja ympäristön tilan tutkailemisen aivan uudenlaisesta näkökulmasta.

Kirjan teemaksi valikoituikin hyvin ajankohtaisesti ilmastonmuutos ja se, miten voimme pyrkiä torjumaan tai hidastamaan sitä. Guinnessin ennätyskirjan tekijät ovat asettaneet ilmastoon liittyvät suoritukset etusijalle tämän vuoden ennätyksiä kirjaan valitessaan.

Ennätyksiin mahtuu esimerkiksi suurin vuosittainen rannikonsiivoushanke, suurin tuleva vähähiilinen kaupunki ja ensimmäinen päästötön napatutkimusasemaGuinness World Records tekee myös yhteistyötä kansainvälisen Earthwatch-ympäristöjärjestön kanssa.

25.10.2021Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - TEATTERIARVOSTELU
25.10.2021The French Dispatch - ELOKUVA-ARVOSTELU
25.10.2021Uusi Asterix-seikkailu "Asterix ja aarnikotka" julkaistaan 28. lokakuuta
25.10.2021007 No Time to Die oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
25.10.2021Vuoden 2021 Sylvi-palkintojen finalistiehdokkaat julkistettu
24.10.2021Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää Viaplayn uutta alkuperäissarjaa Cell 8
24.10.2021Pete Europan uutuuskirja Helsinki 1984 vie lukijan keskelle Suomen taiteen kulttuurivallankumousta
24.10.2021Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin - Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin
22.10.2021Pikkuyleisön pyynnöstä lisää hölmöjä iltasatuja
22.10.2021Kirjailija Antti Tuuri kirjoitti legendaarisen kenraalin elämäkerran

Siirry arkistoon »