Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin - Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin

24.10.2021

Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin – Sonosin tutkimus  selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin | Mellakka Helsinki

Äänielämysten pioneeriyritys Sonosin teettämä Brilliant Sound -tutkimus osoittaa musiikin kuuntelun olevan yksi maailman monipuolisimmista stimulanteista. Se auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä tuottavammiksi ja vähemmän stressaantuneeksi.

Musiikin, podcastien ja muun kulttuurin kuunteleminen auttaa olemaan luova ja kehittämään uusia ideoita, treenaamaan tehokkaammin ja piristämään seksielämää sekä jopa vahvistamaan ihmissuhteita. 

Kyselyyn osallistuneiden mielestä musiikin kuuntelulla on merkittävä positiivinen vaikutus neljään olennaiseen elämänalueeseen: mielialaan, kuntoon, suhteisiin ja tuottavuuteen.

- "Musiikki on ainutlaatuista siinä mielessä, että se vetoaa erilaisiin psykologisiin toimintoihin", musiikkipsykologian professori Daniel Müllensiefen Lontoon yliopiston Goldsmiths Collegesta kertoo.

- "Se voi laukaista täsmälleen samat alueet aivoissa, jotka ruoka, seksi tai muu virkistystoiminta ja esimerkiksi huumeet voivat laukaista.”

Brilliant Sound -tutkimuksen verkkokyselyyn vastasi yhteensä 12 000 henkilöä 12 eri maasta.

Brilliant Sound -tutkimuksen mukaan 68 % kertoo musiikin motivoivan heitä treenaamaan, kun tekisi mieli jäädä sohvalle makaamaan.

Lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo, että musiikki auttaa heitä harjoittelemaan pidempään (52 %), saamaan itsestään enemmän irti (55 %) ja harjoittelemaan tehokkaammin (51 %).

Tutkimustulokset osoittavat, kuinka syvä ja monipuolinen yhteys musiikin ja mielialan välillä oikeasti on. Jopa 74 % vastanneista kertoo, että musiikin kuuntelu auttaa heitä vähentämään stressiä.

42 % kokee podcastien rauhoittavan heitä. 36 % kyselyyn vastanneista sanoo, että musiikki saa heidät nauramaan odottamatta, ja vielä useampi (40 %) kertoo musiikin saavan heidät itkemään odottamatta.

Jopa 67 % kyselyyn vastanneista kertoo musiikilla olevan tehokkaampi vaikutus heidän tuottavuuteensa töissä kuin kahvilla. Ja yhtä suuri osa on sitä mieltä, että musiikki auttaa heitä ideoimaan ja olemaan luova, kun he tuntevat olevansa jumissa ajatustensa kanssa.

Yli puolet (52 %) kuulijoista sanoo, että he eivät menestyisi töissä yhtä hyvin, jos he eivät kuuntelisi musiikkia. Valtaosa (76 %) vastanneista on sitä mieltä, että musiikin kuuntelu auttaa heitä antamaan parhaansa töissä.

Sonosin premium-tason äänentoistolaitteista löytyy erinomaisia lahjaideoita niille, jotka haluavat lisäenergiaa treenaamiseen, vähentää stressiä ja rentoutua tai piristää ihmissuhteitaan. Lisäksi tuotteissa korostuvat hyvä äänenlaatu, ajaton muotoilu ja pitkäikäisyys.

Sonos Vector Logo - Download Free SVG Icon | Worldvectorlogo

Tulevan kauden toivotuimpiin lahjoihin kuuluvat muun muassa pieni ja kevyt Sonos Roam -älykaiutin, jonka voi sen kestävän muotoilun ansiosta ottaa helposti mukaan esimerkiksi mökille tai veneelle. 

Sonos Move on monipuolinen kaiutin henkilölle, joka rentoutuu mielellään kotona musiikkia tai podcasteja kuunnellen. Sekä Roam että Move toimivat kotona wifi-verkossa ja Bluetoothilla kotiverkon ulkopuolella.

Mieluummin sarjojen ja elokuvien parissa rentoutuville löytyy myös kivoja lahjaideoita Sonosin valikoimasta. Sonos Beam on Dolby Atmosilla varustettu kompakti äänipalkki, joka sopii erinomaisesti pienempiin asuntoihin ja pienemmille televisioille. 

Sonos Arc -äänipalkki muuttaa olohuoneen hetkessä elokuvateatteriksi. Se on kehitetty huolellisesti Oscar-palkittujen äänisuunnittelijoiden kanssa, ja sen ainutlaatuinen Trueplay-teknologia virittää äänipalkin sopimaan saumattomasti huoneen akustiikkaan.

24.11.2021Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-trilogialle poikkeuksellinen vastaanotto
23.11.2021Salon taidemuseossa valokuvaaja Arnold Newmanin muotokuvia tammikuussa 2022
23.11.2021Vain elämää -kauden 12 toinen kokoelma-albumi on nyt kaupoissa
23.11.2021Last Night In Soho - ELOKUVA-ARVOSTELU
23.11.2021Sting saapuu ensi vuonna konsertoimaan Tampereelle
23.11.2021Vinokino-elokuvafestivaali tällä viikolla Helsingissä ja verkossa
23.11.2021Omerta 6/12 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
17.11.2021Paul McCartneyn näyttävä muistelmateos Elämä & sanat tarjoaa ainutlaatuisen näkymän ikonisen lauluntekijän elämään
17.11.2021Antti Tuiskun Menesty!-kirjaa myyty jo yli 20 000 kpl - jatkoa luvassa elokuussa 2022
17.11.2021Songs for a New World -musikaali kertoo tarinoita milleniaalien burnout-sukupolvesta

Siirry arkistoon »