Vuonna 2021 EMMAssa nautittiin taiteen voimasta ja syvennettiin digitaalista museokokemusta

03.01.2022

EMMA logo FI - Suomen Kansallisteatteri

Vuonna 2021 EMMAssa vieraili 61 072 kävijää. Koronapandemian vuoksi museo oli alkuvuonna suljettuna 4 kuukauden ajan ja museo panosti entisestään digitaaliseen museokokemukseen sekä saavutettavuuteen monipuolisilla verkkosisällöillä.

Kuluneen vuoden teemana oli taiteen voima ja EMMAssa nähtiin vahvoja, erityisesti EMMAn tiloihin suunniteltuja näyttelyitä sekä eri materiaalien, tekniikoiden ja värien hallintaa – niin modernismin mestareilta kuin kansainvälisiltä ja kotimaisilta nykytaiteen kärkinimiltä.

EMMA avasi ovensa museovieraille rajoitetusti toukokuussa, marraskuusta 2020 jatkuneen, yli 5 kuukauden kiinniolon jälkeen. Tanskalaisen taiteilijaduon Elmgreen & Dragsetin näyttelyaikaa onnistuttiin pidentämään entisestään, jolloin yleisölle tarjoutui mahdollisuus kokea elokuussa 2020 auennut näyttely vielä yhden päivän ajan.

Samalla avattiin nykytaiteen ja muotoilun risteyskohtaan asettuvan Särkyvää ­– Keramiikka uuden äärellä -näyttelyn, joka toteutettiin yhteistyössä muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon kanssa.  

Aaron Heinon uusinta veistostaidetta esittelevässä Off Topic-näyttelyssä vieraili vuoden kuluessa runsaat 54 495 kävijää ja koko näyttelykauden avoinna ollut Särkyvää-näyttely veti puoleensa 61 072 museovierailijaa.

Syksyn näyttelyt Konrad Mägi – Maalauksen arvoitus, Leena ja Kalle Nion Maalauskone sekä Chiharu Shiotan Äärirajoilla keräsivät runsaasti kävijöitä, ja loka-marraskuun viikoittaiset kävijämäärät hipoivat ennätyksiä monta viikkoa putkeen.  

Syyskuun lopussa avattu Konrad Mägin näyttely on virolaisen modernistin kaikkien aikojen laajin retrospektiivinen näyttely. Näyttelyssä on käynyt vuodenvaihteeseen mennessä ilahduttavat 40 410 kävijää. Näyttely on esillä vielä 23.1.2022 asti.

Huikean suosion saavutti myös Leena ja Kalle Nion ensimmäinen yhteistuotanto Maalauskone, joka avattiin niin ikään syyskuun lopulla. Maalauskoneen viikoittaiset esitykset varattiin loppuun hetkessä ja näyttelyssä vierailtiin yhteensä 36 911 kertaa. 

Chiharu Shiota muunsi EMMAn avaran, betonin hallitseman näyttelyn intensiivisen punaiseksi lankalabyrintiksi lokakuussa 2021. Shiotan Äärirajoilla-näyttely on neljäs näyttely EMMAn ja Saastamoisen säätiön komissionäyttelyiden sarjassa. Äärirajoilla on esillä aina 27.11.2022 asti.  

Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevä Kosketus-näyttely uudistui mittavasti, kun näyttelyyn valmistui uusi kokonaisuus Hiljaisuuden kuuntelija. Lokakuussa avautuneeseen kokonaisuuteen on tuotu yhteen kotimaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta, aina modernismista nykypäivään. 

Myös Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmaa esittelevää Bryk Wirkkala -katseluvarastoa päivitettiin uudella kokonaisuudella. Uusi ripustus tarkastelee taiteilijaparin suhdetta luontoon, geometriaan ja kansainvälisyyteen.  

Vuoden aikana EMMA on kehittänyt digitaalisia palveluita entisestään ja järjestäneet verkossa monipuolisia tapahtumia, kuten asiantuntijakierroksia, taiteilijatapaamisia, taidepajoja ja haastatteluita.

Keväällä museon ollessa kiinni muun muassa suositut Lasten museofestarit järjestettiin kokonaisuudessaan digitaalisesti. Verkkotapahtumia seurattiin yhteensä 6 629 laitteen ääreltä. 

EMMA jatkaa digitaalisen museokokemuksen kehittämistä yhä saavutettavammaksi ja vaikuttavammaksi vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

emmamuseum.fi

24.01.2022Antti Ketonen julkaisi uuden singlen
24.01.2022Erin julkaisi uuden singlen, joka hehkuu iloa, armoa ja lempeyttä
24.01.2022Kymmenen uutta musiikin legendaa Suomen musiikin kunniagalleria 2022 -näyttelyssä Musiikkimuseo Famessa
24.01.2022Blind Channel julkisti tulevan albuminsa - Lifestyles of the Sick & Dangerous ilmestyy 8. heinäkuuta
24.01.2022Huonesiivooja on yllättävä ja koskettava suljetun paikan murhamysteeri
24.01.2022101 tapaa tappaa aviomies - Laura Lindstedtin ja Sinikka Vuolan kirjoittama menetelmällinen murhamysteeri
24.01.2022Nordisk Film siirtää helmikuun kotimaisten elokuvien ensi-iltoja
24.01.2022Spider-Man: No Way Home oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
21.01.2022Helsingin Kaupunginteatteri siirtää kevätkauden aloituksen maaliskuulle
21.01.2022Tampereen Teatteri peruu kaikki esitykset 23.2. saakka

Siirry arkistoon »