Lumikuningattareen kansainväliset tähdet Silja Dos Reis ja Felipe Montoya

22.09.2021

Lumikuningatar - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

H.C. Andersenin Lumikuningatar-tarinaan perustuvan jääshow’n rooleihin haki 300 kotimaista ja kansainvälistä esiintyjää. Tästä joukosta Kertun ja Kain rooleihin valittiin Kanadassa asuva suomalaistaustainen Silja Dos Reis sekä espanjalainen Felipe Montoya. Jääshow’n ensi-ilta nähdään tammikuussa UROS LIVE -areenalla Tampereella.

Kansainvälinen suurtuotanto on ainutlaatuinen suomalaisen kulttuurin voimannäyte koronapandemiasta toipuvassa maailmassa. Tuotanto tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Icehearts ry:n kanssa ja mahdollistaa lasten vierailuja jääharjoituksiin. Kysynnän vuoksi jääshow’hun tulee myyntiin kaksi lisänäytöstä.

Lumikuningattaren tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien, kuten Kiira Korven ja Niklas Hagmanin, lisäksi kansainvälistä arvostusta keränneet ohjauksen, koreografian, visuaalisen suunnittelun, käsikirjoituksen ja pukusuunnittelun ammattilaiset. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen.

–  "Lumikuningatar tarjoaa elämyksiä monesta näkökulmasta. Se on esittävän taiteen, viihteen ja jääurheilun suurponnistus, jossa on mukana taitoluistelijoita, tanssijoita ja jääkiekkoilijoita. Lumikuningatar kokoaa koronapandemian jälkeen yleisöt jälleen yhteen", kertoo Lumikuningatar-tuotannosta vastaava Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

–  "Lumikuningattaren tarina sopii hyvin tähän aikaan. Tarina kertoo ystävyydestä, toisten auttamisesta ja yhteistyöstä. Lisäksi tarinassa jokaisella hahmolla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Näistä erilaisista taustoista huolimatta kaikki pystyvät toimimaan yhteistyössä yhteisten päämäärien eteen", jääshow’n ohjaaja ja koreografi Reija Wäre kertoo.

Kertun roolin luistelee Kanadassa asuva Silja Dos Reis, jolla on suomalaiset sukujuuret. Lahjakas taitoluistelija on tunnettu näyttävästä showluistelusta, jossa toteutetaan muun muassa huimia nostoja. Hän on esiintynyt esimerkiksi Cirque du Soleilin Crystal-jääshow’n päätähtenä.

–  "Olen unelmoinut siitä, että saisin esiintyä Suomessa, jossa minulla on perhettä ja ystäviä. Vihdoin Suomessa toteutetaan näin upea kansainvälisen tason jääshow! Kuvailisin Lumikuningatar-jääshow’ta tunteita herättäväksi elokuvaksi, jonka maagisuuteen voi eläytyä ja josta löytää katsellessaan koko ajan uusia elementtejä. Jokainen voi myös löytää itsensä tarinasta, vaikkapa Kertun ja Kain ystävyydestä", Silja Dos Reis kertoo ajatuksistaan.

Montoya: Contento por ser olímpico, pero una pena que no me hayan salido  las cosas | Deportes | Agencia EFE

Kain roolin luisteleva espanjalainen Felipe Montoya on voittanut kahdeksan mitalia Espanjan kansallisista taitoluistelukilpailuista, ja hän on osallistunut myös arvokisoihin, kuten Korean Olympialaisiin vuonna 2018.

13-vuotiaana luistelun aloittaneella Felipellä on lisäksi vahva tanssi- ja balettitausta. Kilpailu-uransa jälkeen hän on ollut mukana lukuisissa jäätuotannoissa esimerkiksi Englannissa ja Espanjassa, mutta tulkitsee nyt ensimmäistä kertaa tarinallisen roolihahmon.

–  "Aiemmissa jääesityksissä olen tulkinnut musiikkia, mutta koskaan en ole ollut mukana show’ssa jossa minulla on näyteltävä rooli osana tarinaa. Tämä johtuu siitä, että tällaisia kokoillan tarinallisia ja draamallisia rooleja ei ole kansainvälisesti tarjolla", Felipe Montoya kertoo.

