Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys

24.06.2022

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille - Seinäjoen kaupunginteatteri

Nimekäs ja hyväntuulinen joukko musiikkiteatterin ammattilaisia on harjoitellut Seinäjoen kesässä Suomen kantaesityksen saavaa musikaalikomediaa.

Tekijöidensä taidot haastava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille –musikaali valmistuu huippuvauhtia.

Rooleissa laulavat ja näyttelevät Mikael Saari ja Tuomas ”Tume” Uusitalo sekä Linda Hämäläinen, Reeta Vestman, Katriina Sinisalo, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja, Antti LJ Pääkkönen, Arne Nylander ja Julius Martikainen.

mikael-saari-on-rikkauksia-havitteleva-monty-navarro-jonka-uhreiksi-ovat-vaarassa-paatya-tuomas-tume-uusitalon-esittaman-aristokraattisuvun-lordit-ja-ladyt.-kuva-jukka-kontkanen-emilia-boulevard.jpg

Kuva © Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard


- "Tässä jutussa on paljon monipuolista musiikkia ja tässä porukassa valtavasti lauluvoimaa", suitsuttaa ohjaaja Mikko Kouki.

Kouki on kesätyöstä Seinäjoella mielissään.

- "Törnävän kesäteatteri ansaitsee aplodit. Harvassa nimittäin ovat ne kesäteatterit, jotka tarjoavat katsojille kantaesityksenä maailmanluokan musikaaleja. Ohjaajana koen olevani onnekas, kun saan tehdä tämän varsin vaativan teoksen erittäin taitavan tekijäjoukon kanssa."

Kesäteatterin tekemisessä on aivan oma fiiliksensä.

- "Tunnelma työryhmän kesken on tiivis ja niin on koko tuotantokin. Harjoitellaanhan kesäesitys hyvin lyhyessä ajassa ja esitetäänkin puolessatoista kuukaudessa. Jo se, että ollaan ulkona, on erityistä."

upeasti-laulavat-nayttelijat-linda-hamalainen-ja-reeta-vestman-asettuvat-1900-luvun-englantilaisleidien-rooliin.-mikael-saaren-monty-navarro-paatyy-paikoin-pinteeseen.-kuva-jukka-kontkanen-emilia-boulevard.jpg

Kuva © Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Musikaalikomedia kertoo nuoresta miehestä, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen englantilaissuvun jäsen. Mies tahtoo saada osansa suvun rikkauksista ja nousta jaarliksi asti. Sen saavuttaakseen hänen tulisi hankkiutua eroon edellään olevista perijöistä.

- "Tarinassa tavoitellaan rahaa ja rakkautta, mutta ainakaan toista niistä ei tässä musikaalissa saada murhaamatta. Luvassa on mustaa huumoria, ihmissuhdekiemuroita ja jännitystä hauskasti, reipastempoisesti ja viimeisen päälle hiotusti kerrottuna", lupaa Kouki.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille sai Broadway-ensi-iltansa 2013 ja palkittiin muun muassa parhaana musikaalina 2014. Terävän juonikkaan tarinan sekä laulujen sanat on Törnävän kesäteatterille suomentanut edelliskesien musikaalien tapaan Mikko Koivusalo.

Lauantaina 9. heinäkuuta ensi-iltansa saavan musikaalin esitykset jatkuvat 20. elokuuta saakka. Näytöksiä on kolmesta viiteen viikossa, keskiviikosta lauantaihin.

Törnävän kesäteatteri

Kesän aikana teatterissa nähdään myös Ismo Leikolan Stand Up -show, Diandran Kesä yhdessä -konsertti sekä Niko Kivelän, Ali Jahnagirin ja Ilari Johanssonin Komediafestivaali On The Road -show.

Törnävän kesäteatterin toimintaa pyörittää Seinäjoen kaupunginteatteri. Kesäteatterin katetussa katsomossa on liki 700 istumapaikkaa. Kesäkahvila palvelee esitykseen saapuvia asiakkaita.

Lippumyymälä palvelee Seinäjoen kaupunginteatterissa keskiviikosta perjantaihin sekä Törnävän kesäteatterissa tunnin ajan ennen esityksen alkua. Verkkokauppa on avoinna ympäri vuorokauden.

Edelliskesinä amfiteatterin lavalla on kantaesitetty Broadway-musikaalit Something Rotten! – Jotain mätää! (2021) ja Monty Pythonin Spamalot! (2019).

seinajoenkaupunginteatteri.fi/kesateatteri/

27.06.2022Spede Pasasen klassikkoelokuvasta Hirttämättömät nähdään syksyllä uusi versio
24.06.2022Tanssilavat kehittävät yhteishankkeessa elämyspalveluja matkailijoille
24.06.2022Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita - yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia
24.06.2022Majakkalaiva Kemi avautuu yleisölle Kotkassa
24.06.2022Valentin Vaala -elokuvafestivaali tuo suomalaisen elokuvan nostalgian maaseudulle
24.06.2022EU:n kulttuurin ja luovan alan keskus perustetaan Suvilahteen
24.06.2022Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys
23.06.2022Mikkelissä Naisvuoren kesäteatterissa musiikkikomedia " Mitä kuuluu Marja-Leena?"
22.06.2022Oulussa kesäteatterissa musiikkinäytelmä Laila Kinnusesta
21.06.2022Mikael Gabriel ja Juha Tapio yllättävät yhteissinglellä

Siirry arkistoon »