Radio Suomen Kesäradio kuuluu arki-iltapäivisin koko maassa

28.05.2022

Oletko introvertti vai ekstrovertti? Et kumpaakaan, vaan jotain siltä  väliltä, sanoo professori Liisa Keltikangas-Järvinen | Audio Areena

Kesä tuo muutoksia Radio Suomen lähetyksiin. Uutuutena aloittaa aluetoimitusten tuottama valtakunnallinen Kesäradio, joka kuullaan alueellisten lähetysten sijaan Radio Suomen arki-iltapäivissä 30.5. alkaen aina elokuun loppuun.

Kesäradiossa on läsnä koko Suomi, sillä lähetyksiä tekevät aluetoimitusten juontajat, reportterit ja uutisjuontajat. Maakunnalliset uutiset ovat tutuilla paikoillaan läpi kesän. Helsingin alueella kuullaan kesälläkin Radio Suomen Helsingin lähetys.

Kesäradion juontajat ovat eri puolilta Suomea. He ovat Samuli Aaltonen Yle Hämeestä, Miia Roivainen Yle Pirkanmaalta ja Juha-Pekka Taskinen Yle Kaakkois-Suomesta.

- “Kesällä radion kuuntelu muuttuu. Edelleen halutaan tietää, mitä maailmalla ja kotikonnuilla tapahtuu, mutta kesään kuuluvat myös viihtyminen ja lomatunnelmat. Kesäradio on siellä missä tapahtuu, reagoi välittömästi uutistilanteisiin ja tarttuu kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ympäri maan”, kuvailee uutta lähetystä Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

- “Reportterimme ovat livenä ja läsnä eri puolilla Suomea, ja paikallinen uutispalvelumme jatkuu Radio Suomessa normaalisti. Iloitsen siitä, että voimme tarjota arki-iltapäivisin jotain ainutlaatuista – koko kesäisen Suomen.”

Radio Suomen Iltapäivän juontajat Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen.

Kuvassa vasemmalta oikealle Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen.

Kuva © Katriina Rouvinen / Yle

Valtakunnallinen Kesäradio on osa Ylen reagointia historialliseen tilanteeseen Euroopassa.

- “Ylen uutistoiminta pidetään vahvana lomakaudesta ja koronatilanteesta huolimatta, siksi teemme valtakunnallisen Kesäradion alueellisten lähetysten sijaan. Huolehdimme siitä, että väki riittää ydintehtäviimme, sillä suomalaisilla on oikeus ajan tasalla olevaan ja tarkistettuun tietoon. Ukrainan sota on edellyttänyt meiltä tuotantojen järjestelemistä uudelleen siten, että myös alueiden toimittajia on siirretty seuraamaan sen aiheuttamia tapahtumia Euroopassa ja Suomessa”, kertoo Kataja-Rahko.

- “Lisäksi kaksi vuotta jatkunut ja erityisesti kevään aikana aluetoimituksiin iskenyt koronapandemia vaikuttaa jaksamiseen. Kesäloma on hyvä turvata kaikille näissä poikkeusoloissa.”

27.06.2022Spede Pasasen klassikkoelokuvasta Hirttämättömät nähdään syksyllä uusi versio
24.06.2022Tanssilavat kehittävät yhteishankkeessa elämyspalveluja matkailijoille
24.06.2022Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita - yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia
24.06.2022Majakkalaiva Kemi avautuu yleisölle Kotkassa
24.06.2022Valentin Vaala -elokuvafestivaali tuo suomalaisen elokuvan nostalgian maaseudulle
24.06.2022EU:n kulttuurin ja luovan alan keskus perustetaan Suvilahteen
24.06.2022Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys
23.06.2022Mikkelissä Naisvuoren kesäteatterissa musiikkikomedia " Mitä kuuluu Marja-Leena?"
22.06.2022Oulussa kesäteatterissa musiikkinäytelmä Laila Kinnusesta
21.06.2022Mikael Gabriel ja Juha Tapio yllättävät yhteissinglellä

Siirry arkistoon »