Kampaamo - TEATTERIARVOSTELU

09.05.2022

Kampaamo on vakava komedia henkilökohtaisten rajojen merkityksestä ja itsekunnioituksen säilyttämisestä. Realismia ja runollisuutta yhdistävä Kampaamo on Mika Myllyahon aiemman esityksen, kiitetyn Korjaamon itsenäinen sisarteos. 

Kuva © Mitro Härkönen / Kansallisteatteri

Ansku (Sari Puumalainen) ja Raikku (Maria Kuusiluoma) ovat lapsuudenkavereita, jotka työskentelevät kampaamoyrittäjinä laitakaupungilla. Heidän vuokraamansa Elannon vanha liiketila on hajoamassa käsiin; nurkissa on hometta, ja kreosootin pistävä lemu leijuu ilmassa.

Kun vessanpönttökin lakkaa toimimasta, naisten mielessä syntyy vakaa päätös, ettei näin voi jatkua. Unelma kunnollisesta toimitilasta luo toivoa paremmasta, mutta onko heillä siihen varaa?

Kampaamoa siivoaa Anskun ja Raikun kaveri Sisko (Katariina Kaitue). Naiskolmikkoa yhdistää jatkuva olemassaolon taistelu pienyrittäjinä, elämä teini-ikäisten lasten äitinä sekä aviomiehet, joista ei ole ollut kantamaan vastuuta perheensä hyvinvoinnista. Edes liiketilan huoltomiehestä (Petri Liski) ei näytä olevan apua.

(Teksti © Kansallisteatteri)

Kuva © Mitro Härkönen / Kansallisteatteri

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (näyttelijä Sari Puumalainen viettää Kampaamon roolissa 25-vuotistaiteiljajuhlaansa, mutta esityksessä loistaa ja hurmaa erityisesti Katariina Kaitue Anskun äidin roolissa sekä Anskun siskon roolissa siivoojana)

+ lavastus ja näytelmän musiikki

+ ohjaus ja näytelmän kesto 

Miinukset:

- käsikirjoitus olisi kaivannut työstämistä ja tiivistämistä (siinä missä Mika Myllyaho onnistui Korjaamossa täydellisesti, tässä esityksessä valitettavasti ei - kakkavitsit eivät yleisöä naurattaneet ja kampaajien ammattia ei käsitelty juuri laisinkaan)

- Maria Kuusiluoman Raikku-rooli oli häiritsevän ylinäytelty ja kova 

2star.jpg

Kampaamo Vallilan Kansallisteatterissa 24. syyskuuta saakka.

Kesto 1 tunti ja 30 minuuttia (ei väliaikaa).

Liput 20 - 40 € täältä

28.05.2022Radio Suomen Kesäradio kuuluu arki-iltapäivisin koko maassa
28.05.2022Suomalaiset muusikot ja ukrainalaiset taiteilijat julkaisivat Ukrainassa laulun kunnianosoituksena vapaustaistelulle
28.05.2022Muumit valloittavat Madridin kirjamessut
28.05.2022Metsurin tarina palkittiin Cannesin elokuvajuhlien kriitikoiden viikolla
28.05.2022Suomirockin ensimmäinen nainen Muska julkaisee muistelmansa
28.05.2022Benjamin julkaisi uuden singlen
27.05.2022Depeche Moden kosketin­soittaja Andy Fletcher on kuollut
27.05.2022Maailma kylässä - livefestariviikonloppu
27.05.2022Klaus Härön uusi elokuva saa ensi-iltansa syyskuussa
27.05.2022Mick Herronin palkittu vakoojasarja jatkuu

Siirry arkistoon »