Helsinkiin uusi teatteri Nordic Theatre Company

12.10.2021

Nordic Theatre Company on kansainvälisesti palkitun teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Paavo Westerbergin ja tuottaja Pete Eklundin perustama uusi teatteri.

Teatterin visiona on saattaa parhaat tekijät yhteen ja tuottaa laadukasta tetteritaidetta katsojille ja kehittää taiteellisia sisältöjä ja tekijöiden käsialoja.

Uuden teatterin avajaisnäytelmänä nähdään Yasmina Rezan moderni klassikko Taide, jonka Paavo Westerberg ohjaa. Esitys saa ensi-iltansa Savoy-teatterissa toukokuussa 2022.

-  "Unelmana on rakentaa teatteri, jossa sekä tekijät että katsojat viihtyvät, ja voivat kokea jotain ainutlaatuista. Haaveena on, että katsojilla ja tekijöillä on mahdollisuus kohdata miljöössä, jossa on hyvä ja helppo olla", Westerberg summaa.

-  "Nordic Theatre Company on innostava ja inspiroiva alusta saattaa ideoita ja elämyksiä yleisön koettaviksi", Eklund kertoo.

Nordic Theatre Companyn avajaisteoksena nähdään ranskalaisen Yasmina Rezan vuonna 1994 kantaesityksensä saanut Taide, joka on ollut menestys ympäri maailmaa.

Modernin klassikon keskiössä on kolme miestä, joita Nordic Theatre Companyn esityksessä esittävät maan ykkösnimiin kuuluvat Eero Aho, Aku Hirviniemi ja paluun teatterilavalle yli 15 vuoden tauon jälkeen tekevä Samuli Edelmann.

Näytelmän ohjaa lukuisista menestysohjauksistaan tunnettu, Nordic Theatre Companyn taiteellinen johtaja Paavo WesterbergPete Eklundin tuottaman esityksen ensi-ilta on Savoy-teatterissa 18.5.2022.

-  "Yasmina Rezan katse miehiin on hienosyinen ja oivaltava. Reza näkee miesten välisen valtadynamiikan kauniilla, julmalla ja armottoman hauskalla silmällä. Elämme parhaillaan melkoisen polarisoituneessa maailmassa. Jokaisen tulisi valita puolensa. Miesten välisessä konfliktissa valkoinen taulu edustaa kuitenkin lopulta myös mahdollisuuksia ja siltoja. Sitä tämä aika tarvitsee. Dialogia, kuuntelemista ja hyväksyntää. Ei vastakkainasetteluja!, Westerberg valaisee.

-  "On suuri ilo tehdä tämä teos teatterimme avajaisnäytelmänä", Eklund jatkaa.

Helsinkiin uusi teatteri - Nordic Theatre Companyn avausnäytelmässä Samuli  Edelmann, Eero Aho ja Aku Hirviniemi Paavo Westerbergin ohjauksessa |  Amusa.fi

Eero Aho, Aku Hirviniemi ja Samuli Edelmann. Kuva © Marica Rosengård

Taide on tarkkanäköisen älykäs ja viihdyttävä komediallinen draama miesten välisestä ystävyydestä, taiteesta ja taidepuheesta. Tapahtumat käynnistyvät, kun fiksu ja menestynyt ihotautilääkäri Serge (Eero Aho) ostaa kauttaaltaan valkoisen taulun ja maksaa siitä 200 000 Ranskan frangia.

Hänen paras ystävänsä Marc (Samuli Edelmann), älykkö ja insinööri, pitää taulua roskana, ja loukkaantuu Sergelle syvästi siitä, että Serge oli ostanut taulun kysymättä häneltä ensin mielipidettä asiasta.

Kun konfliktia saapuu selvittämään vielä miesten yhteinen ystävä, miellyttämisenhaluinen Yvan (Aku Hirviniemi), on soppa valmis!

25.10.2021Den besynnerliga händelsen med hunden om natten - TEATTERIARVOSTELU
25.10.2021The French Dispatch - ELOKUVA-ARVOSTELU
25.10.2021Uusi Asterix-seikkailu "Asterix ja aarnikotka" julkaistaan 28. lokakuuta
25.10.2021007 No Time to Die oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
25.10.2021Vuoden 2021 Sylvi-palkintojen finalistiehdokkaat julkistettu
24.10.2021Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää Viaplayn uutta alkuperäissarjaa Cell 8
24.10.2021Pete Europan uutuuskirja Helsinki 1984 vie lukijan keskelle Suomen taiteen kulttuurivallankumousta
24.10.2021Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin - Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin
22.10.2021Pikkuyleisön pyynnöstä lisää hölmöjä iltasatuja
22.10.2021Kirjailija Antti Tuuri kirjoitti legendaarisen kenraalin elämäkerran

Siirry arkistoon »