Felipe Montoya, ilusionado ante su estreno en los Juegos | El Diario Vasco

Lisäksi Lumikuningattaressa luistelevat muun muassa ranskalainen freestyle-luistelija Julien Dulière, venäläiset Dmitry Semykin sekä taitoluisteluparin muodostavat Daria Perminova ja Evgenii Belianin.

Kotimaisina tähtinä Lumikuningattaressa esiintyvät esimerkiksi tanssijat Mia-Mari Sinkkonen ja Lasse Lipponen sekä jääkiekkoilevat lapset Jaakko Heinonen ja Elsa Sitari sekä viikonloppuna alle 12-vuotiaiden lasten ikäkausimestaruuden Performing arts soolo -sarjassa (FDO) voittanut tanssija ja taitoluistelija Melina Ylitalo. Suomen menestynein muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity loistaa Lumikuningattaren joukkoina päävalmentajansa Anu Oksasen luotsaamana.

Lumikuningattaressa keskeinen roolihahmo Kai kohtaa vastoinkäymisiä ja tarvitsee apua selviytyäkseen. Vastoinkäymisten hetkellä on tärkeää, että lähellä on ystävä, joka ei hylkää ja haluaa auttaa. Lumikuningatar-tuotanto on mukana tukemassa haastavalla polulla olevia, ja mahdollistaa lasten ja jääshow’n tähtien kohtaamisia yhteistyössä Icehearts-järjestön kanssa.

–  "Iceheartsin tehtävä on tarjota pysyvä ja turvallinen aikuinen lapsen elämään, sekä joukkueen avulla luoda kasvuyhteisö lapselle. Haavoittuvien lasten elämässä on pysyviä ihmissuhteita vähän. Siksi on tärkeää, että jostain aikuisesta tulee merkityksellinen tukija, joka auttaa sanoittamaan lapsen unelmia ja kulkee lapsen rinnalla 12 vuoden ajan. Yhteistyö Lumikuningatar-tuotannon kanssa on meille todella arvokas ja kumppanuuteen löytyi helposti yhteinen samaistuttava tarina", Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki kertoo. 

Kiira Korpi valmistautuu tähtirooliinsa Lumikuningattarena. Kuva: Saara Salmi.

Kuva © Saara Salmi / Tampere-talo

Lumikuningattaren roolin luisteleva taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi käy valmistautuessaan läpi kasvutarinaa, jossa hän murtautuu ulos hänelle tyypillisestä kiltin tytön roolista.

–  "Lumikuningattaressa minua kiehtoo hänen suoruutensa sekä tietynlainen teatraalinen angstisuus, jonka taustalla on yksinäisyyttä ja epätoivoa. Yleisö on tottunut näkemään taitoluistelijan hymyilevänä ja kauniisti jäällä liikkuvana, joten on varmasti jännittävä kokemus nähdä minut kovana, äkkipikaisena ja ilkeänäkin Lumikuningattarena", Kiira Korpi kuvailee.

Lumikuningatar saa ensi-iltansa UROS LIVE -areenalla Tampereella 1.1.2022 klo 19. Jääareena muodostaa 360-asteisen katsomon, jossa esityksestä voi nauttia hyvin joka suunnasta.

Kysynnän vuoksi jääshow’hun tulee myyntiin kaksi lisäesitystä. Lauantain lisäksi esityksiä on sunnuntaina 2.1. klo 14 ja klo 19 (lisäesitys) sekä maanantaina 3.1. klo 14 (lisäesitys) ja klo 19. Lisäesitysten liput tulevat myyntiin torstaina 23.9. klo 9.

lumikuningatar.fi

 

25.10.2021Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - TEATTERIARVOSTELU
25.10.2021The French Dispatch - ELOKUVA-ARVOSTELU
25.10.2021Uusi Asterix-seikkailu "Asterix ja aarnikotka" julkaistaan 28. lokakuuta
25.10.2021007 No Time to Die oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
25.10.2021Vuoden 2021 Sylvi-palkintojen finalistiehdokkaat julkistettu
24.10.2021Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää Viaplayn uutta alkuperäissarjaa Cell 8
24.10.2021Pete Europan uutuuskirja Helsinki 1984 vie lukijan keskelle Suomen taiteen kulttuurivallankumousta
24.10.2021Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin - Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin
22.10.2021Pikkuyleisön pyynnöstä lisää hölmöjä iltasatuja
22.10.2021Kirjailija Antti Tuuri kirjoitti legendaarisen kenraalin elämäkerran

Siirry arkistoon »