April Jazzeilla luvassa jazzin juhlaa pääsiäisestä vappuun

14.04.2022

Kuvassa voi olla pizza

Kolmelle viikolle levittäytyvä espoolainen April Jazz -festivaali järjestetään 14.-30.4.2022. Tapahtuman pääesiintyjiä ovat fadon kuningatar Mariza, moninkertainen Grammy-voittaja, kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaba sekä a cappella-yhtyeiden aateliin lukeutuva Accent.

Festivaalin aloittaa Espoon kaupunginteatterin, tanssiteatteri Sivuun Ensemblen ja April Jazzin suuri yhteistuotanto Silentopia, joka käsittelee musiikin, nykytanssin, teatterin ja tieteen keinoin ympäristönmuutoksen kohtaamista.

Leppävaarassa sijaitsevan Sellosalin ohjelma rakentuu nuorisoyhtyeille järjestettävän Big Band Boost! -leirin ympärille. Perjantaina 22.4. salissa esiintyvät uuden albumin julkaisua juhliva UMO Helsinki Jazz Orchestra sekä PJK Big Band & Pepe Ahlqvist.

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja tekstissä sanotaan PJK BÌG BAND PEPE AHLQVIST 22.4.2022 APRIL 36TH JAZZ

Lauantaina 23.4. vuorossa ovat Espoo Big Band solistinaan ranskalainen huippupasunisti Robinson Khoury sekä Timo Lassy Trio. Big Band Boost! -orkesterileiri huipentuu sunnuntaina 24.4. kun neljä big bandia esittää viikonlopun aikana ammattilaisten johdolla hiottua ohjelmistoaan.

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja tekstissä sanotaan TIMO LASSY TRIO 23.4.2022 2022 APRIL 36TH JAZZ

Samana viikonloppuna tapahtuu myös remontoidussa Tapiolan kirkossa ja Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. Lauantaina 23.4. EMMAssa esiintyy Anni Elifin ja Seppo Kantosen muodostama duo, jonka sävellyksiä ja improvisaatiota yhdistelevässä projektissa innoitusta ammennetaan eri aikakausien runoudesta.

Peruskorjattu Tapiolan kirkko vihitään käyttöön juhlamessussa sunnuntaina 24.4. ja kyseisenä iltana on luvassa kirkkouruille sävelletyn orkesteriteoksen kantaesitys Suomessa. Teoksen esittää yksi Norjan merkittävimmistä isoista jazzyhtyeistä, Trondheim Jazz Orchestra, joka heittäytyy musiikilliseen seikkailuun urkuri-säveltäjä Alf Hulbækmon kanssa.

Festivaalitunnelma tiivistyy vappuviikolla Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola- ja Louhisalissa ja Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä sekä uutena konserttipaikkana toimivassa Otaniemen Trap Factoryssa järjestettävissä konserteissa.

Marizan, Rubalcaban ja Accentin ohella Tapiolassa esiintyvä ulkomainen tähtivieras on myös Lähi-idän musiikkiperinnettä, rockia ja jazzia yhdistelevä ranskalaisyhtye Sarab.

Kulttuurikeskuksen kotimaisessa ohjelmistossa ovat mukana muun muassa laulaja Mirja Mäkelän, saksofonisti Max Zengerin sekä trumpetisti Ilkka Arolan johtamien yhtyeiden levynjulkaisukeikat.

Torstaina 28.4. April Jazz vierailee Helsingin Töölössä sijaitsevalla Korjaamolla, jossa esiintyvän ruotsalaisen supertrio Dirty Loopsin YouTube-videot popcovereista ovat keränneet miljoonia katsojia. Illan konsertti on myyty loppuun, mutta klo 18 alkavaan lisäkonserttiin lippuja on vielä saatavilla.

Perjantaina 29.4. otetaan varaslähtö vappuun Otaniemen Trap Factoryssa. Rouheaan, industrial-henkiseen saliin sopivat erinomaisesti illan esiintyjät Trio Heinz Herbert ja Elifantree, joita yhdistävät syntetisaattorien ja erilaisten efektien ja konemusiikin elementtien käyttö.

Kuvassa voi olla 2 henkilöä ja tekstissä sanotaan APRIL 36TH JAZZ 14.-30.4.2022 ESPOO 30.4.2022 MARIA YLIPÃA & TAPIOLA SINFONIETTA

April Jazz päättyy vappuaattona laulaja Maria Ylipään ja Tapiola Sinfoniettan konserttiin, jonka johtaa Marzi Nyman. Ylipään vakiintuneen ohjelmiston ohella luvassa on tuoretta, suomalaiseen runouteen sävellettyä musiikkia, Marzi Nymanin uusina, sielua hivelevinä sovituksina.

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista ja se on järjestetty Espoossa vuosittain aina vuodesta 1987 alkaen. Tapahtuman järjestää Espoo Big Band ry.

apriljazz.fi

10.08.2022Vesa-Matti Loiri on kuollut
10.08.2022Jussi Hakulinen on kuollut
10.08.2022Uutuusteos valottaa Jimi Hendrixin elämään ja kuolemaan liittyviä mysteereitä
10.08.2022Viimeiset Ylisfestarit järjestetään lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä
10.08.2022Näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John on kuollut
10.08.2022"Mitä kuuluu Marja-Leena?" keräsi Naisvuorelle 11 911 katsojaa
09.08.2022Kätyrit: Grun Tarina oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
09.08.2022Kikka! -elokuva saa ensi-iltansa Etelä-Koreassa Jecheon International Music & Film Festivaaleilla
08.08.2022Tuore tietokirja antaa äänen bi- ja panseksuaaleille
08.08.2022Tapahtumarikas Vaasa Festival keräsi yli 26 000 kävijää

Siirry arkistoon »