Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa vauvateatteria kulttuurin kummilapsille

21.09.2021

Dramaturgiksi Ari-Pekka Lahti ja Lilla Teaternin taiteelliseksi johtajaksi  Jakob Höglund - Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatteri on yksi helsinkiläisille vauvaperheille tarjottavan Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijoista ja yksi vuonna 2021 syntyneiden lasten teatterikummeista aina lasten koulun alkuun saakka.

Kaupunginteatteri aloittaa kummiteatteritoimintansa kaikkien aikojen ensimmäisellä vauvateatterituotannollaan, sylivauvoille ja heidän lähiaikuisilleen tarkoitetulla Mukavaa matkaa! -esityksellä.

- ”Tästä alkaa meidän suhteemme teatterin kummilapsiin! Mukavaa matkaa! on HKT:n ensimmäinen vauvateatteriesitys ja sinänsä jo upea, uusi lisä ennestään monipuoliseen ohjelmistoomme. On hienoa olla mukana vauvan ja ehkä myös monen perheen ensimmäisessä teatterikokemuksessa ja päästä seuraamaan kummilasten kasvua! Toivon, että kummilapsitoimintaan osallistuvat myös ne perheet, joilla ei ole aikaisempaa teatterikokemusta”, sanoo hankkeen suunnitteluun alusta asti osallistunut yleisötyövastaava Mirja Neuvonen Helsingin Kaupunginteatterista.

Pienen näyttämön ja studio Pasilan lämpiöissä lokakuun aikana esitettävän Mukavaa matkaa! -vauvateatteriesityksen käsikirjoituksesta vastaavat Sanna Niemeläinen ja Jenny Jumppanen, joka myös ohjaa esityksen.

Rooleissa nähdään Eija Vilpas ja Marjut Toivanen sekä muusikko Annika Venäläinen.

mukavaa_matkaa_1600x1100-1024x704.jpg

Mukavaa matkaa! kertoo matkustajasta (Marjut Toivanen) joka on nallensa kanssa lähdössä Suomenlinnasta kohti esityspaikkaa. Kulkuneuvoinaan hänellä on perihelsinkiläiset keinuva Suomenlinnan lautta, koliseva ratikka ja unettava bussi.

Apunaan hänellä on konduktööri (Eija Vilpas) joka tuntee kaupungin ja sen liikennevälineet kuin omat taskunsa – joita on monta! Katsojat pääsevät mukaan matkantekoon, ja esityksessä hämmästellään teatterin taikaa sekä tutkiskellaan vauvan ja aikuisen varhaista vuorovaikutusta yhdessä.

Syyskauden ensimmäiset kymmenen esitystä toteutetaan pienen näyttämön lämpiössä 1. lokakuuta alkaen ja seuraavat kahdeksan esitystä 12. lokakuuta alkaen studio Pasilan lämpiössä.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Lapsen syntymävuoden mukaan määräytyvä kulttuurikummi järjestää lapsille vuosittain kaksi maksutonta kulttuuritapahtumaa, ja toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Vuonna 2021 syntyneiden helsinkiläislasten kummeina toimii kuusi helsinkiläistä teatteria, jotka kutsuvat kummilapsensa tänä syksynä vauvojen teatterihetkiin ympäri Helsinkiä. Kulttuurikummeina vuonna 2021 syntyville helsinkiläisvauvoille toimivat Helsingin Kaupunginteatterin lisäksi Suomen Kansallisteatteri, Nukketeatteri Sampo, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Svenska Teatern

Vuonna 2020 syntyneiden helsinkiläisten lasten kummina toimii Helsingin kaupunginorkesteri, jonka 20 vuotta sitten aloittama kummilapsitoiminta on nyt laajentunut 31 eturivin kulttuuritoimijan ja Helsingin kaupungin yhteiseksi toiminnaksi.  

Vuosina 2020 ja 2021 syntyneet Helsingissä asuvat vauvat saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta ja ilmoittautuminen mukaan Kulttuurin kummilapseksi ja kulttuuritapahtumiin tapahtuu osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/home.

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille vauvaperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi perheineen saa henkilökohtaisen kosketuksen kulttuuriin ja taiteeseen. 

Kummilapset kutsutaan vuosittain kahteen tapahtumaan, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kummitoimija määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. 

 

25.10.2021Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - TEATTERIARVOSTELU
25.10.2021The French Dispatch - ELOKUVA-ARVOSTELU
25.10.2021Uusi Asterix-seikkailu "Asterix ja aarnikotka" julkaistaan 28. lokakuuta
25.10.2021007 No Time to Die oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
25.10.2021Vuoden 2021 Sylvi-palkintojen finalistiehdokkaat julkistettu
24.10.2021Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää Viaplayn uutta alkuperäissarjaa Cell 8
24.10.2021Pete Europan uutuuskirja Helsinki 1984 vie lukijan keskelle Suomen taiteen kulttuurivallankumousta
24.10.2021Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin - Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin
22.10.2021Pikkuyleisön pyynnöstä lisää hölmöjä iltasatuja
22.10.2021Kirjailija Antti Tuuri kirjoitti legendaarisen kenraalin elämäkerran

Siirry arkistoon »